Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Ο Δήμος Αιγάλεω τίμησε τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων

Κατηγορία: ΑΙΓΑΛΕΩ Δημοσιεύτηκε στις 23 Μαΐου 2024

 

Στα πλαίσια της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων Ο Δήμος Αιγάλεω, ο Σύλλογος Μικρασιατών Αιγάλεω “Νέες Κυδωνίες” και το Μουσείο Μικρασιατικού Πολιτισμού Αιγάλεω, υποδέχτηκαν το Σάββατο 18 Μαΐου 2024 την Ιερή εικόνα που εκτίθεται στον χώρο του κεντρικού ναού της πόλης, τον ναό Υψώσεως Τιμίου Σταυρού και αποτελεί δωρεά Μικρασιατών Προσφύγων από τις Αλησμόνητες Πατρίδες, καθώς και άλλα εκθέματα που ήρθαν ως “δάνεια” για τη συγκεκριμένη εκδήλωση από μέλη και φίλους του Συλλόγου.

 

 

 

 

Η εκδήλωση άνοιξε με τη Φιλαρμονική του Δήμου Αιγάλεω υπό τη Καλλιτεχνική Διεύθυνση του Μαέστρου Θανάση Σκαρλάτου.

 

Στη συνέχεια ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού & ΑθλητισμούκαιΠρόεδρος του Συλλόγου Μικρασιατών Αιγάλεω “Νέες Κυδωνίες”  Γιάννης Κουτούλιας απηύθυνε χαιρετισμό και καλωσόρισε τους παρευρισκομένους.

 

 

 

Για την εκδήλωση μίλησαν ο Αρχιμανδρίτης του Ιερού Ναού Υψώσεως Τιμίου Σταυρού κ.κ. Γερβάσιος Φράγγου, η Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Μικρασιατών Αιγάλεω Αθηνά Δασκαλάκη, ο Θεολόγος και μέλος του Συλλόγου Σωτήριος Μαρσέλος, καθώς και το επίτιμο μέλος του Συλλόγου Ντίνα Καλλιοντζή.

 

 

 

Ξεχωριστή νότα στην εκδήλωση αποτέλεσε η συμμετοχή της τραγουδίστριας Νάντιας Καραγιάννη, η οποία ερμήνευσε δύο Μικρασιάτικα τραγούδια.

 

Στη συνέχεια οι επισκέπτες της εκδήλωσης είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στον χώρο του Μουσείου και να θαυμάσουν τα θρησκευτικά κειμήλια και τα λοιπά εκθέματα.

 

 

 

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Αιγάλεω Λάμπρος Σκλαβούνος, ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Δημήτρης Καλογερόπουλος, ο πρώην Δήμαρχος και επικεφαλής της παράταξης «Ανάπλαση Αιγάλεω» Δημήτρης Μπίρμπας, ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης Αιγάλεω» Νίκος Καραγιάννης, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδικών Σταθμών & Θεμάτων Ισότητας Νίκη Βελλιανίτη, ο Δημοτικός Σύμβουλος και πρόεδρος του ΙΛΟΑ - Ιεραπετριτών Γιάννης Περράκης, ο Δημοτικός Σύμβουλος και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Γονέων Αιγάλεω Σταμάτης Σέρβος, η Δημοτική Σύμβουλος Ζωή Ψωμιάδη και η Πρόεδρος του Μικρασιατικού Συλλόγου «ο Άγιος Γεώργιος» Νέου Ψυχικού Κωνσταντίνα Μακαντάση.

 

 

Μετά το πέρας της εκδήλωσης είχε στηθεί μπουφές με κεράσματα που είχαν επιμεληθεί οι κυρίες - μέλη του συλλόγου.

 

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας