Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΑΙΓΑΛΕΩ: ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΣΥΣΤΕΓΑΣΗ ΚΙ ΑΛΛΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Κατηγορία: ΑΙΓΑΛΕΩ Δημοσιεύτηκε στις 21 Νοεμβρίου 2023

 

Ανακοίνωση από τη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΑΙΓΑΛΕΩ:

 

 ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ!!! ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΣΥΣΤΕΓΑΣΗ ΚΙ ΑΛΛΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ


Το έγγραφο που δημοσιοποιήθηκε σήμερα για τη συστέγαση του 19ου  με το 13ο Δημοτικό Σχολείο, αποδεικνύει ότι Δήμος και Υπουργείο Παιδείας έχουν πάρει απόφαση ότι θα αφήνουν τα σχολεία να ρημάζουν με κίνδυνο τις ζωές των παιδιών μας και αφού πλέον είναι ακατάλληλα, θα συστεγάζουν τα σχολεία σε μια νύχτα.

 



 



Σε πλήρη συνεννόηση η Διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με το Δήμο, κλείνουν άλλο ένα σχολείο επ’ αόριστον, προκαλώντας ντόμινο προβλημάτων και στα 2 σχολεία. Από την μια οι μαθητές του 19ου θα πηγαίνουν απογευματινή βάρδια, τσακίζοντας στην κυριολεξία τους εργαζόμενους γονείς αλλά και το πρόγραμμα των μαθητών στη μέση της χρονιάς και από την άλλη είναι ολοφάνερο ότι δημιουργείται δυσλειτουργία και στο 13ο, καταρχήν στα τμήματα του ολοήμερου.

Καταγγέλλουμε ότι αυτή η πολιτική της υποχρηματοδότησης και της υποσυντήρησης των σχολείων είναι συνειδητή επιλογή διάλυσης και συρρίκνωσης των σχολείων της πρωτοβάθμιας βαθμίδας στο Αιγάλεω, σε γνώση και πλήρη σύμπνοια με το Υπουργείο.

⦁    7 σεισμόπληκτα σχολεία στο έλεος τους
⦁    Κλείσιμο και συστέγαση 9ου και 14ου Δημοτικών σχολείων
⦁    Συστέγαση 4 νηπιαγωγείων με πρόσφατη απόφαση Δήμου και Υπουργείου
⦁    Και τώρα συστέγαση 19ου και 13ου Δημοτικού.

ΦΤΑΝΕΙ ΩΣ ΕΔΩ!!!
ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥΣ, ΔΕΝ ΤΑ ΠΑΖΑΡΕΥΟΥΜΕ!!!
⦁    Απαιτούμε από τη Δημοτική Αρχή και την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης να πάρουν άμεσα πίσω την απαράδεκτη απόφαση συστέγασης και άλλου σχολείου.  
⦁    Να εξασφαλιστεί η άμεση αποκατάσταση των ζημιών και η άμεση επαναλειτουργία του σχολείου. Υπάρχει η δυνατότητα με πολυπληθή τεχνικά συνεργία να γίνει άμεσα η αποψίλωση των σοβάδων και η αποκατάσταση της ζημιάς. ΚΑΝΤΕ ΤΟ ΤΩΡΑ!!!

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΒΑΖΕΤΕ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ.

Δεν έχουμε καμία εμπιστοσύνη στις δήθεν προσωρινές αποφάσεις σας. Τα ίδια λέγατε σε όλες τις περιπτώσεις και τελικά το προσωρινό, έγινε μόνιμο και παγιώθηκε η αθλιότητα των στοιβαγμένων παιδιών σε αίθουσες κλουβιά, η διάλυση και η εγκατάλειψη των σεισμόπληκτων σχολείων και τόσα άλλα.  
Καλούμε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα να πάρει την κατάσταση στα χέρια της. Ο μόνος δρόμος για να σταματήσει αυτή η επικίνδυνη πλέον κατάσταση είναι ο μαζικός αγώνας διεκδίκησης για να μην κλείσει κανένα σχολείο και να παρθούν άμεσα όλα τα αναγκαία μέτρα για τον πλήρη έλεγχο, την επισκευή, την συντήρηση και αποκατάσταση όλων των σχολείων.   


ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΑΙΓΑΛΕΩ

 

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας