Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΑΙΓΑΛΕΩ - ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΤΙΣ 5/3/2024

Κατηγορία: ΑΙΓΑΛΕΩ Δημοσιεύτηκε στις 13 Μαρτίου 2024

 

Ανακοίνωση από τη ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΑΙΓΑΛΕΩ:

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΤΙΣ 5/3/2024 & ΟΙ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΛΟΓΟΔΟΣΙΑΣ ΔΙΜΗΝΟΥ ΣΤΙΣ 14/3/2024
Δημοτικό Συμβούλιο 5/3/2024


Ερωτήσεις
1. Τα ΚΑΠΗ του δήμου μας λειτουργούν εδώ και 4,5 έτη χωρίς τον ψηφισμένο κανονισμό λειτουργίας τους, ο οποίος είχε αποφασιστεί από το Δημοτικό Συμβούλιο την 17.3.2016, με την απόφαση 64/2016. Η προηγουμένη διοίκηση του κ. Γκίκα αφενός σταμάτησε την υλοποίηση της απόφασης του Δ.Σ., αφετέρου δεν έφερε προς ψήφιση νέο κανονισμό λειτουργίας. Η μη υλοποίηση της ψηφισμένης απόφασης, απάδει από τους σκοπούς λειτουργίας των ΚΑΠΗ και δημιουργεί νομικά θέματα για τη διοίκηση καθώς παρακρατούνται σε χώρο της υπηρεσίας χρήματα, που συγκέντρωσαν αυτοβούλως τα μέλη και δεν θα μπορούν να δικαιολογηθούν με σχετικά παραστατικά σε ενδεχόμενο οικονομικό έλεγχο. Ερωτάται η διοίκηση αν θα εφαρμόσει τον ψηφισμένο κανονισμό.

  • 2. Όπως γνωρίζετε με το άρθρο 265 του ν. 5037/28-03-2023 έχει προβλεφθεί η υλοποίηση δράσης για τη διενέργεια πρωτοβάθμιου και δευτεροβάθμιου προσεισμικού ελέγχου των κτιρίων, στα οποία στεγάζονται φορείς της παρ. 1 του άρθρου 14 του ν. 4270/2014 (Α’143), καθώς και κρίσιμες εν γένει λειτουργίες του ιδιωτικού τομέα με υποχρεωτικό χαρακτήρα. Σκοπός είναι η απογραφή και ιεραρχική αποτίμηση των υφιστάμενων κτιρίων, ως προς τη σεισμική τους ικανότητα, ιδιαίτερα σε κτίρια συνάθροισης κοινού ή κρίσιμων λειτουργιών, όπως κατά κανόνα είναι τα κτίρια Δημόσιας και κοινωφελούς χρήσης, και κυρίως (ΚΥΑ 342/04-05-2023) τα νοσοκομεία, σχολεία, κτίρια διοίκησης, τηλεπικοινωνίας, παραγωγής και μεταφοράς ενέργειας, πυροσβεστικοί σταθμοί, κ.ά.

Οι Δήμοι έχουν αναλάβει την καταγραφή των εκπαιδευτικών μονάδων όλων των βαθμίδων που βρίσκονται στα όρια τους.
Σε ποιο στάδιο βρισκόμαστε, ως Δήμος, ως προς αυτή την υποχρέωση μας, δεδομένου ότι η προθεσμία λήγει άμεσα;

  • 3. Έχουμε διαπιστώσει ότι στη διασταύρωση των οδών Αγ. Σπυρίδωνος και Δημητσάνης, μετά από σύγκρουση οχημάτων έχουν αφαιρεθεί τα προστατευτικά «Π». Έχετε προγραμματίσει την εκ νέου τοποθέτησή τους για την προστασία των παιδιών της παρακείμενης παιδικής χαράς και εν γένει των πεζών;

Επισημάνσεις
1. Υπάρχουν αναφορές συμπολιτών μας ότι ο ηλεκτροφωτισμός επί της Ιεράς Οδού με κατεύθυνση από Αθήνα προς Αιγάλεω εντός των Διοικητικών ορίων του Δήμου μας (από την Αγίας Άννης έως τον Κηφισό) είναι ανεπαρκής. Παρακαλώ πολύ να προχωρήσετε σε διερεύνηση του ζητήματος και στις απαραίτητες ενέργειες θεραπείας του σε περίπτωση που πράγματι διαπιστωθεί τεχνικό πρόβλημα.

  • 2. Επισημαίνουμε ότι υπάρχει ανάγκη τοποθέτησης παλλόμενου φωτεινού σηματοδότη στη διασταύρωση των οδών Προύσης και Κουντουριώτου διότι έχει διαπιστωθεί πλήθος ατυχημάτων με υψηλό κίνδυνο για τραυματισμούς.

3. Επισημαίνουμε, ξανά, ότι επί της οδού Μ. Μπότσαρη διαπιστώνεται συστηματικά παράνομη στάθμευση οχημάτων στους παρακείμενους πεζοδρόμους καθώς και παράνομη κατάληψη χώρων διέλευσης των πεζών. Παρακαλούμε να μεριμνήσετε σχετικά.

  • Ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής για το πρώτο δίμηνο του 2024 (14/3/2024)
  • Ερωτήσεις που καταθέσαμε και περιλαμβάνονται στην Ημερήσια Διάταξη:
  • Ερωτάται η Διοίκηση τι ενέργειες έχουν γίνει μέχρι τώρα και ποιος είναι ο άμεσος και μεσοπρόθεσμος προγραμματισμός για:

1ον
Την αντιμετώπιση των προβλημάτων λειτουργίας των σχολικών υποδομών:

  • α) σχολικής στέγης (σεισμόπληκτα, 9ο Δημοτικό- κτίριο Ζαμπέτα, ενεργειακή αναβάθμιση ΕΠΑΛ, σχολικές αυλές, συντήρηση και αναβάθμιση συγκροτήματος πρώην Πολυκλαδικού κλπ).
  • β) προβλήματα υποστελέχωσης προσωπικού καθαριότητας, φύλαξης κλπ.

2ον
Την υλοποίηση των ενταγμένων έργων σε Εθνικά και Ευρωπαϊκά Προγράμματα (ΣΙΝΕ «ΤΙΤΑΝ», Βρεφονηπιακός Σταθμός στο Πατινάζ, αναζωογόνηση ιστορικού – εμπορικού κέντρου, ανακατασκευή τάπητα γηπέδου «Σ.ΜΑΥΡΟΘΑΛΑΣΣΙΤΗΣ», ενεργειακή αναβάθμιση «Γ.ΡΙΤΣΟΣ», αναπλάσεις πλατειών κλπ).
3ον
Την αντιμετώπιση των προβλημάτων λειτουργίας των αθλητικών χώρων σε ότι αφορά:

  • α) Τις αναγκαίες παρεμβάσεις σε υφιστάμενους χώρους [Κλειστό Γυμναστήριο «Σ. ΒΕΝΕΤΗΣ», Κολυμβητήριο, Γήπεδο Οριζομύλων, ΔΑΚ (ταρτάν, τάπητας), αθλητικοί χώροι του πρώην Πολυκλαδικού κλπ].
  • β) Τη διάθεση και κατανομή χρόνου και χώρων σε αθλητικούς συλλόγους.

4ον
Την υλοποίηση του Τοπικού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων. Χωροθέτηση, προμήθεια και λειτουργία Γωνιών Ανακύκλωσης, επαναλειτουργία της πιλοτικής γραμμής συλλογής οργανικών αποβλήτων, επανέναρξη της καμπάνιας ευαισθητοποίησης - ενημέρωσης πολιτών για τη συμμετοχή στην κομποστοποίηση και τη διαλογή στην πηγή των βιο-αποβλήτων κλπ.

 

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας