Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

ΔΣ Χαϊδαρίου: ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΒΛΗΤΑ 4 & ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ

Κατηγορία: ΧΑΪΔΑΡΙ Δημοσιεύτηκε στις 15 Ιουλίου 2021



Το ΔΣ Χαϊδαρίου εκφράζει την απόλυτη διαφωνία, διαμαρτυρία και αγανάκτηση του για την προκήρυξη από την ΕΤΑΔ διαγωνισμού για την πώληση έκτασης στην οποία συμπεριλαμβάνεται η Προβλήτα 4 στην Ακτή Σκαραμαγκά.

Η πώληση της Προβλήτας 4 από την ΕΤΑΔ δεν είναι νόμιμη γιατί η Προβλήτα 4 αποτελεί ζώνη παραλίας και αιγιαλού και πρέπει να διασφαλίζεται σε κάθε περίπτωση ο κοινόχρηστος χαρακτήρας της και η ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών σε αυτήν. Παράλληλα, η Προβλήτα 4 δεν είναι κατά κανένα τρόπο απαραίτητη για την λειτουργία των Ναυπηγείων και η συνένωσή της με την Δεξαμενή 5 σε ένα ενιαίο ακίνητο από την ΕΤΑΔ το 2018 αποτελεί ολέθριο σφάλμα.

Το Χαϊδάρι έχει εδώ και πολλές δεκαετίες στερηθεί την πρόσβαση στη θάλασσα. Η Ακτή Σκαραμαγκά είναι το φυσικό επίνειο ολόκληρης της Δυτικής Αθήνας. Δικαιωματικά λοιπόν θα έπρεπε να έχει περάσει στη χρήση του Δήμου Χαϊδαρίου εδώ και πολλά χρόνια. Η παραχώρηση της Προβλήτας 4 στον Δήμο και τους κατοίκους θα αποτελούσε μια από τις πολλές αναγκαίες κινήσεις για να αμβλυνθούν οι μεγάλες ανισότητες που έχουν ιστορικά διαμορφωθεί ανάμεσα στις δικές μας λαϊκές συνοικίες και στα προνομιούχα Βόρεια και Νότια προάστια.

Το αίτημα για παραχώρηση της Προβλήτας 4 στον Δήμο και στους κατοίκους είναι ομόφωνο στις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Χαϊδαρίου, είναι διεκδίκηση που εκφράζει το σύνολο των κατοίκων του Χαϊδαρίου και της Δυτικής Αθήνας. Σχετική ομόφωνη απόφαση έχει λάβει και ο ΑΣΔΑ, που εκπροσωπεί και τους 7 Δήμους της Δυτικής Αθήνας.

Το ΔΣ Χαϊδαρίου ζητά :

Την ακύρωση του διαγωνισμού της ΕΤΑΔ για την πώληση έκτασης στην οποία συμπεριλαμβάνεται και η Προβλήτα 4.

Τον διαχωρισμό του ακινήτου της Προβλήτας 4 από την Δεξαμενή 5.

Την παραχώρηση στον Δήμο Χαϊδαρίου της Προβλήτας 4 σύμφωνα με το σχετικό αίτημα που έχει υποβάλλει με το 23065/10.12.2020 ο Δήμος Χαϊδαρίου στην ΕΤΑΔ.

Στο πλαίσιο αυτό το ΔΣ Χαϊδαρίου αποφασίζει:

Την προσφυγή στη δικαιοσύνη για την ακύρωση της πώλησης της Προβλήτας 4.

Τη διοργάνωση συγκέντρωσης και συναυλίας διαμαρτυρίας στον χώρο της Προβλήτας 4.

Την ενημέρωση των πολιτών του Χαϊδαρίου και της Δυτικής Αθήνας.

Τον συντονισμό ενεργειών και την συνεργασία με τους όμορους Δήμους, τον ΑΣΔΑ και άλλους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, την άμεση ενεργοποίηση όλων των διαθέσιμων συνεργειών στην Δυτική Αθήνα (κόμματα, φορείς της ακαδημαϊκής – ερευνητικής κοινότητας, σωματεία, σύλλογοι, εθελοντικές οργανώσεις, κινήσεις πολιτών) με σκοπό να αποκτήσει ο αγώνας διεκδίκησης καθολικότητα στην συμμετοχή των τοπικών κοινωνιών και να αναδειχθεί η πολυδιάστατη αξία του διεκδικούμενου δημόσιου χώρου των 220 στρμ. για τους εκατοντάδες χιλιάδες κατοίκους της Δυτικής Αθήνας.

Το ΔΣ εξουσιοδοτεί τον Δήμαρχο ως συντονιστή των ενεργειών για την διεκδίκηση του χώρου των 220 στρεμμάτων να συστήσει συντονιστική διαπαραταξιακή επιτροπή διεκδίκησης με την κατάλληλη οργανωτική υποστήριξη για την λειτουργία της και να αξιοποιήσει τις προτάσεις που κατατέθηκαν τόσο κατά την συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο όσο και αυτές που υποβλήθηκαν εγγράφως.


Η Προβλήτα 4 δεν πωλείται. Ανήκει στον Χαϊδαριώτικο λαό.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ




Το ψήφισμα για τη διεκδίκηση από τον Δήμο της Προβλήτας 4 στον Σκαραμαγκά εγκρίθηκε με 18 θετικές ψήφους, 12 αποχές και 3 αρνητικές ψήφους.

Σταθερή επιδίωξη της Δημοτικής Αρχής Χαϊδαρίου, όπως είχε τονίσει ο Δήμαρχος Βαγγέλης Ντηνιακός κατά τη συνεδρίαση του ΔΣ, ήταν η έκδοση ενός ομόφωνου ψηφίσματος. Γιατί η ομοφωνία στις αποφάσεις του ΔΣ κάνει τη φωνή του Δήμου Χαϊδαρίου πιο δυνατή προς όλες τις κατευθύνσεις.

Για το σκοπό αυτό θέσαμε σε διαβούλευση μεταξύ των δημοτικών παρατάξεων ένα συνθετικό κείμενο ψηφίσματος που εκφράζει με αντικειμενικό τρόπο τα συμπεράσματα της συζήτησης που διεξήχθη στο ΔΣ. Και παρά τις διαφωνίες μεταξύ των παρατάξεων σε επιμέρους σημεία και τη σοβαρή καθυστέρηση που προκαλούσαν στη λήψη απόφασης, κάναμε ως Δημοτική Αρχή μεγάλες προσπάθειες για να υπάρξει κοινή συμφωνία.

Σκοπός του ψηφίσματος του Δήμου δεν είναι η οποιαδήποτε ταύτιση με τις θέσεις των κομμάτων, αλλά η υπεράσπιση των συμφερόντων του Δήμου και των κατοίκων. Δυστυχώς, η παράταξη Πολίτες σε Δράση επέμεινε μέχρι τέλους στην αλλαγή του ψηφίσματος με τρόπο που να εκφράζει μονομερώς τις απόψεις του δικού της κομματικού φορέα. Αυτό όμως δεν μπορούσε να γίνει αποδεκτό γιατί θα αποδυνάμωνε τον κοινό αγώνα όλων των Χαϊδαριωτών, ανεξαρτήτως κομμάτων, για την απόδοση της Προβλήτας 4 στον Δήμο και τους κατοίκους. Αυτή την ενότητα των συμπολιτών μας στον αγώνα, που όλοι μαζί δίνουμε, είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε.

Ήδη, πριν τη λήξη των διαγωνισμών για την πώληση των Ναυπηγείων και της Προβλήτας 4, ο Δήμος Χαϊδαρίου έστειλε εξώδικες δηλώσεις με τα νομικά επιχειρήματά του καί προς την ΕΤΑΔ καί προς τον Ειδικό Διαχειριστή των Ναυπηγείων.

Σύμφωνα με όσα συζητήθηκαν και αποφασίστηκαν στο ΔΣ, ο Δήμος Χαϊδαρίου σε συνεργασία με έγκριτο νομικό γραφείο θα προχωρήσει σε δικαστικές ενέργειες κατά του προσωρινού αναδόχου – αγοραστή της Προβλήτας 4. Παράλληλα με τις θεμελιωμένες αυτές νομικές ενέργειες του Δήμου, θα οργανωθούν από τον Δήμαρχο και την διαπαραταξιακή επιτροπή διεκδίκησης διάφορες κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας των κατοίκων του Δήμου και της Δυτικής Αθήνας συνολικά.

Η Προβλήτα 4 δεν πωλείται. Ανήκει στον Χαϊδαριώτικο λαό.


Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας