Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Αιγάλεω: Έναρξη της «Ακαδημίας Ενέργειας»

Κατηγορία: ΑΙΓΑΛΕΩ Δημοσιεύτηκε στις 31 Μαΐου 2024

 

O Δήμαρχος Αιγάλεω Λάμπρος Σκλαβούνος, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Ηλία Βάιου, συμμετείχε στην Εκδήλωση του Δήμου Αθηναίων για την κήρυξη της έναρξης της «Ακαδημίας Ενέργειας», στο πλαίσιο της «Αθηναϊκής Ενεργειακής Συμμαχίας».

  • Η «Αθηναϊκή Ενεργειακή Συμμαχία» ιδρύθηκε με πρωτοβουλία του Δημάρχου Αθηναίων, Χάρη Δούκα και τη συμμετοχή των Δήμων: Αιγάλεω, Βύρωνα, Ζωγράφου, Καλλιθέας, Μοσχάτου -Ταύρου, Παπάγου – Χολαργού και Νέας Ιωνίας, ενώ πλέον οκτώ (8) ακόμη Δήμοι έχουν υπογράψει το Μνημόνιο Συνεργασίας.
Η πρώτη δράση με τίτλο «Ακαδημία Ενέργειας» θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με τη ΔΑΕΜ ΑΕ και είναι μια πρωτοβουλία για την επιμόρφωση των στελεχών των συνεργαζόμενων ΟΤΑ στις νέες τεχνολογικές εξελίξεις, το θεσμικό πλαίσιο και τα χρηματοδοτικά εργαλεία. Την επιμόρφωση των εργαζομένων των Δήμων θα αναλάβουν επιστήμονες με γνώση και εμπειρία, προερχόμενοι από οργανισμούς, οργανώσεις και ΑΕΙ, αλλά και άτομα που έχουν διακριθεί στον χώρο της αγοράς.  • Υπενθυμίζεται ότι οι επιδιώξεις της «Αθηναϊκής Ενεργειακής Συμμαχίας», όπως δηλώθηκε και κατά την ίδρυσή της, είναι να παραχθεί από κοινού και από κάθε Δήμο χωριστά, πράσινη και καθαρή ενέργεια, συμβάλλοντας στη μείωση του κόστους της ενέργειας –ιδίως για τα ευάλωτα νοικοκυριά– με την παράλληλη μείωση των εκπομπών στο πλαίσιο των πολιτικών για την αντιμετώπιση της Κλιματικής Κρίσης.

 

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας