Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Δημήτρης Τσατσαμπάς: Είναι «ντροπή» και «όνειδος», όταν υπάρχουν πρόσωπα, φορείς και παρατάξεις του Δήμου Χαϊδαρίου να χρησιμοποιούν πελατειακά τις δημοτικές αθλητικές εγκαταστάσεις

Κατηγορία: ΧΑΪΔΑΡΙ Δημοσιεύτηκε στις 08 Απριλίου 2021

Ο δημοτικός σύμβουλος Χαϊδαρίου κ. Δημήτρης Τσατσαμπάς με αφορμή τις εξελίξεις για τους χώρους άθλησης στο δήμο και ιδιαίτερα στα γήπεδα τένις, (Δείτε εδώ) ανακοίνωσε:

Η χρήση των χώρων άθλησης του Δήμου Οι κοινόχρηστοι χώροι άθλησης μέσα στο ασφυκτικό αστικό περιβάλλον μιας πόλης, είναι για τους κατοίκους της «πηγές ζωής» και κυψέλες δημιουργικής εκτόνωσης. 

Ταυτόχρονα, αποτελούν πολύτιμη περιουσία των δημοτών και όλοι δικαιούνται να έχουν πρόσβαση σε αυτούς. 

Η άθληση στις δημοτικές αθλητικές εγκαταστάσεις από τους πολίτες μπορεί να γίνεται ελεύθερα ατομικά ή ομαδικά, είτε μέσω προγραμμάτων του Δήμου, είτε μέσω του σωματειακού αθλητισμού. 

Προορισμός της ύπαρξης των Δημοτικών αθλητικών χώρων δεν είναι η αποκόμιση κέρδους, ούτε από το Δήμο, ούτε από τα σωματεία, ούτε από ιδιώτες. 

Γι’ αυτό και στην ελεύθερη άθληση δεν δικαιολογείται η επιβολή κανενός είδους αντίτιμου, από την πλευρά του Δήμου. 

Στην άθληση μέσω προγραμμάτων του Δήμου, οι Δημότες μπορεί να καταβάλουν ένα ελάχιστο αντίτιμο στο Δήμο, για οργανωτικούς λόγους και μόνο… 

Στην άθληση μέσω του σωματειακού αθλητισμού, τα μέλη των σωματείων δικαιολογείται να καταβάλουν «λελογισμένη» συνδρομή στα σωματεία, για την κάλυψη των λειτουργικών τους αναγκών. 

Καμία άλλη επιβάρυνση δεν δικαιολογείται και δεν πρέπει να επιβάλλεται στους πολίτες, που επιθυμούν να αθλούνται στις δημοτικές αθλητικές εγκαταστάσεις. 

Επίσης, καμία επιβάρυνση δεν πρέπει να επιβάλλεται από το Δήμο στα σωματεία, γιατί είναι αυτονόητο ότι αυτά θα την μετακυλήσουν στα μέλη τους ( ισοδυναμεί δηλαδή με επιβάρυνση στους Δημότες). 

Αθλητικοί φορείς που επιβαρύνουν τα μέλη τους με σκοπό το κέρδος, οφείλουν να διαθέτουν δικιές τους ιδιωτικές αθλητικές εγκαταστάσεις και δεν επιτρέπεται να εκμεταλλεύονται τους δημοτικούς χώρους άθλησης. 

Τα σωματεία είναι «συνεργάτες» του Δήμου στο κοινωνικό του έργο. Γι’ αυτό και όταν αντιμετωπίζουν προβλήματα, ο Δήμος θα πρέπει να τα στηρίζει με όρους διαφάνειας και ίσης μεταχείρισης. 

Η πρωτοβουλία των αθλητικών σωματείων για κοινές δράσεις είναι θετική και αξίζει να εδραιωθεί γιατί θα συμβάλει στην σύσφιξη των μεταξύ τους σχέσεων και στην αποδοτικότερη συνεργασία τους με το Δήμο. 

Η κατασκευή και η συντήρηση των δημοτικών αθλητικών χώρων είναι αποκλειστική ευθύνη του Δήμου. Ωστόσο, τυχόν φθορές ή καταστροφές που προκαλούνται στις υποδομές από κακή χρήση, αποτελούν ευθύνη αυτών που τις προκαλούν και το κόστος αποκατάστασης πρέπει να τους καταλογίζεται. 

Τα δημοτικά γήπεδα δεν είναι ούτε προς ενοικίαση, ούτε προς εκμετάλλευση. Είναι χώροι κοινόχρηστοι, των οποίων τα οφέλη δικαιούνται όλοι οι δημότες… 

Όπως επιμένω να σημειώνω από το 2012, όλα αυτά θα έπρεπε να ισχύουν στο ακέραιο και για όλα τα γήπεδα τένις στον Δήμο Χαϊδαρίου! 

Ειδικά για τα «μπλε» γήπεδα τένις, για τη Δημοτική Αρχή, που υποστηρίζει τα συμφέροντα του Δήμου και της δημοτικής περιουσίας, είναι τιμή και καύχημα…

Αντιθέτως, είναι «ντροπή» και «όνειδος», όταν υπάρχουν πρόσωπα, φορείς και παρατάξεις του Δήμου που θέλουν να τα χρησιμοποιούν πελατειακά για να εξυπηρετήσουν άλλα συμφέροντα, πέραν και μακριά των συμφερόντων του Δήμου και των πολιτών του. 

Οτιδήποτε άλλο είναι «προφάσεις εν αμαρτίαις» και όσοι με διάφορα τερτίπια, υποτιθέμενες «αποκαλύψεις», επικοινωνιακές «βόμβες» ή απειλές αποζημίωσης για διαφυγόντα κέρδη, κάθε φορά επιχειρούν να διαστρεβλώνουν την αλήθεια, εκτίθενται απροκάλυπτα στην κοινή γνώμη της πόλης μας..

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας