Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Ολοκληρώθηκαν οι συζητήσεις στις γειτονιές του Περιστερίου - Κεντρική συγκέντρωση, την Τρίτη 3/10 στην πλατεία Δημαρχείου

Κατηγορία: ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ Δημοσιεύτηκε στις 02 Οκτωβρίου 2023Ολοκληρώθηκαν οι μαζικές συγκεντρώσεις-συζητήσεις με ομιλητή τον υποψήφιο δήμαρχο Περιστερίου με τη Λαϊκή Συσπείρωση, Γιώργο Σιδέρη στις γειτονιές του Περιστερίου. 


Εκατοντάδες Περιστεριώτες στο Λόφο Αξιωματικών, την Ανθούπολη, την Αγία Τριάδα, την Κηπούπολη, το Μπουρνάζι, τη Νέα Ζωή, τον Άγιο Αντώνη και την Χρυσούπολη παρακολούθησαν και συζήτησαν για τα προβλήματα της πόλης και της ζωής τους.Ο Γιώργος Σιδέρης υποψήφιος Δήμαρχος Περιστερίου, ανάμεσα σε άλλα ανέφερε τα εξής:

“Στις μέρες που απομένουν δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για να φτάσει παντού το κάλεσμα της Λαϊκής Συσπείρωσης. Για να φτάσει παντού η Διακήρυξη μας, η φωνή μας, τα ψηφοδέλτια μας. Απευθυνόμαστε στο Περιστέρι των εργαζόμενων, των ανέργων, των ανθρώπων του μόχθου στα μαγαζιά και τις βιοτεχνίες, των μεταναστών, των γυναικών και της νεολαίας. 

Στο Περιστέρι των εργατικών αγώνων, των λαϊκών δικαιωμάτων, της ιστορικής μνήμης. Στείλτε με την ψήφο σας, στο Δημοτικό Συμβούλιο Περιστερίου και στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής δοκιμασμένους αγωνιστές, πρωτοπόρους συνδικαλιστές, εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους, καλλιτέχνες, νέους, ανθρώπους που είναι καθημερινά στην πρώτη γραμμή της πάλης για τα εργατικά-λαϊκά δικαιώματα, που “δεν προσκήνυσαν και δεν είναι το καλό παιδί των από πάνω”. Λαϊκή Συσπείρωση σε όλες τις κάλπες. 

Για να πάρουμε πίσω ότι μας πήρανε. Γιατί πρέπει να δυναμώσει ο αγώνας απέναντι στην πολιτική που προωθεί τις ιδιωτικοποιήσεις, τη μετατροπή κάθε ελεύθερου χώρου σε πηγή κερδοφορίας για επιχειρηματικά συμφέροντα, την επέκταση της ανταποδοτικότητας, τη φορολεηλασία. Πρέπει να δυναμώσει ο αγώνας απέναντι στην κυβέρνηση της ΝΔ και στην αντιλαϊκή πολιτική του κεντρικού κράτους. 


Στο Περιστέρι αν ξέρουμε κάτι καλά αυτό είναι μόνο ο αγώνας του λαού μας μέσα από τους οργανωμένους φορείς μπορεί να απαιτήσει και να πετύχει λύσεις που θα καλυτερεύουν τη ζωή του (...)

Η επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ να στηρίξουν για δήμαρχο Περιστερίου τον εκλεκτό της ΝΔ Παχατουρίδη όχι μόνο δε δηλώνει ότι ο Δήμος είναι “υπεράνω κομμάτων” αλλά ακριβώς το αντίθετο. Ότι δηλαδή, ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ υπηρετούν την ίδια στρατηγική στους Δήμους, το ρόλο και τη λειτουργία τους, ότι δεν έχουν κανέναν ενδοιασμό να τα βρουν, αφού τους ενώνει η κοινή τους στρατηγική στα κεντρικά πολιτικά ζητήματα που καθορίζουν τη ζωή του λαού.


Αυτή η σύμπλευση στο Περιστέρι είχε φανεί όταν οι δημοτικοί σύμβουλοι του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ ψήφιζαν τον Προϋπολογισμό και το Τεχνικό Πρόγραμμα που πρότεινε η διοίκηση Παχατουρίδη, όταν ψήφιζε ο ΣΥΡΙΖΑ τον Παχατουρίδη για πρόεδρο του Αναπτυξιακού Συνδέσμου Δυτικής Αθήνας (ΑΣΔΑ).

Η δική μας κριτική στη Διοίκηση Παχατουρίδη δεν έγκειται στην ανικανότητα της αλλά στην αντιλαϊκή πολιτική και τις προτεραιότητες που ακολούθησε.

Τα τελευταία 20 χρόνια αυτή η τρικομματική πλέον Διοίκηση Παχατουρίδη χειροκροτεί και εφαρμόζει κατά γράμμα τις αντιδραστικές αλλαγές που επιβάλλουν απόλυτη μείωση της χρηματοδότησης των δήμων από τον κρατικό προϋπολογισμό, ανταποδοτικότητα παντού, σύμπραξη με ιδιώτες και ΣΔΙΤ, πάρτυ από ΜΚΟ.

Συνεχίζει τη μετατροπή κάθε ελεύθερου χώρου σε πηγή κερδοφορίας για τα επιχειρηματικά συμφέροντα και σε επέκταση της ανταποδοτικότητας για κάθε είδους ανάγκη των κατοίκων (π.χ 1η Παιδική Χαρά).


 

Έχει αυταρχική στάση απέναντι στους εργαζόμενους του Δήμου και εντατικοποίηση. Αρνείται να ζητήσει από την κυβέρνηση μόνιμο προσωπικό.

Συστηματικά αποψιλώνει οργανικές θέσεις και συμβάλλει στην ανατροπή των εργασιακών σχέσεων με τα 5μηνα και τα 8μηνα να είναι καθεστώς. Έχει περάσει ακόμα και την καθαριότητα στο δημαρχείο και τα δημοτικά κτίρια, τη φροντίδα πρασίνου στους προαύλιους χώρους των παιδικών σταθμών σε ιδιώτες.

Έχει εξαγγείλει νέα δάνεια για αγορές οικοπέδων, από αμφισβητούμενους ιδιοκτήτες, ενώ ήδη το ύψος των δανείων φτάνει στα 24 εκατομμύρια ευρώ. 

Τα τελευταία χρόνια δήλωναν ότι τα δάνεια έχουν σχεδόν εξοφληθεί και χρειάστηκαν επίμονες παρεμβάσεις μας για να αποκαλύψουν το πραγματικό ύψος του δανεισμού που με το νέο δάνειο που ετοιμάζουν θα φτάσει τα 60 εκατομμύρια. Μετέτρεψε τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου σε τηλεδιασκέψεις για σχεδόν 2,5 χρόνια για να αποφύγει τις παρεμβάσεις των κατοίκων. Έχει απονεκρώσει τη λειτουργία των διαμερισματικών συμβουλίων και των σχολικών επιτροπών που συνεδριάζουν μόνο με διαδικτυακή ψήφο χωρίς εισηγητικά (...)

Την τετραετία που πέρασε φάνηκε ότι μοναδική ελπίδα αποτελεί ο δρόμος του αγώνα. Χιλιάδες λαού και νεολαίας αγωνιστήκαμε μέσα στην πανδημία για να προστατευτεί η ζωή του λαού, στους μεγάλους αγώνες σε εμβληματικούς χώρους δουλειάς για τα σύγχρονα εργατικά δικαιώματα, για να σωθούν οι άνθρωποι και ο μόχθος της ζωής τους όταν το κράτος δεν τους προστάτευσε από πλημμύρες, πυρκαγιές και σεισμούς, για να μην κρυφτούν οι ένοχοι για το έγκλημα στα Τέμπη.


Παλέψαμε για υψηλού επιπέδου δωρεάν υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και Πρόνοιας, για τα προβλήματα των σχολείων και την κάλυψη των αναγκών στη σχολική στέγη, για τη φροντίδα και αγωγή όλων των παιδιών προσχολικής ηλικίας, για την προστασία των Ατόμων με Αναπηρία (ΑμεΑ), για κρατική χρηματοδότηση και υποδομές για τον μαζικό αθλητισμό, για τη στήριξη του πολιτισμού, για όλα τα αναγκαία αντιπλημμυρικά- αντισεισμικά- αντιπυρικά έργα, για την προστασία του πράσινου και των ελεύθερων χώρων, ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά, για τη διαχείριση των απορριμμάτων με γνώμονα τις λαϊκές ανάγκες, για τα δικαιώματα των εργαζόμενων του Δήμου, για την εξασφάλιση των αναγκαίων έργων οδοποιίας που θα κάνουν την πόλη ανθρώπινη, ενάντια στη φορολεηλασία των αυτοαπασχολούμενων, για όλα. 


Για όλα λοιπόν ψηφίζουμε Λαϊκή Συσπείρωση, γιατί ακόμα και ένας δημοτικός σύμβουλος μπορεί να κάνει πραγματική διαφορά προς όφελος των αναγκών των Περιστεριωτών”.

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας