Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Ένωση Γονέων Αιγάλεω | ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Κατηγορία: ΑΙΓΑΛΕΩ Δημοσιεύτηκε στις 21 Νοεμβρίου 2023

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Σε ένα δήμο που τα σχολικά κτήρια βρίσκονται στην κυριολεξία υπό κατάρρευση, χωρίς έργα και αποκαταστάσεις, χωρίς ελέγχους, οργάνωση και πρόληψη, οι "λύσεις" που δίνονται πάντα στο "γόνατο" και εκ των υστέρων ως προσωρινές, από τους διοικούντες, είναι πάντα εις βάρος της σχολικής κοινότητας, της εκπαιδευτικής διαδικασίας και της οικογενειακής ζωής μαθητών, γονιών και εκπαιδευτικών.

  • Μεταστέγαση σε απογευματινή βάρδια αποφασίστηκε από τον Δήμαρχο Αιγάλεω και την Διεύθυνση της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για τους μαθητές του 19ου Δημοτικού σχολείου Αιγάλεω, που την προηγούμενη εβδομάδα κατέρρευσε μέρος της οροφής σε σχολική αίθουσα (ενώ αντίστοιχο περιστατικό είχε συμβεί και ένα χρόνο πριν σε άλλη αίθουσα)


Χωρίς να λαμβάνεται υπόψη για άλλη μια φορά η αναστάτωση και το αδιέξοδο στον οικογενειακό προγραμματισμό.

Χωρίς να λαμβάνεται υπόψη ότι μιλάμε για μικρούς μαθητές δημοτικού, για εργαζόμενους γονείς για εκπαιδευτικούς που κι εκείνοι έχουν οικογένειες με ανάγκες.

  • Χωρίς κανένα χρονοδιάγραμμα σε χρόνο αόριστο, όσο διαρκέσουν οι εργασίες. Αλήθεια θα αναλάβει επιτέλους ευθύνη ο απερχόμενος Δήμαρχος για τη βλάβη που προκαλεί; Ποιος και πως θα διευθετήσει τις μύριες όσες δυσλειτουργίες που θα προκαλέσει η απογευματινή βάρδια; Θα αποζημιώσει κάποιος και ποιος τους γονείς και τους μαθητές;


Όμως και αλλού οι εξαγγελθείσες εργασίες δεν γίνονται ενώ τα χρόνια περνούν και για 5η σχολική χρονιά οι μαθητές των Σεισμόπληκτων σχολείων μας βρίσκονται "άστεγοι" σε επίσης προσωρινές λύσεις που έχουν βαλτώσει.

  1. Όμως εργασίες επίσης δεν έγιναν για την συστέγαση του 9ου υπό έξωση δημοτικού σχολείου με το 14ο δημοτικό, που ακόμη, έναν χρόνο σχεδόν μετά την απόφαση δημάρχου και πρωτοβάθμιας για συστέγαση δεν υπάρχει ακόμη χαρτί καταλληλότητας από καμία Επιτροπή.


Οι γονείς του Αιγάλεω απαιτούμε άμεσα να δοθούν αξιόπιστες και λογικές λύσεις, αυτές που θα εφαρμόζαμε όλοι αν "καιγόταν" το σπίτι μας. Αλήθεια ο Δήμαρχος δεν ενδιαφέρεται για κάτι καλύτερο; Αντί να πολλαπλασιάζει τα προβλήματα ας ασχοληθεί σοβαρά δίνοντας πραγματικές λύσεις.

Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Αιγάλεω

 

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας