Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

ΕΠΕΤΕΙΑΚΗ ΜΟΥΣΙΚΟΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ ΣΤΟ ΑΛΣΟΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

Κατηγορία: ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ Δημοσιεύτηκε στις 21 Ιουλίου 2022

Στο πλαίσιο της γέφυρας πολιτισμού με την Κύπρο, που έχει αναπτύξει με επιτυχία ο Δήμος Περιστερίου, πραγματοποιήθηκε στις 18 Ιουλίου 2022 στο Άλσος Περιστερίου, εκδήλωση μνήμης και τιμής για τα 48 χρόνια από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο.


Την επετειακή εκδήλωση άνοιξε η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Μαίρη Τσιώτα – Μάρκου, τονίζοντας ότι είναι ελάχιστη υποχρέωση αναγνώρισης της 48χρονης μαχητικής πορείας της αδελφής χώρας, προκειμένου να κατοχυρώσει την εθνική της ανεξαρτησία και την εδαφική ακεραιότητα.

Δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι ενώνουν την πόλη του Περιστερίου με την Κύπρο, ισχυροί δεσμοί φιλίας και αγάπης, επισημαίνοντας ότι με πρωτοβουλία του Δημάρχου Ανδρέα Παχατουρίδη, ο Δήμος έχει υιοθετήσει και φιλοξενήσει τα παιδιά του δημόσιου ελεύθερου σχολείου από την κατεχόμενη Ριζοκάρπασο.

Ακολούθησαν χαιρετισμοί, από τον καθηγητή και μέλος της Επιτροπής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών για την Κύπρο Παναγιώτη Κοντό και τον Πρόεδρο του Χορευτικού Ομίλου του Πανεπιστημίου Κύπρου Χρίστο Γεωργιάδη.

Πολύ ενδιαφέρουσα επετειακή ομιλία από τον Ομότιμο Καθηγητή και μέλος της Επιτροπής του Πανεπιστημίου Αθηνών για την Κύπρο Ανδρέα Βοσκό.

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν χορευτικά δρώμενα από τον Χορευτικό Όμιλο του Πανεπιστημίου Κύπρου και του Εργαστηρίου Παραδοσιακών και Λαϊκών Χορών του Δήμου Περιστερίου, ένα ντοκιμαντέρ από τις καταστροφές της Κατεχόμενης Κύπρου από τους Τούρκους, σκορπίζοντας στο Περιστεριώτικο κοινό ρίγη συγκίνησης και μνήμες.







 Αναρτήθηκε από 

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας