Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Δημήτρης Τσατσαμπάς - δημοτικός σύμβουλος Χαϊδαρίου: Η ΘΑΛΑΣΣΑ ΤΟΥ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ ΚΑΙ ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΠΟΥ ΧΑΝΕΤΑΙ

Κατηγορία: ΧΑΪΔΑΡΙ Δημοσιεύτηκε στις 15 Μαΐου 2021


 

Ο δημοτικός σύμβουλος Χαϊδαρίου κ. Δημήτρης Τσατσαμπάς με ανακοίνωση του, σχολιάζει την επερχόμενη οριστική απώλεια της δυνατότητας πρόσβασης των πολιτών στη θάλασσα του Σκαραμαγκά:
 

Η κυβέρνηση στην παραθαλάσσια έκταση του Σκαραμαγκά, εκτός από την πώληση των ναυπηγείων, προχωράει τις διαδικασίες και για την πώληση του τελευταίου τμήματος, που θα μπορούσε να διασωθεί και να διαμορφωθεί σέ τόπο παραθαλάσσιας- θαλάσσιας αναψυχής για τους πολίτες (του χώρου που τώρα έχουν εγκατασταθεί οι πρόσφυγες) .

 Για τους κατοίκους του Χαϊδαρίου και της Δυτικής Αθήνας η ρομαντική προσδοκία αλλά και δικαιωματική απαίτηση να αποκτηθεί ξανά μετά από πολλά χρόνια η δυνατότητα πρόσβασής τους σε μέρος της ακτογραμμής του Σκαραμαγκά, μέρα με τη μέρα χάνεται. 

Ήδη η εντολή αποχώρησης των προσφύγων έχει δοθεί, όχι όμως για να αποδοθεί η έκταση στον Δήμο για ήπιες χρήσεις υπέρ των πολίτων, όπως ήταν η ακατοχύρωτη υπόσχεση της προηγούμενης κυβέρνησης, αλλά για να παραδοθεί χωρίς βάρη στον μελλοντικό ιδιοκτήτη προς εμπορική και βιομηχανική χρήση-εκμετάλλευση. 

Δεν έχω την αίσθηση ότι η αυτοδιοίκηση έκανε ότι θα μπορούσε σε αυτό το κορυφαίο ζήτημα. 

Δεν ενήργησε επίμονα και αποφασιστικά, ώστε να διεκδικήσει αποτελεσματικά το δικαίωμα των πολιτών να έχουν πρόσβαση στη θάλασσά τους. 

Η οριστική απώλεια της δυνατότητας πρόσβασης των πολιτών στη θάλασσα του Σκαραμαγκά, θα είναι βαριά ήττα για το Χαϊδάρι και ολόκληρη τη Δυτική Αθήνα. 

Μια ακόμη ήττα για την ποιότητα της ζωής στα δυτικά προάστια του 1.000.000 κατοίκων.. Στην ερώτηση, αν μπορούμε να κάνουμε κάτι τώρα, η απάντηση είναι ναι!! 

Αρκεί αυτό να μην είναι μια ακόμη τυπική υπηρεσιακή πράξη, ένα δελτίο τύπου επικοινωνιακής κατανάλωσης ή ένα κρεμασμένο πανό για το θεαθήναι. 

Αν το θέλουμε και το πιστεύουμε, όλοι μαζί το μπορούμε, γιατί στην ιστορία των δίκαιων λαϊκών διεκδικήσεων, ακόμα και όταν τα συμφέροντα ήταν μεγάλα, όταν οι αγώνες δόθηκαν πραγματικά και ενωμένα κερδήθηκαν ...

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας