Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Δημήτρης Τσατσαμπάς: Στην αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών όλοι οι φορείς της Πολιτείας επιβάλλεται να βρίσκονται μεταξύ τους σε συνέργεια.

Κατηγορία: ΧΑΪΔΑΡΙ Δημοσιεύτηκε στις 20 Φεβρουαρίου 2021


 

Ο δημοτικός σύμβουλος Χαϊδαρίου κ. Δημήτρης Τσατσαμπάς σχολιάζοντας τα τελευταία γεγονότα με την κακοκαιρία και την αντιμετώπιση της, τόνισε:

Όταν έχουμε συμβάντα, που επηρεάζουν άμεσα την καθημερινή ζωή των πολιτών, όπως τα προχθεσινά από την έντονη χιονόπτωση, η αντιμετώπισή τους εντάσσεται στο επιχειρησιακό πλαίσιο της πολιτικής προστασίας. 

Η πολιτική προστασία είναι μια υπηρεσία, η οποία δυστυχώς όσο είναι αχρείαστη κανένας δεν της δίνει σημασία, όταν όμως χρειαστεί τότε είναι υπεραναγκαία και όλοι αγωνιωδώς την επιζητούν. 

Επιχειρησιακό πλαίσιο πολιτικής προστασίας σημαίνει συγκρότηση σταθερού και ικανού μηχανισμού για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών. 

Ο μηχανισμός αυτός αποτελούμενος από πρόσωπα, φορείς και μέσα για να είναι αποτελεσματικός στη λειτουργία του θα πρέπει να έχουν εξασφαλιστεί οι παρακάτω βασικές προϋποθέσεις: 

Αποσαφήνιση ρόλων και αρμοδιοτήτων, σχέδιο αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών, προσδιορισμός ανθρώπινου δυναμικού και μέσων, εξασφάλιση ετοιμότητας και διασφάλιση επικοινωνίας. 

Ο μηχανισμός επίσης εκτός της αντιμετώπισης των κινδύνων έχει τον πρώτο λόγο και ρόλο στην πρόληψη, την ετοιμότητα και την αποκατάσταση. 

Γενικό σχέδιο αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών και άμεσης διαχείρισης των συνεπειών από την εκδήλωση χιονοπτώσεων υπάρχει και μάλιστα έχει την κωδική ονομασία <<Βορέας>>

Το σχέδιο αυτό εξειδικεύεται από τον κάθε Δήμο ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες, που έχει και εφαρμόζεται με ευθύνη της εκάστοτε διοίκησης. 

Στην αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών όλοι οι φορείς της Πολιτείας επιβάλλεται, για την επίτευξη του καλύτερου αποτελέσματος, να βρίσκονται μεταξύ τους σε συνέργεια

Σε αυτό οφείλεται και η συνδρομή γειτονικών Δήμων για εξασφάλιση της πρόσβασης στα Νοσοκομεία της πόλης μας. 

Το ίδιο αντίστοιχα οφείλει να κάνει και ο Δήμος μας, όπου και όταν χρειαστεί. Λόγω του εύρους των κινδύνων, που οι έκτακτες ανάγκες μπορεί να επιφέρουν, η επίκληση ανεπάρκειας μέσων για τη μη αντιμετώπισή τους δεν είναι αποδεχτή δικαιολογία. 

Η συνεργασία με τους φορείς, η ενεργοποίηση του μητρώου εργοληπτών, η δυνατότητα άμεσης διάθεσης πόρων και η αξιοποίηση εθελοντικών οργανώσεων, είναι βασικοί παράμετροι για την κάλυψη των εκτάκτων αναγκών και θα πρέπει να αξιοποιούνται άμεσα και στο έπακρο.

 

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας