Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Τοποθετήθηκαν νέοι βυθιζόμενοι κάδοι στον Δήμο Αιγάλεω

Κατηγορία: ΑΙΓΑΛΕΩ Δημοσιεύτηκε στις 16 Μαΐου 2024

 

 

Ένα σημαντικό βήμα για τη βελτίωση της καθαριότητας στην πόλη γίνεται από τον Δήμο Αιγάλεω, με τη λειτουργία των βυθιζόμενων κάδων συλλογής οικιακών απορριμμάτων που έχουν τοποθετηθεί σε σημεία της πόλης, όπου υπάρχει μεγάλος φόρτος από απορρίμματα.

 

  •  Οι νέοι υπόγειοι κάδοι που τοποθετήθηκαν έπειτα από ενέργειες του Δήμου Αιγάλεω, συγχρηματοδοτήθηκαν από το «Πράσινο Ταμείο» αλλά και ιδίους πόρους του Δήμου και το πρόγραμμα αναμένεται να επεκταθεί και σε άλλα σημεία της πόλης.

 

Οι βυθιζόμενοι κάδοι συλλογής οικιακών απορριμμάτων βρίσκονται στα εξής σημεία:

 

Κάδοι που προϋπήρχαν:

·        Λ. Θηβών & Σμύρνης

·        Λ. Θηβών & Ιερά Οδός

·        Λ. Θηβών & Μ. Μπότσαρη

·        Σμύρνης & Δημαρχείου (Πλατεία Εσταυρωμένου)

 

Νέοι Βυθιζόμενοι κάδοι

·        Παλαιάς Καβάλας & Δημαρχείου (Πλατεία Αγ. Σπυρίδωνος), 3 κάδοι

·        Παλληκαρίδου & Αμπελακίων (Πλατεία Λαού), 2 κάδοι

·        Πολυδεύκους (Πλατεία Παπάγου), 2 κάδοι

·        Μπουμπουλίνας & Δαβάκη (Πλατεία Δαβάκη), 2 κάδοι

·        Μίνωος (Πλατεία Αγίου Ελευθερίου), 2 κάδοι

·        Δημαρχείου & Κουντουριώτου (Πνευματικό Κέντρο Γιάννης Ρίτσος), 2 κάδοι με σύστημα συμπίεσης

 

  • Η τοποθέτησή τους, που ξεκίνησε από τα κεντρικά σημεία της πόλης θα επεκταθεί σταδιακά και στις υπόλοιπες γειτονιές του Αιγάλεω, με στόχο να βελτιώσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων και να αναβαθμίσει αισθητικά την εικόνα της πόλης.

Με την εγκατάσταση των βυθιζόμενων κάδων αναβαθμίζεται τόσο λειτουργικά όσο και αισθητικά ο δημόσιος χώρος (πεζοδρόμια, πεζόδρομοι και πλατείες), καθώς δεν θα υπάρχουν πλέον υπέργειοι κάδοι που ξεχειλίζουν από σκουπίδια.

  • Οι νέοι κάδοι θα συμβάλλουν και στον περιορισμό των δρομολογίων των απορριμματοφόρων του δήμου και κατ’ επέκταση στη μείωση της κίνησης μέσα στην πόλη, με προφανή οφέλη για το περιβάλλον, το κόστος αποκομιδής και την καθημερινότητα των δημοτών.

 

Ο Δήμαρχος Αιγάλεω Λάμπρος Σκλαβούνος με αφορμή τη λειτουργία των υπόγειων κάδων επεσήμανε: «Με την τοποθέτηση των υπόγειων κάδων ο Δήμος Αιγάλεω δίνει έμφαση στην ορθολογική διαχείριση των αποβλήτων, προωθεί την εξοικονόμηση χώρων και τη μείωση της υγειονομικής ταφής, συμβάλλοντας σε ένα καλύτερο και πιο βιώσιμο περιβάλλον.Οι υπόγειοι κάδοι απορριμμάτων θα αλλάξουν πλήρως το σύστημα αποκομιδής και θα προσδώσουν μια νέα αισθητική, λειτουργική και περιβαλλοντική αναβάθμιση στην πόλη.

Στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι να αξιοποιήσει κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο, προκειμένου η υπογειοποίηση των κάδων απορριμμάτων να επεκταθεί και περαιτέρω».

 

  • Αντίστοιχα, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας & ΑνακύκλωσηςΧρήστος Μακαρατζής σε δήλωσή του ανέφερε: «Οι βυθιζόμενοι κάδοι είναι ένα έργο που έχει ανάγκη η πόλη, διότι θα αλλάξει προς το καλύτερο την καθημερινότητα των ανθρώπων που ζουν και εργάζονται σε αυτήν. Με τον νέο τρόπο αποκομιδής των απορριμμάτων αναβαθμίζουμε την εικόνα της πόλης, δίνουμε έμφαση στην ορθολογική διαχείριση των αποβλήτων, απελευθερώνουμε τον πολύτιμο χώρο που καταλάμβαναν οι συμβατικοί κάδοι και συμβάλλουμε σε ένα καλύτερο και πιο βιώσιμο αστικό περιβάλλον».

 

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας