Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Ανακοίνωση της ΛαΪκής Συσπείρωσης Αιγάλεω για την άσκηση έφεσης από το Δήμο εναντίον 22 ΙΔΟΧ εργαζομένων.

Κατηγορία: ΑΙΓΑΛΕΩ Δημοσιεύτηκε στις 02 Μαΐου 2024

«Άρον άρον σταύρωσον αυτούς»
Οι μάσκες έπεσαν και ας πέρασαν μόνο οι «100 πρώτες μέρες»

 

 

Με ένα στόμα μια φωνή η Δημοτική Αρχή Σκλαβούνου (ΠΑΣΟΚ) και οι παρατάξεις Γκίκα (ΝΔ) και Μπίρμπα (ΣΥΡΙΖΑ), καταδίκασαν 22 συμβασιούχους εργαζόμενους στην ανεργία, αφού ψήφισαν μαζί να ασκηθεί έφεση σε δικαστική απόφαση που τους δικαιώνει πρωτόδικα για να παραμείνουν στην εργασία τους, αναγνωρίζοντάς τους ότι συνδέονται με το Δήμο με σχέση εξαρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου.

 

  • Η ένταξη των εργαζομένων αυτών στο τακτικό προσωπικό του Δήμου, με δεδομένη την υποστελέχωση των υπηρεσιών, θα συνέβαλε θετικά στην αντιμετώπιση των ελλείψεων που υπάρχουν στις υπηρεσίες του Δήμου, με αντίκτυπο στην καθημερινότητα των υπολοίπων εργαζομένων και των δημοτών.

Αφού επικαλέστηκαν όλο το αντεργατικό νομοθετικό πλαίσιο από το 1920 (!!!!!) (μέχρι και νόμους από τη δικτατορία Μεταξά που είναι σε ισχύ ξέθαψαν) και αφού αράδιασαν όλες τις σχετικές αντιλαϊκές κατευθύνσεις της ΕΕ, τελικά εφάρμοσαν ΟΛΕΣ ΜΑΖΙ οι παρατάξεις Σκλαβούνο, Γκίκα και Μπίρμπα τη διάταξη έκτρωμα «Βορίδη» (αρθ. 37 του ν. 4915/2022) που εκβιάζει με ποινές τα Δημοτικά Συμβούλια για να ασκούν έφεση ενάντια σε κάθε θετική δικαστική απόφαση που δικαιώνει εργαζόμενους.

  • Τι έχουμε εδώ δηλαδή;; Την Διοίκηση – παράταξη ΠΑΣΟΚ (Σκλαβούνος)- και την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ (Μπίρμπας), να συμφωνούν με την κυβερνητική παράταξη (Γκίκας) και ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να υπερασπίζονται την πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ και την ΕΕ, ενάντια στους εργαζόμενους. Και από την άλλη 22 εργαζόμενους στην ανασφάλεια, χωρίς να ξέρουν τι τους ξημερώνει. Και μια ολόκληρη πόλη να βλέπει όσους διαχρονικά διοίκησαν να παίρνουν την αντιλαϊκή σκυτάλη ο ένας από τον άλλο και τα πράγματα να γίνονται όλο και χειρότερα.

Βέβαια την ώρα που κάποιοι απέφευγαν να τοποθετηθούν ανοιχτά και έλεγαν μισόλογα, ο εισηγητής της παράταξης Μπίρμπα (Ανάπλαση – ΣΥΡΙΖΑ) έδωσε τα αντιλαϊκά του ρέστα… επικαλούμενος το δικαίωμα στην ανεργία για όλους, λέγοντας ότι «υπάρχουν και άλλοι άνεργοι να δουλέψουν» - για κανένα οχτάμηνο, συμπληρώνουμε εμείς τη σκέψη τους – επέλεξαν επίσης την αποχή. Έχουν κάνει και χειρότερα, θα πει κάποιος και θα έχει δίκιο, αφού ως διοίκηση την περίοδο 2015 – 2019 είχαν υπερψηφίσει κάθε έφεση του Δήμου ενάντια σε εργαζόμενους, με τον κ. Μπίρμπα τότε ως Δήμαρχο, να διατείνεται «όπου υπάρχει θετική απόφαση υπέρ εργαζομένων εγώ θα κάνω έφεση, γιατί δε γίνεται όποιος περνάει έξω από το Δημαρχείο να προσλαμβάνεται». Έτσι αντιλαμβάνονται τους εργαζόμενους του Δήμου, ως περαστικούς και τους δημότες ως τουρίστες…γι’ αυτό και δεν έχει δοθεί διαχρονικά καμία λύση στα τεράστια προβλήματα του Δήμου μας.

  • Μπορεί να αναρωτηθεί κάποιος «μήπως φοβήθηκαν»; Όταν, όμως, ζητούσαν την ψήφο από το λαό του Αιγάλεω, έλεγαν ότι «θα βάλουν το καλό της πόλης πάνω από όλα». Τους απαντάμε λοιπόν: Όποιος δεν έχει τα κότσια να τα βάλει με τις αντιλαϊκές κυβερνήσεις για τα συμφέροντα του Αιγαλιώτικου λαού ΑΣ ΠΑΕΙ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ. Γιατί μια Δημοτική Αρχή μόνο αν συγκρουστεί με αυτές τις πολιτικές της υποστελέχωσης και της υποχρηματοδότησης, μπορεί να κερδίσει κάτι.

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης, και όσοι ακόμα ακολούθησαν τη συνείδησή τους, στάθηκαν στο πλευρό των 22 εργαζομένων, υπερασπίζοντας το δικαίωμά τους στη μόνιμη και σταθερή δουλειά και την υπερώριμη ανάγκη για προσλήψεις στις Δημοτικές υπηρεσίες.

  • Γιατί οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης από την πρώτη μέρα της θητείας τους υλοποίησαν αταλάντευτα τη μόνη υπόσχεσή τους: ΝΑ ΣΤΑΘΟΥΝ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΟΥΝ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΑΙΓΑΛΙΩΤΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ. Για αυτό μπορούν να πάνε κόντρα στις αντιλαϊκές κυβερνήσεις, να συγκρουστούν και να διεκδικήσουν. Για αυτό είναι μπροστά σε κάθε αγώνα και διεκδίκηση όπως τον αγώνα για ασφαλή σχολεία στην πόλη μας, για ενίσχυση του Κέντρου Υγείας, για απόδοση ελεύθερων χώρων στο Δήμο, για αναβάθμιση του Μπαρουτάδικου κα. Για αυτό είναι η μόνη δύναμη που ήδη έχει καταθέσει δεκάδες ερωτήσεις και επισημάνσεις στη Δημοτική Αρχή.

ΤΩΡΑ να γυρίσουμε την πλάτη σε παλιές και νέες Διοικήσεις του Δήμου που ευθυγραμμίζονται με τις κυβερνήσεις τους και μας έχουν φέρει μέχρι εδώ!!! Χωρίς άλλη αναμονή να βάλουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες και να ενισχύσουμε τους αγώνες για τη διεκδίκησή τους που αποτελούν τη δική μας δύναμη.

 

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας