Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Πολίτες σε Δράση Χαϊδαρίου: Οι πρόσφατες μετακινήσεις υπαλλήλων του Δήμου Χαϊδαρίου δε συνοδεύονται από καμία συγκεκριμένη αιτιολόγηση!

Κατηγορία: ΧΑΪΔΑΡΙ Δημοσιεύτηκε στις 29 Ιανουαρίου 2021

 

 

Οι Πολίτες σε Δράση Χαϊδαρίου απέστειλαν επιστολή προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου σχετικά με την απόφαση δημάρχου κ. Ντηνιακού, με την οποία έγινε μετακίνηση επτά υπαλλήλων και αλλαγή καθηκόντων σε πέντε, συμπεριλαμβανομένων και δύο Διευθυντών Τμημάτων

 

Ζητούν την ανάκληση της πρόσφατης απόφασης, καθώς και παύση σχετικών ενεργειών μέχρι την έγκριση του νέου Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου. 

 

Η επιστολή των Πολιτών σε Δράση προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Χαϊδαρίου, με θέμα “Λήψη απόφασης για τις πρόσφατες μετακινήσεις υπαλλήλων του Δήμου Χαϊδαρίου”!

Στις 14/1/2021 με απόφαση δημάρχου έγινε μετακίνηση επτά υπαλλήλων και αλλαγή καθηκόντων σε πέντε, συμπεριλαμβανομένων και δύο Διευθυντών Τμημάτων. Οι μετακινήσεις αυτές έρχονται σε συνέχεια άλλων, που έχουν πραγματοποιηθεί στο προηγούμενο διάστημα και έχουν προκαλέσει αντιδράσεις στο σύνολο των υπαλλήλων, καθώς και στο Σύλλογο Εργαζομένων του Δήμου.

 

Οι εν λόγω αλλαγές δε συνοδεύονται από καμία συγκεκριμένη αιτιολόγηση και η ανάθεση καθηκόντων έγινε χωρίς σχεδιασμό και χωρίς προγενέστερη ενημέρωση των προσώπων τα οποία αφορούν. Απόδειξη είναι ότι δύο τουλάχιστον από τους υπαλλήλους δεν αναλαμβάνουν στις θέσεις ευθύνης που τοποθετήθηκαν και ο δήμαρχος υποχρεώθηκε σε έκδοση νέας απόφασης, με την οποία προχωρεί σε επανατοποθετήσεις τμηματαρχών και διευθυντών για τις θέσεις αυτές.

 

Οι μετακινήσεις γίνονται σε μιά περίοδο, όπου ο νέος Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου όχι απλώς δεν έχει εγκριθεί, αλλά έχει επιστραφεί στο Δήμο από το Υπηρεσιακό Συμβούλιο Αττικής, προς επανασύνταξη και με παρατηρήσεις!

 

Προς τι λοιπόν όλη αυτή η σπουδή και η βιασύνη;

 

Μήπως έχει να κάνει με προσπάθεια επιβολής μιάς ατμόσφαιρας φόβου, ανασφάλειας και υποταγής στους εργαζομένους, όπου κανείς δε θα διανοείται να αντιδρά σε μία αυταρχική διοίκηση του Δήμου, ακόμη και στις ανοιχτά αντεργατικές της επιλογές;

 

Συναντηθήκαμε με το Διοικητικό Συμβούλιο των Εργαζομένων και διαπιστώσαμε την κατάσταση αναβρασμού που επικρατεί στο Δήμο, όχι μόνο από τις εν λόγω μετακινήσεις, αλλά και από το γενικότερο αντιδημοκρατικό και αυταρχικό κλίμα της διοίκησης του Δήμου.

 

Ας σημειωθεί πως για το ίδιο θέμα πλήρως επικριτική και καταγγελτική ανακοίνωση εξέδωσε και η Πανελλήνια Ομοσπονδία των Δημοτικών Υπαλλήλων (ΠΟΕ-ΟΤΑ).

 

Για όλους αυτούς τους λόγους ζητάμε:

 

 

  • Την ανάκληση της συγκεκριμένης απόφασης περί της μετακίνησης εργαζομένων και των αλλαγών στις θέσεις ευθύνης Τμημάτων και Διευθύνσεων στο Δήμο.
  • Τον περιορισμό των μετακινήσεων και των αλλαγών στις θέσεις ευθύνης των Υπηρεσιών του Δήμου στις απολύτως αναγκαίες, μέχρι την έγκριση του νέου Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου. Όσες τέτοιες μετακινήσεις γίνονται, πρέπει να είναι πλήρως αιτιολογημένες.
  • Το εν λόγω θέμα να συζητηθεί στο προσεχές Δημοτικό Συμβούλιο προς λήψη σχετικής απόφασης.

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας