Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Λαϊκή Συσπείρωση Χαϊδαρίου: Λίγες ώρες χιονόπτωσης ήταν αρκετές για να υποφέρει ο Χαϊδαριώτικος λαός, με αποκλειστική ευθύνη του κράτους και της Δημοτικής Αρχής

Κατηγορία: ΧΑΪΔΑΡΙ Δημοσιεύτηκε στις 20 Φεβρουαρίου 2021

 

Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Χαϊδαρίου σχετικά με τις ενέργειες της διοίκησης Ντηνιακού,  απέναντι στα φυσικά φαινόμενα που προκάλεσε η "Μήδεια":

Η προστασία του λαού από τον χιονιά δεν πραγματοποιείται με τις φιέστες του Ντηνιακού
Λίγες ώρες χιονόπτωσης ήταν αρκετές για να φανεί πόσο εκτεθειμένος είναι ο Χαϊδαριώτικος λαός απέναντι στα φυσικά φαινόμενα, με αποκλειστική ευθύνη του κράτους και της Δημοτικής Αρχής.
Η κατάντια τους αποδείχθηκε ακόμα μια φορά:


• Όλοι οι δρόμοι, ακόμα και οι κεντρικές αρτηρίες της πόλης, παρέμειναν κλειστές. Ακόμα και στο Αττικό Νοσοκομείο που εξυπηρετεί τη μισή Αττική, δεν υπήρχε δυνατότητα πρόσβασης. Δεν μπορούσε να μετακινηθεί κανείς από και προς τη δουλειά του. Δεν πραγματοποιήθηκαν τα συσσίτια , απόδειξη της παντελούς έλλειψης οργάνωσης και προγραμματισμού σε αυτό τον ευαίσθητο τομέα της Κοινωνικής Υπηρεσίας.
• Η απάντηση στα αιτήματα των δημοτών για τον εφοδιασμό τους με αλάτι, ήταν «αδυνατούμε»… Ειδικά σε ορισμένες περιοχές όπως στο Δάσος, τοποθετήθηκε απλά λιγοστή ποσότητα αλατιού στην πλατεία και οι κάτοικοι αφέθηκαν στη διάθεση του χιονιά. Τα ίδια και στον Προφήτη Ηλία, τη Γρηγορούσα, στο Δαφνί ακόμα και το κεντρικό Χαϊδάρι. Δεν υπήρξε καμία μέριμνα από τη πολιτική διοίκηση για την πρόληψη και την ρίψη τουλάχιστον αλατιού ΠΡΙΝ, και όχι εκ των υστέρων.
• Δεκάδες σπίτια στην Άνω και Κάτω Αφαία έμειναν χωρίς ρεύμα, άρα και θέρμανση, και χωρίς καμία ενημέρωση, βοήθεια και συμβολή από το Δήμο.
Στη Δομή του Σκαραμαγκά η διοικήτρια ήταν εξαφανισμένη, με τους πρόσφυγες παρατημένους στο έλεος της κακοκαιρίας, χωρίς τουλάχιστον η Δημοτική Αρχή να είναι ενήμερη για την κατάσταση.
• Αφού τελείωσε η χιονόπτωση, δεν υπήρξε καμία μέριμνα για τον άμεσο καθαρισμό των δρόμων, απλά μπήκε σε λειτουργία το σχέδιο «Ήλιος», σε συνέχεια του σχεδίου «Μείνετε σπίτι»…
 

Οι δηλώσεις του αρμόδιου Αντιδήμαρχου, ότι όλα πήγαν τέλεια, αλλά από σεμνότητα η Δημοτική Αρχή δεν διαφημίζει το έργο της, ξεπερνά κάθε πρόκληση προς τους συμπολίτες μας. 


Ενώ λοιπόν δικαιολογημένα υπάρχουν εκατοντάδες παράπονα, διαμαρτυρίες και καταγγελίες από δημότες για την παντελώς απούσα Δημοτική Αρχή, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος πολιτικής προστασίας προκαλεί και εμπαίζει τις οικογένειες που έμειναν χωρίς ρεύμα, αβοήθητες στο κρύο και αποκλεισμένους από το χιόνι, κατηγορώντας τους για λαϊκιστές. 


Οφείλουμε να συγχαρούμε τους εργαζόμενους που έπραξαν παραπάνω από όσα τους ζητήθηκαν και να τους διαχωρίσουμε από την διοίκηση Ντηνιακού , που δεν είχε κανένα σχέδιο και καμία προετοιμασία. Τον ερχομό της κακοκαιρίας τον γνώριζαν. Η επιλογή τους όμως να χαρακτηρίζουν φυσικά φαινόμενα ως ακραία γίνεται για να κρύψουν τη γύμνια τους και την έλλειψη προετοιμασίας για την αντιμετώπισή τους.


Μπορεί να μην είμαστε Ελβετία όταν χιονίζει, όπως είπε έτερος Αντιδήμαρχος, ούτε Αγγλία όταν βρέχει, ούτε Ιαπωνία όταν γίνεται σεισμός, αλλά δεν ζούμε στο μεσαίωνα. Υπάρχουν η επιστημονική πρόβλεψη και τα σύγχρονα μέσα, για να μπορούμε να αντιμετωπίσουμε 20 πόντους χιόνι. 


Βασική αιτία που δημιουργεί αυτά τα προβλήματα είναι η πολιτική τους, που συντάσσεται με αυτήν της Περιφέρειας και του κεντρικού κράτους, με κύριο άξονα την ανάθεση σε ιδιώτες μιας σειράς κρίσιμων αρμοδιοτήτων που έχουν να κάνουν με την προστασία του λαού από διάφορα φαινόμενα (πλημμύρες, πυρκαγιές, χιονοπτώσεις, σεισμούς κ.ά.). Η υποστελέχωση των αντίστοιχων υπηρεσιών στις οποίες ανήκει αυτή η αρμοδιότητα, όχι μόνο δεν αντιμετωπίζεται με προσλήψεις, αλλά αντίθετα με προσπάθεια απόλυσης εργαζόμενων. 


Στις τοποθετήσεις μας έχουμε αναδείξει ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες λειτουργούν κυριολεκτικά "στο κόκκινο", με ελάχιστο εξειδικευμένο προσωπικό, χωρίς μηχανήματα και αναγκαίο εξοπλισμό. Αυτή η κατάσταση καθιστά τον Δήμο ανίκανο να αντιμετωπίσει μια σειρά από φαινόμενα, είτε πρόκειται για χιονόπτωση το χειμώνα, είτε για πυρκαγιές το καλοκαίρι, είτε για πλημμύρες.


Ο κρατικός μηχανισμός στο σύνολο του υπηρέτησε το ρόλο του. Είναι ο κρατικός μηχανισμός που λειτουργώντας στη λογική του κόστους - οφέλους και με κριτήριο τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων, δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες του λαού που πνίγεται σε κάθε βροχόπτωση, καίγεται σε μια σοβαρή φωτιά, καταστρέφεται όταν γίνεται σεισμός και βέβαια εγκλωβίζεται ακόμα και σε λίγους πόντους χιονιού. Με αυτό τον κρατικό μηχανισμό ο λαός θα μένει ώρες χωρίς ρεύμα και θέρμανση, χωρίς νερό, χωρίς πρόσβαση σε δομές Υγείας, θα βάζει σε κίνδυνο ακόμη και την ίδια του τη ζωή παλεύοντας για το μεροκάματο. Θα βγαίνει να πάει στη δουλειά μέσα στο χιόνι. Για αυτό τον κρατικό μηχανισμός χτες στελέχη της κυβέρνησης, της Περιφέρειας και του Δήμου, έλεγαν ότι «λειτούργησε σωστά» και θα συνεχίσει το έργο της... 


Σε αντίθεση με την πολιτική των κυβερνήσεων, των Περιφερειακών Αρχών και της Δημοτικής Αρχής Ντηνιακού, ο λαός του Χαϊδαρίου έχει προτεραιότητα την προστασία της ζωής του. Για αυτό, και βάζοντας στη πρώτη γραμμή τις ανάγκες του, παλεύει μέσα από τα σωματεία και τους φορείς που ανήκει».


Λαϊκή Συσπείρωση Χαϊδαρίου

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας