Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Γιατί δεν προχωράει η παραχώρηση του Τουριστικού Περιπτέρου Γιορτή στο Δήμο Χαϊδαρίου - ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ από τον βουλευτή Μέρα25 Κρίτων Αρσένη

Κατηγορία: ΧΑΪΔΑΡΙ Δημοσιεύτηκε στις 22 Φεβρουαρίου 2021

 

 

Επίκαιρη ερώτηση για τη μη παραχώρηση του Τουριστικού Περιπτέρου Γιορτή, στο Δήμο Χαϊδαρίου, από τον βουλευτή Μέρα25  Κρίτων Αρσένη:

Σε συνέχεια προηγούμενης επίκαιρης ερώτησής μου με θέμα «Παραχώρηση χρήσης αναψυκτηρίου Μονής Δαφνίου στο Δήμο» και γραπτής ερώτησης με θέμα «Βοτανικός κήπος Διομήδους, το δημόσιο δάσος έγινε ιδιωτική επιχείρηση;» η οποία από 3.11.2020 παραμένει αναπάντητη, επανέρχομαι στο ζήτημα λόγω της σοβαρότητας και του χρόνιου χαρακτήρα του. 

Όπως γνωρίζετε ο ΕΟΤ, με την από 22.9.1997 Σύμβαση Χρησιδανείου, παραχώρησε κατά χρήση στο Δήμο Χαϊδαρίου άνευ ανταλλάγματος και για είκοσι (20) έτη, ήτοι από 19.8.1997 μέχρι 19.8.2017, έκταση εμβαδού 42.800 τ.μ. 

Η έκταση οριοθετείται μεταξύ της Ιστορικής Μονής Δαφνίου (Παγκόσμιο Μνημείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO), του Διομήδειου Κήπου και της Ιεράς Οδού. 

Ο Δήμαρχος διευκρίνισε πως η έκταση της «Γιορτής» στο σύνολο της δεν μπορεί να πουληθεί, καθώς ο ευρύτερος χώρος έχει χαρακτηριστεί ως προστατευόμενος.

Ο υφυπουργός κ. Βεζυρόπουλος δήλωσε πως «πρόθεση της κυβέρνησης είναι να παραχωρεί ακίνητα του δημοσίου στην αυτοδιοίκηση, εφόσον συντρέχουν συγκεκριμένες προϋποθέσεις και προσεγγίζουν με θετική προδιάθεση κάθε αίτημα». Ωστόσο, ένα χρόνο μετά δεν έχει προχωρήσει η υπογραφή του συμφωνητικού παραχώρησης του χώρου από την ΕΤΑΔ στον Δήμο Χαϊδαρίου.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

 Δεδομένης της δέσμευσης του υφυπουργού, γιατί δεν προχωράει η παραχώρηση του Τουριστικού Περιπτέρου ‘Γιορτή’ στο Δήμο και τους πολίτες;

Ο ερωτών Βουλευτής

 Κρίτων Αρσένης

 

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας