Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Ξεκινούν τα αποχετευτικά έργα ομβρίων στη ΒΔ Λεκάνη του Δάσους Χαϊδαρίου με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής ύψους 4.1 εκ. ευρώ

Κατηγορία: ΧΑΪΔΑΡΙ Δημοσιεύτηκε στις 01 Φεβρουαρίου 2021

 

 

Δόθηκε το «πράσινο» φως για την έναρξη των έργων ενίσχυσης των υποδομών αποχέτευσης ομβρίων της βορειοδυτικής λεκάνης του Δάσους Χαϊδαρίου, με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής, συνολικού προϋπολογισμού 4.1 εκ. ευρώ.

 

 

Τη σχετική σύμβαση με  τον ανάδοχο υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης.

 

Αντικείμενο της εργολαβίας είναι το σύνολο των έργων που θα απάγουν τη δημιουργούμενη επιφανειακή απορροή στη συγκεκριμένη περιοχή του Δ. Χαϊδαρίου, προς το νοτιότερο τμήμα του, όπου υπάρχουν ήδη κατασκευασμένοι ανάλογοι αγωγοί ομβρίων.

 

Tο προτεινόμενο δίκτυο έρχεται να καλύψει τα χωρίς δίκτυο ομβρίων τμήματα της περιοχής του Δάσους Χαϊδαρίου. Τα έργα περιλαμβάνουν:

 

α)         Αγωγούς ομβρίων, συνολικού μήκους 4.570 m, για τη μεταφορά των όμβριων υδάτων προς τους αποδέκτες,

 

β)         88 φρεάτια επίσκεψης του δικτύου ομβρίων,

 

γ)       264 φρεάτια υδροσυλλογής με τις συνδέσεις τους με το δίκτυο ομβρίων

 

 

 Γ. Πατούλης: « Προτεραιότητά μας η αποτελεσματική αντιπλημμυρική θωράκιση της Αττικής και προς αυτή την κατεύθυνση εργαζόμαστε χωρίς χρονοτριβές»

Ο Περιφερειάρχης Αττικής επισημαίνει σχετικά:

 

« Υπογράψαμε με τον ανάδοχο τη σύμβαση προκειμένου να ξεκινήσει ένα αντιπλημμυρικό έργο νευραλγικής σημασίας για το Χαιδάρι. Παράλληλα με τη μάχη που δίνουμε για την καλύτερη διαχείριση της πανδημίας, εστιάζουμε και στην έγκαιρη ολοκλήρωση παρεμβάσεων που θα θωρακίσουν καλύτερα την Αττική μας από έκτακτα φυσικά φαινόμενα. Η αποτελεσματική αντιπλημμυρική θωράκιση της Αττικής είναι προτεραιότητα και προς αυτή την κατεύθυνση εργαζόμαστε χωρίς χρονοτριβές. Για εμάς η προάσπιση της ασφάλειας των πολιτών, είναι στο επίκεντρο των πολιτικών μας».

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας