Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Συνάντηση του Δημάρχου Βαγγέλη Ντηνιακού με τον Υπουργό κ. Θεόδωρο Σκυλακάκη, αρμόδιο για το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης.

Κατηγορία: ΧΑΪΔΑΡΙ Δημοσιεύτηκε στις 21 Απριλίου 2021 

Συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Θεόδωρο Σκυλακάκη πραγματοποίησε σήμερα Τρίτη 20 Απριλίου ο Δήμαρχος Χαϊδαρίου Βαγγέλης Ντηνιακός. 

 

Ο Δήμαρχος παρέδωσε  στον Υπουργό την πρόταση του για την ειδική χρηματοδότηση των Δυτικών περιοχών της Αθήνας και του Πειραιά από το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0».  Στόχος της πρότασης είναι η άμβλυνση των αναπτυξιακών και κοινωνικών ανισοτήτων ανάμεσα στους Δυτικούς Δήμους της Αθήνας και του Πειραιά και στο υπόλοιπο Λεκανοπέδιο. 

Στο ξεκίνημα της συνάντησης, ο Βαγγέλης Ντηνιακός ανέπτυξε τον αρμόδιο Υπουργό την κρίσιμη σημασία που έχουν οι Ευρωπαϊκές  χρηματοδοτήσεις μέσω του Σχεδίου Ανάκαμψης  για την οικονομική ανάπτυξη της περιοχής μας και για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της, η οποία αποτελεί και προσωπική δέσμευση του Πρωθυπουργού.

Στη συνέχεια της συζήτησης,  ο  Υπουργός κ. Σκυλακάκης και ο Δήμαρχος Χαϊδαρίου εξέτασαν τις προτάσεις  χρηματοδότησης της Δυτικής Αθήνας, ανά Άξονα και Δράση του Σχεδίου.  

Συγκεκριμένα συζητήθηκαν:  

- Η υλοποίηση στρατηγικών αστικών αναπλάσεων στην περιοχή. 

- Η αναβάθμιση του βασικού οδικού δικτύου και η δυνατότητα  παρεμβάσεων  υπογειοποίησης σε διασταυρώσεις της Λεωφ. Αθηνών. 

- Η ανακαίνιση  και ο εκσυγχρονισμός όλων των Νοσοκομείων της περιοχής. 

- Η υπογειοποίηση των δικτύων διανομής ηλεκτρικής ενέργειας στην περιοχή και η αναδάσωση του Ποικίλου όρους, που έχουν ήδη ανακοινωθεί και από τον  Υπουργό κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.

- Οι επεκτάσεις του δικτύου ΜΜΜ σταθερής τροχιάς. 

- Η χωροθέτηση Επιχειρηματικών Πάρκων στις Δυτικές περιοχές του Λεκανοπεδίου.  

- Η επιδότηση της αντικατάστασης του δημοτικού ηλεκτροφωτισμού με led. 

- Οι εστιασμένες στην περιοχή πολιτικές καταπολέμησης της ενεργειακής φτώχειας μέσω του νέου Εξοικονομώ Κατ΄Οίκον.

- Οι εστιασμένες στην περιοχή πολιτικές αντιμετώπισης της ανεργίας. 

Το αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα, με την οριστική διαμόρφωση και τελική έγκριση  του Σχεδίου «Ελλάδα 2.0», θα γίνει και η εξειδίκευση των επιλέξιμων  παρεμβάσεων  ανά Άξονα και Δράση. 

Ο Δήμαρχος Βαγγέλης Ντηνιακός δήλωσε μετά τη συνάντηση: 

«Είχαμε μια παραγωγική συνάντηση με τον Υπουργό κ. Σκυλακάκη, τον οποίο και ευχαριστώ για τον θετικό αλλά και συγκεκριμένο τρόπο με τον οποίο εξέτασε τις προτάσεις μας.  Ως Δήμος Χαϊδαρίου είμαστε παρόντες και συμμέτοχοι σε κάθε διαδικασία που μπορεί να φέρει πόρους, αναπτυξιακά οφέλη και βελτίωση της ποιότητας ζωής για τη Δυτική Αθήνα και βέβαια ειδικότερα για το Χαϊδάρι. Με εφόδιο τον άρτιο σχεδιασμό και την αποφασιστική διεκδίκηση, βάζουμε τα θεμέλια για να κάνουμε την πόλη μας ξανά πρωτοπόρα». 

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας