Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Εθνικό Συμβούλιο κατά των Ναρκωτικών – Παράρτημα Αιγάλεω: Ανακοίνωση για Υγεία και Εξαρτήσεις και Συμμετοχή στη Διαδήλωση 29/11 στην πλατεία Δημαρχείου στο Περιστέρι

Κατηγορία: ΑΙΓΑΛΕΩ Δημοσιεύτηκε στις 25 Νοεμβρίου 2023

 

 

Ανακοίνωση από το Εθνικό Συμβούλιο κατά των Ναρκωτικών – Παράρτημα Αιγάλεω:

 Το Εθνικό Συμβούλιο κατά των Ναρκωτικών – Παράρτημα Αιγάλεω, εκφράζει την πλήρη διαφωνία του με το περιεχόμενο του νομοσχεδίου για την ίδρυση του Εθνικού Οργανισμού Πρόληψης και Αντιμετώπισης της Εξάρτησης (Ε.Ο.Π.Α.Ε.) και καλεί τους κατοίκους και τους φορείς του Αιγάλεω, να παλέψουν για την απόσυρσή του, καθώς και για τη διεκδίκηση υψηλού επιπέδου δημόσιας και δωρεάν Υγείας.

 


Το νομοσχέδιο επικαλείται την συνέχιση της Ψυχιατρικής Μεταρρύθμισης, μέσω συγχωνεύσεων των δομών απεξάρτησης (ΚΕΘΕΑ, 18ΑΝΩ, ΟΚΑΝΑ, κλπ.) σε έναν Ενιαίο Οργανισμό, υποχρεώνοντάς τις να αλλάξουν την θεραπευτική τους προσέγγιση και να υιοθετήσουν έναν χαρακτήρα που προσανατολίζεται στη μείωση της βλάβης, στη θεραπεία με υποκατάστατα αντί για στεγνά προγράμματα και στην υιοθέτηση αντιεπιστημονικών θεωριών. Αυτά υποβαθμίζουν την πραγματική πρόληψη και κοινωνική επανένταξη και διαμορφώνεται μια στάση ατομικής ευθύνης του χρήστη και της οικογένειάς του.
Από την άλλη, ο Ε.Ο.Π.Α.Ε. έρχεται να εξυπηρετήσει την λογική «κόστος-όφελος», μέσω της μετατροπής των δημοσίων δομών απεξάρτησης σε ΝΠΙΔ και της μη ένταξης στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, ενώ μαζί τους θα συμπεριλαμβάνονται ΜΚΟ, ΑΜΚΕ και ιδιωτικοί φορείς ως ισάξια εγκεκριμένοι. Αυτό σημαίνει παγίωση της μειωμένης κρατικής χρηματοδότησης και οικονομικής εξάρτησης από προγράμματα ΕΣΠΑ, χορηγίες κλπ. 
Ταυτόχρονα, οι τεράστιες ελλείψεις γενικότερα στην Υγεία, μας υποχρεώνουν να βάζουμε βαθιά το χέρι στη τσέπη μας, την ίδια ώρα που φαρμακευτικές εταιρείες και ιδιωτικοί όμιλοι υγείας πλουτίζουν. Τα Νοσοκομεία και η ΠΦΥ ιδιωτικοποιούνται, ενώ το υγειονομικό προσωπικό βιώνει άθλιες συνθήκες εργασίας και μισθούς πείνας. Αυτά είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που θεωρεί κόστος την ενίσχυση της Υγείας, ενώ τα φάρμακα αντιμετωπίζονται ως εμπόρευμα. 
Στο ΑΤΤΙΚΟΝ Νοσοκομείο υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις, το Νοσοκομείο πρώην Λοιμωδών υπολειτουργεί, στην προστασία παιδιού «Η ΜΗΤΕΡΑ» λόγω έλλειψης προσωπικού παραμένουν κλειστές πτέρυγες. Επιπλέον στα ήδη υποβαθμισμένα Κέντρα Υγείας της Δυτικής Αθήνας, αποφασίστηκε η μετακίνηση 10 νοσηλευτών προς το ΑΤΤΙΚΟΝ.
Εκτός αυτού, στον χώρο των εξαρτήσεων, έχει ήδη προηγηθεί η αλλοίωση του χαρακτήρα του ΚΕΘΕΑ με την κατάργηση του αυτοδιοίκητου, η λειτουργία Χώρων Εποπτευόμενης Χρήσης, αλλά και το κλείσιμο Κέντρων Πρόληψης (π.χ. Πειραιά). Παράλληλα, όλα αυτά έρχονται σε μια περίοδο αθώωσης ή και νομιμοποίησης των ναρκωτικών σε διεθνές επίπεδο, ανοδικών τάσεων στη χρήση και μείωση ηλικίας της έναρξης της χρήσης. Αυτά αποδεικνύονται και από τον τραγικό θάνατο της 16χρονης στον Βύρωνα από ναρκωτικά. 
            Η απόσυρση του νομοσχεδίου είναι υπόθεση όλων μας!               «ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ»
Διεκδικούμε:  

  • Ολόπλευρη ενίσχυση των υπαρχουσών δομών θεραπείας με πόρους και προσωπικού, δημιουργία νέων προγραμμάτων με βάση τις τοπικές, πληθυσμιακές και επιστημονικές ανάγκες. 
  • Καμία μετατροπή των Δημοσίων Φορέων απεξάρτησης που υπάγονται στο ΕΣΥ σε ΝΠΙΔ. Αποκλειστικά δημόσιο σύστημα Υγείας.  
  • Υιοθέτηση των στεγνών προγραμμάτων ως κύρια μορφή θεραπείας. 
  • Καμία εμπλοκή ΜΚΟ και ιδιωτών στην Υγεία και στην απεξάρτηση.
  • Αποφασιστική ενίσχυση των Κέντρων Πρόληψης, δημιουργία νέων όπου δεν υπάρχουν, με Ενιαίο Θεσμικό Πλαίσιο λειτουργίας. Δημιουργία δημόσιων Κέντρων Υγείας σε όλους τους Δήμους, πλήρως στελεχωμένων, με προσανατολισμό την πρόληψη.
  • Κατάργηση του ΠΝΠ για το ΚΕΘΕΑ και επαναφορά του αυτοδιοίκητου. 
  • Να ξαναλειτουργήσει το Νοσοκομείο Λοιμωδών, πλήρως στελεχωμένο και εξοπλισμένο. Να ενισχυθεί με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού το ΑΤΤΙΚΟΝ Νοσοκομείο. 

Συμμετέχουμε στη διαδήλωση στις 29 Νοέμβρη, ώρα 7:00 μ.μ., στην πλατεία δημαρχείου στο Περιστέρι.

 

  
Εθνικό Συμβούλιο κατά των Ναρκωτικών (Ε.ΣΥ.Ν.)Παράρτημα Αιγάλεω                                                                                           6944905079 www.e-esyn.gr

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας