Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

H ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ ΓΙΑ THN ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

Κατηγορία: ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ Δημοσιεύτηκε στις 06 Ιουνίου 2021

 

 

 

 

Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στις 5 Ιούνη έρχεται να γιορταστεί για ακόμα μία χρονιά με υποκριτικό τρόπο και από την σημερινή κυβέρνηση, αφού προ ολίγων ημερών προηγήθηκαν οι μεγάλες πυρκαγιές που κατέστρεψαν φυσικό πλούτο, δασικές εκτάσεις, περιουσίες και φυσικά έναν από τους σημαντικούς πνεύμονες πρασίνου στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής και της Κορινθίας.

 

 

Παρά τις γνωστές πια δικαιολογίες περί ακραίων καιρικών φαινόμενων, (ενώ ταυτόχρονα όλες οι κυβερνήσεις υποβαθμίζουν από επιλογή ολοένα και περισσότερο τις υποδομές, τον εξοπλισμό και το προσωπικό στους τομείς της πυρόσβεσης και της δασοπροστασίας), ποιος δεν γνωρίζει πως εδώ και χρόνια στα Γεράνεια Όρη, αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα, καραδοκούν στην περιοχή επενδυτικά σχέδια και συμφέροντα που αναμφισβήτητα θα αξιοποιήσουν τέτοιες καταστροφές;    

 

Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος έρχεται, επίσης, μετά από ένα αρκετά μεγάλο διάστημα εγκλεισμού λόγω των περιοριστικών μέτρων, όπου όλοι μας αντιληφθήκαμε ακόμα περισσότερο την ανάγκη για καθαρούς, προσεγμένους χώρους πρασίνου και αναψυχής, προσβάσιμους σε όλους τους νέους, τους εργαζόμενους, τον λαό της πόλης.

 

Δυστυχώς, αυτή η ανάγκη γίνεται ακόμα πιο έντονη και στην δική μας πόλη. Οι διεκδικήσεις από τους κάθε λογής καταπατητές του Ποικίλου Όρους, οι διεκδικήσεις της Μονής Λαμίας, η κατάσταση του Άλσους που νοσεί και η ελλιπής φροντίδα του, η νέα χωματερή σε απόσταση αναπνοής από τα σπίτια μας κάνουν τις εξελίξεις που αφορούν στο περιβάλλον άκρως  ανησυχητικές.

 

Δεν έχουμε δυο ζωές, για τους χαρίσουμε αυτή.

 

Όταν το άδικο συνεχίζεται δεν χωράει απογοήτευση και μοιρολατρία. Είναι ώρα να μπούμε μαζικά στον αγώνα, σε έναν αγώνα διαρκείας, για να υπερασπιστούμε τη ζωή και την υγεία των παιδιών μας και των οικογενειών μας. Αυτό είναι που πραγματικά φοβούνται κυβερνήσεις - περιφερειακές και δημοτικές αρχές. Γι' αυτό συνεχώς μας λένε ότι ο ΧΥΤΑ Φυλής κλείνει και 60 χρόνια όλο συνεχίζει και επεκτείνεται.

 

Ας θυμηθούμε τον κ. Πατούλη που ονόμασε το 2020 - έτος ανακύκλωσης και το μόνο που έκανε είναι να υλοποιεί την επέκταση και τη δημιουργία νέου ΧΥΤΑ στη Φυλή. Σήμερα οι διάφοροι παπαγάλοι μας λένε ότι θα κλείσει το 2025 και ταυτόχρονα κρύβουν ότι προωθούν την καρκινογόνα καύση των απορριμμάτων.

 

Ας θυμηθούμε την κ. Δούρου που από τα Άνω Λιόσια έλεγε ότι θα κλείσει η χωματερή και μετά, όταν την επέκτεινε και ψήφιζε τη δημιουργία 3ου ΧΥΤΑ, μας απειλούσε ότι θα τη βρούμε απέναντί μας.

 

Μεγάλες ευθύνες έχει η διοίκηση Παχατουρίδη, που δημιούργησε το ΣΜΑ μέσα στο κέντρο του Περιστερίου, σε απόσταση αναπνοής από το Άλσος όπου καθημερινά κάνουμε τη βόλτα μας, παίζουν τα παιδιά μας.

 

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας