Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Χαϊδαρίου: Στάση εργασίας την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου

Κατηγορία: ΧΑΪΔΑΡΙ Δημοσιεύτηκε στις 09 Φεβρουαρίου 2021

 

 

Ο Σύλλογος Εργαζομένων προκήρυξε στάση εργασίας την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου για να εναντιωθεί στην πολιτική της Δημοτικής αρχής που στρέφεται ενάντια στους εργαζόμενους συνολικά, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, και ιδιαίτερα στους εννιά εργαζόμενους για τους οποίους έχει ασκήσει έφεση. Πιο αναλυτικά:

 

 

Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Χαϊδαρίου

Στις 3/11/2020 το μονομελές πρωτοδικείο Αθηνών με απόφαση του δικαίωσε εννιά εργαζόμενους του Δήμου Χαϊδαρίου, οι οποίοι ζητούσαν να αναγνωριστούν οι συμβάσεις εργασίας που είχαν με τον Δήμο ως συμβάσεις αορίστου χρόνου γιατί κάλυπταν ανάγκες των υπηρεσιών καθαριότητας, στις οποίες εργάζονταν.

 

Θα περίμενε κανείς να επιστρέψουν οι συνάδελφοι στην δουλειά και να δεχτεί η Διοίκηση του Δήμου με χαρά την απόφαση του Δικαστηρίου που της δίνει 9 εργαζόμενους  σε μια υπηρεσία που έχει τεράστια κενά σε προσωπικό. 

Αντ’ αυτού η Διοίκηση άσκησε έφεση παίρνοντας απόφαση από την οικονομική επιτροπή, σε μια  συνεδρίαση που έγινε εξ’ αποστάσεως, εκμεταλλευόμενη τις αντιδημοκρατικές ρυθμίσεις που έδωσε την απόλυτη πλειοψηφία στις Δημοτικές Αρχές η κυβέρνηση, καταδικάζοντας τους συναδέλφους και τις οικογένειες τους στην ανεργία και τη φτώχεια. 

Υπονομεύοντας την ίδια τη λειτουργία των υπηρεσιών. Το θράσος της Διοίκησης δεν σταματάει όμως εδώ! Απαξιώνει και δεν λαμβάνει υπ’ όψιν το ίδιο το Δημοτικό Συμβούλιο το οποίο ως ανώτερο όργανο διοίκησης του Δήμου, αποφάσισε να αποσυρθεί η έφεση που έσπευσαν να καταθέσουν. 

Δεν λαμβάνει υπόψιν της την ίδια την δικαστική απόφαση που είναι άμεσα εκτελεστή, δεν λαμβάνει υπόψιν της για δεύτερη φορά το Δημοτικό Συμβούλιο που αποφάσισε να εφαρμοστεί η πρωτόδικη δικαστική απόφαση και να γυρίσουν οι συνάδελφοι στην δουλειά έως ότου εκδικαστεί η έφεση.

 

Η Δημοτική Αρχή είναι σταθερά προσανατολισμένη σε αντιλαϊκή κατεύθυνση. 

Όλες οι κινήσεις της οδηγούν στην υποβάθμιση των υπηρεσιών του Δήμου και πολύ γρήγορα θα δούμε τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής. 

Παραπέρα υποβάθμιση υπηρεσιών, γενίκευση αυτής της απαξίωσης σε όλες τις υπηρεσίες, διάλυση δομών, εκχώρηση αρμοδιοτήτων του Δήμου και ιδιωτικοποιήσεις. Ακολουθεί δηλαδή μια πολιτική πλήρως ευθυγραμμισμένη με την πολιτική της κυβέρνησης, σε όλα τα επίπεδα, ενάντια σε κάθε εργατικό δικαίωμα, όπως η σταθερή εργασία με δικαιώματα.

 

Οι εργαζόμενοι παλεύουμε για δημόσιες υπηρεσίες  που να εξυπηρετούνε τις σύγχρονες ανάγκες του λαού. Παλεύουμε ενάντια στις απολύσεις και διεκδικούμε μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους τους εργαζόμενους. Ενάντια στις ελαστικές σχέσεις εργασίας που είναι ο Δούρειος Ίππος της ιδιωτικοποίησης. Καλούμε κάθε σωματείο εργαζομένων να συμπαρασταθεί στον δίκαιο αγώνα των 9 και του Συλλόγου μας.

 

Όχι στις απολύσεις των 9 συναδέλφων, να αποσυρθεί τώρα η έφεση!

 

Όλοι στη στάση εργασίας από τις12:00 μέχρι τη λήξη του ωραρίου την Πέμπτη 11/02/2021!

 

Παίρνουμε όλα τα μέτρα προστασίας και συγκεντρωνόμαστε στις 12:30 στο Δημαρχείο!

 

το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Χαϊδαρίου     

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας