Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Ελένη Μπέλλα π. Αντιδήμαρχος: Ο δήμαρχος Χαϊδαρίου Κυριάκος Ντηνιακός με έπαψε γιατί τόλμησα!!!

Κατηγορία: ΧΑΪΔΑΡΙ Δημοσιεύτηκε στις 22 Απριλίου 2021

 

Απάντηση για την αποπομπή της (δείτε ΕΔΩ) από τη θέση της αντιδημάρχου εξέδωσε η μέχρι πρότινος Αντιδήμαρχος Χαϊδαρίου κα Ελένη Μπέλλα. 
Η κα Μπέλλα αφού χαρακτήρισε την ανακοίνωση του κ. Ντηνιακού μειωτική ως προς το πρόσωπο της,  παρέθεσε τις διαφωνίες της "τόσο προς την απόφασή του, όσο και για να αποσείσω κάθε μομφή που ασκείται εις βάρος μου" όπως η ίδια αναφέρει.

Η ανακοίνωση

Αναφερόμενη στην απόφαση του Δημάρχου Χαϊδαρίου κ. Ευάγγελου Ντηνιακού, να με πάψει από τα καθήκοντά του Αντιδημάρχου, για τους λόγους που αναφέρει στην απόφασή του, και αντιπαρερχόμενη τα όσα μειωτικά για εμένα αναφέρει, έχω την υποχρέωση στοιχειωδώς και επιγραμματικά να παραθέσω τις διαφωνίες μου τόσο προς την απόφασή του, όσο και για να αποσείσω κάθε μομφή που ασκείται εις βάρος μου.


Καταρχήν, συντασσόμενη με το πρόγραμμα της Δημοτικής Παράταξης <<Χαϊδάρι Ξανά>> και τις απόψεις του Δημάρχου, δέχτηκα να μετάσχω στη διοίκηση του Δήμου, όχι για να δημιουργήσω καριέρα, αλλά να προσφέρω στο Δήμο και στους συνδημότες μου, ώστε να μπορώ πάντοτε να τους ατενίζω με τη βεβαιότητα ότι έκανα το καθήκον μου, για όσο χρόνο οι δημότες επιθυμούν την παρουσία μου, και σε καμία περίπτωση για να βολευτώ ή για να εξυπηρετήσω συμφέροντα, ενέργειες που πάντοτε απεχθανόμουν.


Ίσως οι πρωτοβουλίες μου να παρεξηγήθηκαν από τον Δήμαρχο, προχώρησα όμως σε αυτές με την σιγουριά ότι οι δημότες ωφελούνται στην συντριπτική τους πλειοψηφία.
Επιτρέψτε μου να σας παραθέσω τους τομείς που δραστηριοποιήθηκα στο διάστημα αυτό και να πω δυο λόγια για τις τοποθετήσεις μου ως Αντιδήμαρχος.


ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ
 

Δε θα σταθώ μόνο στα καινοτόμα παιδαγωγικά εξ αποστάσεως προγράμματα τα οποία είχαν τέτοια απήχηση που έφτασαν και εκτός συνόρων χάρη στην άριστη δουλειά του προσωπικού και της αγαστής μας συνεργασίας, ή στην καθιέρωση Νέας Αίτησης για την εγγραφή των παιδιών στους παιδικούς σταθμούς, όπου χωρίς διακρίσεις και εξαιρέσεις πλέον, γίνεται η εγγραφή τους, αντιμετωπίζοντας δίκαια τις οικογενειακές ανάγκες, πρωτίστως των δημοτών του Χαϊδαρίου, θα σταθώ όμως σε αυτά που δε πρόλαβα να υλοποιήσω λόγω της αντικατάστασής μου.
Για την προτεραιότητα που είχα θέσει στην υπηρεσία όσον αφορά στον σχεδιασμό δράσης, αντιμετώπισης σεισμού και πυρκαγιάς στους παιδικούς σταθμούς. Είχα ζητήσει από τον Διευθυντή όλα τα απαραίτητα έγγραφα με την επικαιροποίηση του Τεχνικού Ασφαλείας, να εφαρμοστούν αυτά που οφείλουμε να εφαρμόσουμε κατά νόμο ως πρόληψη για την ασφάλεια των παιδιών ως ύψιστο και επείγον θέμα.
Ενημέρωσα τον παιδίατρο των παιδικών σταθμών για την απαραίτητη ενεργοποίηση της θεσμοθετημένης επιμόρφωσης και εκπαίδευσης όλου του προσωπικού των παιδικών σταθμών και κυρίως των παιδαγωγών στις Πρώτες Βοήθειες ανά δύο έτη και εφόσον πήρα τη σύμφωνη γνώμη του, προχώρησα στα περαιτέρω με τον Διευθυντή, πριν καταθέσω τις προτάσεις μου για σχετική απόφαση.
Όλες αυτές οι ενέργειες είναι απαραίτητες για την προστασία του ύψιστου αγαθού της σωματικής ακεραιότητας και ασφάλειας των παιδιών που φιλοξενούνται στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου.


ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
 

Τόλμησα, ως αρμόδια αντιδήμαρχος αθλητισμού, να καταργήσω το αντίτιμο των 5ευρω για την χρήση Δημοτικών χώρων άθλησης (τένις), και να ζητήσω το αυτονόητο, να μην υπάρχει πρόβλεψη στον κανονισμό λειτουργίας των Αθλητικών εγκαταστάσεων για την επιβολή χρηματικού αντιτίμου στην ελεύθερη άθληση. Τα γήπεδα είναι πληρωμένα από όλους και το θεωρώ αδιανόητο να επιβάλλεται το οποιοδήποτε χρηματικό αντίτιμο. Εάν αποδεχτούμε την κοστολόγησή τους για ελεύθερη άθληση, είναι σαν να χρεωνόμαστε για το περπάτημα στα πεζοδρόμια, για τις βόλτες στις πλατείες, για το παιχνίδι στις παιδικές χαρές.
Ζήτησα να υπάρχει πρόβλεψη παραχώρησης όλων των ανοιχτών και κλειστών αθλητικών εγκαταστάσεων για όλους τους δημότες που επιθυμούν ελεύθερη άθληση. Οι αθλητικοί χώροι ανήκουν σε όλους και θα πρέπει να είναι διαθέσιμοι για όλους! Οι αθλητικές εγκαταστάσεις δημιουργήθηκαν από τους φόρους ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ για να είναι στη διάθεση κάθε πολίτη, παιδιού, κάθε οικογένειας.
Ζήτησα ονομαστική λίστα των ομάδων ώστε να υπάρχει πλήρης έλεγχος ποιος μπαίνει στα δημοτικά γήπεδα. Δεν δέχθηκα φωτογραφική παραχώρηση των γηπέδων σε ιδιωτικά σωματεία. Οι ανάγκες του Δήμου κάθε χρόνο αλλάζουν και δεν μπορεί να υπάρχει παγιωμένη δέσμευση για οποιοδήποτε σωματείο.
Ιδιωτικοποίηση των δημοτικών γηπέδων ή Μαζικό Αθλητισμό;
Ο Δήμος οφείλει πρωτίστως να διασφαλίσει το δικαίωμα στην ελεύθερη άθληση και να προσφέρει δημοτικά προγράμματα εκμάθησης διαφόρων αθλημάτων.
Με τα ιδιαίτερα μαθήματα που θέλει ο Δήμος να εφαρμόσει στους κανονισμούς, αποκλείει στους δημότες να έχουν ελεύθερη πρόσβαση σε όσο το δυνατόν περισσότερο χρονικό διάστημα, διότι περιορίζεται ο χρόνος που μπορεί να χρησιμοποιηθεί το γήπεδο.
Επιτρέποντας τα ιδιαίτερα μαθήματα σε δημοτικούς αθλητικούς χώρους, εκμηδενίζεται η αξία του Μαζικού Αθλητισμού, των δημοτικών προγραμμάτων και του έργου των Σωματείων-Συλλόγων. Μπορούν να δοθούν θέσεις εργασίας σε ιδιώτες προπονητές με πρόσληψή τους από το Δήμο, εφόσον υπάρχει ζήτηση για τα συγκεκριμένα αθλήματα.
Ζήτησα για τα γήπεδα τένις να υπάρχει δικαιοσύνη στο κλείσιμο των ραντεβού. Είχα καταθέσει τις προτάσεις μου πριν από πολύ καιρό, για τη λειτουργία του τηλεφωνικού κέντρου ώστε να μπορούν όλοι να βρίσκουν γήπεδο και ώρα να αθλούνται, όμως κάποια αόρατη δύναμη δεν το επέτρεπε.
Ζήτησα να δοθούν περισσότερες ώρες στο κοινό για να απολαμβάνουν και εκείνοι το άθλημα που αγαπούν. Που τελικά αποδείχθηκε ότι είναι πάρα πολλοί!!!
Αυτές και πολλές άλλες προτάσεις υπέβαλλα στον Δήμαρχο και ΝΑΙ, η αλήθεια είναι ότι στις περισσότερες ήμουν απόλυτη γιατί η συνείδησή μου δε μου επέτρεψε να υποχωρήσω.

 

  • ΤΑΣΣΟΜΑΙ ΚΑΤΑ ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΑΝΙΣΗΣ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗΣ.
  • ΤΑΣΣΟΜΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΧΡΕΩΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΓΗΠΕΔΩΝ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΧΟΥΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΚΑΙ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ.
  • ΤΑΣΣΟΜΑΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΔΙΕΣ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ
  • ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΜΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΣΤΕΡΗΘΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ

Με επίσημο έγγραφό μου που κατέθεσα στην αρμόδια υπηρεσία του Δήμου, ζήτησα να γίνει αγορά συγκεκριμένου αθλητικού εξοπλισμού. Αγορά η οποία θα δημιουργήσει κατάλληλες δομές που θα προσελκύσουν ακόμη περισσότερο κόσμο, ιδίως παιδιά που θα εισχωρήσουν στην οικογένεια του αθλητισμού. Αυτή η επιμονή με οδήγησε στην κάλυψη περαιτέρω αναγκών στους αθλητικούς χώρους, όπως αρμόζει σε κάθε σύγχρονη πόλη. Συγκεκριμένα, αθλητικό στρώμα για άλμα εις ύψος για το Α΄ Αθλητικό Κέντρο ώστε να προστεθεί ένα νέο αγώνισμα στην πόλη μας, δίνοντας στα παιδιά τη δυνατότητα περισσότερων επιλογών ανάλογα με τις δεξιοτεχνίες τους. Επιπλέον, με τη συγκεκριμένη αθλητική δομή θα βοηθηθούν τα παιδιά τα οποία εξετάζονται στο συγκεκριμένο αγώνισμα συμμετέχοντας σε αθλητικές δοκιμασίες για την εισαγωγή τους σε στρατιωτικές σχολές και σώματα ασφαλείας. Έτσι, δε θα αναγκάζονται να ξενιτεύονται από τη δική τους πόλη προκειμένου να κυνηγήσουν το επαγγελματικό τους όνειρο. 


Φυσικά, στο μυαλό μου πάντα υπήρχε μια κατηγορία που μέχρι τώρα δεν ήταν ευνοημένη στην άθληση. Αναφέρομαι στα άτομα με ειδικές ανάγκες καθώς και σε εκείνα που διαθέτουν ήπιας μορφής κινητικά προβλήματα, τα οποία δυσκολεύονται να έχουν πρόσβαση στην κολύμβηση, ένα στοιχείο που λειτουργεί θεραπευτικά τόσο στην αποκατάστασή τους όσο και στην ψυχαγωγία τους. Για αυτό αιτήθηκα την αγορά αναβατορίου πισίνας για το κολυμβητήριο της πόλης μας.
Θεώρησα ως καθήκον μου να ενδιαφερθώ για το δικαίωμα κάθε συμπολίτη μου, φτωχού-πλούσιου-ηλικιωμένου-παιδιού-ΑμεΑ.
Υπόθεση μπλε γήπεδα τένις
Ζήτησα, ως αρμόδια αντιδήμαρχος αθλητισμού, με αίτημά μου στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, να μου κατατεθούν τα στοιχεία από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου, για τον τρόπο κατασκευής των μπλε γηπέδων τένις, το φάκελο εργασιών, σε ποιον εργολάβο ανατέθηκε το έργο και από που πληρώθηκε. Αποδείξεις, παραστατικά κλπ. Τις άδειες από τα αρμόδια Υπουργεία, πολεοδομία, Δασαρχείο, το ΦΕΚ, καθώς και το συμφωνητικό παραχώρησης.
Φυσικά ποτέ δεν ήρθαν στα χέρια μου με τη δικαιολογία ότι υπάρχουν σοβαρότερα θέματα που πρέπει να ασχοληθούν οι υπηρεσίες και δεν έχουν χρόνο να αφιερώσουν για αυτό το θέμα. Γήπεδα τα οποία τόσα χρόνια εκμεταλλεύονταν αδρά και ανεξέλεγκτα ορισμένοι προεστοί, κρύβοντας από τους δημότες ότι τους ανήκουν και ότι μπορούσαν να έχουν πρόσβαση σε αυτά, χωρίς να υποχρεώνονται να πληρώνουν για να παίζουν. Η άρνηση τους είχε κάποιο σκοπό… τελικά όσο πιο πολύ ψάχνεις, τόσο πιο πολύ ενοχλείς.
Απαίτησα να επιστραφούν τα κλειδιά των δημοτικών μπλε γηπέδων τένις στην κατοχή του Δήμου, τα οποία μέχρι πρότινος βρισκόντουσαν στα χέρια του ιδιωτικού ομίλου Αντισφαίρισης.
Επίσης ένα πολύ σοβαρό ζήτημα, είναι ότι στο κτηματολόγιο το 2015-2016, καταχωρήθηκαν ορθοφωτογραφίες όπου διακρίνεται, ακατανόητο για μένα, η παραποίηση της υφιστάμενης κατάστασης στον ευρύτερο χώρο των μπλε γηπέδων. Παρουσιάζονται έξι μπλε γήπεδα αντί τριών. Αν έχει επέμβει κάποιος, ποιων άραγε τα συμφέροντα να εξυπηρετεί; Αν θέλουμε θα το ανακαλύψουμε. Αλήθεια αυτήν την υπόθεση τη γνωρίζει το ΤΕΘΑ, το οποίο απάντησε εγγράφως στον ιδιωτικό όμιλο, που είχε την αποκλειστική χρήση των τριών μπλε γηπέδων, για μελλοντική συμφωνία, εφόσον ο δήμος άρει τα πρόδηλα σφάλματα στο Κτηματολόγιο;;; Αν ισχύει κάτι τέτοιο, η Διοίκηση του Δήμου οφείλει να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες.
Υπόθεση beach volley
Ως αρμόδια αντιδήμαρχος Αθλητισμού βλέποντας στο Α΄ Αθλητικό κέντρο ένα γήπεδο γεμάτο μπάζα και σκουπίδια, αναζητώντας τι συμβαίνει, ζήτησα με έγγραφο στην αρμόδια υπηρεσία του Δήμου να μου γνωστοποιήσει για την κατάσταση αυτή. Από τις πληροφορίες τις οποίες έλαβα, διαπιστώθηκε ότι υπήρξε απόφαση το 2013 από την τότε διοίκηση του Δήμου για κατασκευή γηπέδου beach-volley. Ποια ήταν τελικά η συνέχεια; Κατέστρεψαν ένα υπάρχον γήπεδο βόλεϊ για να φτιάξουν στη θέση του ένα γήπεδο beach-volley το οποίο όμως όχι μόνο δεν έγινε ποτέ αλλά το 2015 ο Δήμος πλήρωσε τον εργολάβο για την κατασκευή του. Το αποτέλεσμα; μια πρώην αθλητική εγκατάσταση επί οχτώ χρόνια παραμένει κατεστραμμένη γεμάτη μπάζα και σκουπίδια και μάλιστα ο Δήμος πλήρωσε γι΄αυτό!! .


ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΙ ΧΩΡΟΙ


Ζήτησα, ως αρμόδια αντιδήμαρχος κοινόχρηστων χώρων, από τους συναρμόδιους Αντιδημάρχους να συνεργαστούμε, ώστε να απελευθερωθούν οι κοινόχρηστοι χώροι από οποιεσδήποτε αυθαιρεσίες έχουν γίνει εδώ και χρόνια και που όλο και αυξάνονται γιατί προέχει η ασφάλεια όλων μας αλλά και για να ομορφύνουμε την πόλη μας. Δυστυχώς η συνεργασία μας δεν κατέστη δυνατή γιατί προφανώς το δικό μου όραμα για μια ασφαλή και όμορφη πόλη δεν ταυτίστηκε με το δικό τους.
Φιλοδοξία και σκοπός μου ήταν να γίνει ο Δήμος μας παράδειγμα για μίμηση και προβολή στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.


Με προσωπικές μου παρεμβάσεις σε σημεία, όπως στη Πλατεία Ηρώων η απελευθέρωση από κατάληψη τραπεζοκαθισμάτων, στη διασταύρωση Φλουντζή και Λ. Αθηνών, απελευθέρωση πεζοδρομίου από επαγγελματική κατάληψη, στο περίπτερο στη Σκύρου η κατάργηση της εσοχής και η εξασφάλιση πεζοδρομιακού χώρου, στην κατάληψη οδοστρώματος της οδού Φαβιέρου με την απομάκρυνση μόνιμα σταθμευμένης νταλίκας και Ι.Χ απέναντι από το ΑΤ Χαϊδαρίου. Με έγγραφα τα οποία ετοίμαζα για σχεδίαση διαγραμμίσεων σε διασταυρώσεις και στάσεις λεωφορείων, για απαγόρευση στάθμευσης, για απομάκρυνση κατασκευών και εμποδίων όπως προβλέπει ο Κανονισμός Κοινόχρηστων Χώρων και Περιπτέρων. Ήθελα τόσα πολλά να κάνω αλλά δε θα πω ότι δε πρόλαβα, θα ήταν μια δικαιολογία. Παρά τις επίμονες προσπάθειές μου σε αυτόν τον τομέα καθώς υπάρχουν πολλά προβλήματα, κάθε φορά προέκυπταν από κάποιους εμπόδια προκειμένου να καθυστερούν οι ενέργειές μου…
Ήθελα απλά να εφαρμόζονται οι κανονισμοί, οι οποίοι για αυτό άλλωστε ψηφίζονται από το δημοτικό συμβούλιο.
Για όλα τα παραπάνω, υπήρξα σθεναρά ανυποχώρητη σε σημείο που ίσως δεν έγινα αρεστή.


ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΤΟ ΝΟΜΙΜΟ, ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ, ΤΟ ΚΑΛΟ ΟΛΩΝ . 


Ευχαριστώ από καρδιάς τους συμπολίτες και τις συμπολίτισσές μου, για την συγκινητική δημόσια στήριξή μου, καθώς και τους υπαλλήλους του Δήμου με τους οποίους συνεργάστηκα στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μου και κάθε έναν ξεχωριστά που βρέθηκαν αρωγοί στο έργο μου. 


Δεν είμαι, και ούτε θα γίνω ποτέ επαγγελματίας πολιτικός, το ταξίδι όμως μου άρεσε πολύ, γιατί από αρχής συνοδοιπόροι μου είστε όλοι εσείς. Τα εμπόδια δε μας σταματούν και ούτε μας τρομάζουν. Το συνεχίζουμε λοιπόν μαζί, αυτό το ταξίδι, μέχρι να φτάσουμε στον προορισμό των προσδοκιών μας.

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας