Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

ΔΗΜΟΣ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ Απάντηση σε δημοσιεύματα για τον Κανονισμό Αθλητικών Εγκαταστάσεων του Δήμου

Κατηγορία: ΧΑΪΔΑΡΙ Δημοσιεύτηκε στις 12 Οκτωβρίου 2021

 

Δημοσιεύθηκε πρόσφατα στον τοπικό Τύπο ένα δελτίο τύπου του ΑΟΑΧ που αναφέρεται σε πολλά και διάφορα ζητήματα. Δεν λέει όμως κουβέντα για την ξαφνική αλλαγή στάσης του ΑΟΑΧ και τη μη τήρηση των δεσμεύσεων που πολύ πρόσφατα είχε αναλάβει. Για άλλη μια φορά η πρόεδρος του ΑΟΑΧ αποδεικνύεται αναξιόπιστη ως συνομιλητής, εμπαίζει τον Δήμο ως θεσμό και προκαλεί με τη στάση της αδικαιολόγητα προβλήματα στη συνεργασία του Συλλόγου με τον Δήμο.

Κατά τη διάρκεια της διαβούλευσης για τον Κανονισμό Λειτουργίας των Αθλητικών Εγκαταστάσεων του Δήμου, έγιναν επικοινωνίες και συναντήσεις της Διοίκησης του Δήμου με την κα Χατζή, οι οποίες κατέληξαν σε σύγκλιση απόψεων για όλα τα θέματα του Κανονισμού. Εκ των υστέρων λοιπόν η κα Χατζή «ανακαλύπτει» ότι η ελάχιστη συμμετοχή που ζητείται από τον ΑΟΑΧ στα έξοδα λειτουργίας των γηπέδων τένις που χρησιμοποιεί θα «οδηγήσει σε μη βιώσιμη κατάσταση». Ο ισχυρισμός της αυτός βέβαια είναι παντελώς αστήρικτος και μας αναγκάζει να την ρωτήσουμε: Πόσα μέλη έχει ο Όμιλος και τι χρήματα εισπράττει από αυτά; Τι έξοδα έχει ο Όμιλος συγκριτικά με άλλους Αθλητικούς Συλλόγους της πόλης μας που επιβαρύνονται με «πρώτες ομάδες» οι οποίες έχουν αμοιβόμενους αθλητές ή ακόμη και με τα κόστη για μεταγραφές, ανάλογα με την κατηγορία που αγωνίζονται; Δεν ήταν πρόθεση του Δήμου να ανοίξει μια τέτοια συζήτηση, αλλά δεν μπορούμε και να ανεχθούμε την υποκρισία και τη συστηματική παραπληροφόρηση των κατοίκων και των αθλουμένων εκ μέρους της Διοίκησης του ΑΟΑΧ.

Δυστυχώς, η αναξιοπιστία και το θράσος της κα Χατζή έχει αναδειχθεί και στο πρόσφατο παρελθόν. Μάλιστα, η πρώην Δημοτική Σύμβουλος κα Χατζή, έφτασε μέχρι το σημείο να αμφισβητήσει την ιδιοκτησία του Δήμου στα «μπλε» γήπεδα τένις με επιστολή της στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Για αυτή την ευθεία επίθεση κατά των συμφερόντων του Δήμου συνολικά, η κα Χατζή δεν έχει ζητήσει ακόμη δημόσια συγγνώμη από τους δημότες μας.

Όλα αυτά έχουν μια εξήγηση. Η κα Χατζή θα ήθελε να συνεχιστεί η απαράδεκτη ιδιοκτησιακή συμπεριφορά την οποία είχε στο παρελθόν για τα γήπεδα τένις στην πόλη. Συμπεριφορά που έφτανε στο σημείο να παρεμποδίζει τη χρήση από το κοινό των «μπλε» γηπέδων τένις και των γηπέδων στην Ανάπλαση.

Προφανώς λοιπόν, η Πρόεδρος του ΑΟΑΧ έχει ενοχληθεί από τις ρυθμίσεις για μια δίκαιη χρήση από όλους των γηπέδων τένις που εφαρμόζει η Δημοτική Αρχή. Ρυθμίσεις που διασφαλίζουν και το δικαίωμα των κατοίκων που δεν ανήκουν στον Σύλλογο να αθληθούν, αλλά βέβαια και την επαρκή χρήση των γηπέδων τένις από τον ΑΟΑΧ για όλες τις δραστηριότητές του και πρωταρχικά για τα τμήματα εκμάθησης.

Οι παρεμβάσεις της Δημοτικής Αρχής όλο αυτό διάστημα για τον έλεγχο της λειτουργίας όλων των γηπέδων τένις περιλαμβάνουν την ορθολογική κατανομή του χρόνου χρήσης των γηπέδων μεταξύ των Προγραμμάτων του Δήμου, του κοινού και των αθλητών του Ομίλου, την τοποθέτηση φύλακα στα γήπεδα της Ανάπλασης, την ηλεκτρονική κράτηση της χρήσης των γηπέδων που σύντομα ξεκινάει. Όμως, τα νέα παιδιά που συμμετέχουν στον ΑΟΑΧ και οι γονείς τους ας αναρωτηθούν: Πως μπορεί να συνεργαστούν αποτελεσματικά ο Όμιλος και ο Δήμος με τις αλλοπρόσαλλες επιλογές της προέδρου του ΑΟΑΧ και κυρίως με τον αναξιόπιστο τρόπο με τον οποίο έχει συμπεριφερθεί πολλές φορές μέχρι σήμερα;

Ίσως η κα Χατζή να παίρνει το θάρρος για να προβαίνει σε παρόμοιες πρωτοφανείς ενέργειες από το γεγονός ότι έχει βρει έναν μόνιμο υπερασπιστή στο πρόσωπο του Δημοτικού Συμβούλου της Λαϊκής Συσπείρωσης κ. Μοσχονά. Ο κ. Μοσχονάς σε πρόσφατη συνέντευξή του μας πληροφορεί ότι το ελάχιστο ποσό που προβλέπεται για την συμμετοχής του ΑΟΑΧ στο κόστος λειτουργίας των γηπέδων είναι «σημαντικότατο» για τον ΑΟΑΧ. Υποθέτουμε λοιπόν ότι, καθώς έχει και τη λογιστική ιδιότητα, γνωρίζει αναλυτικά την απάντηση στο ερώτημα που θέσαμε παραπάνω, για τα έσοδα και τα έξοδα του Ομίλου. Ας βγει ό ίδιος λοιπόν και ας ενημερώσει την πόλη για το θέμα. Δεν τολμάει να το κάνει όμως, όπως δεν έκανε καμιά επίπληξη στην κα Χατζή όταν αυτή αμφισβήτησε την Δημοτική ιδιοκτησία των «μπλε» γηπέδων. Είναι φανερό ότι ο Δήμος αποτελεί για την κα Χατζή και τον κ. Μοσχονά δευτερεύον ζήτημα, η σύμπραξη τους έχει ως στόχο να συντηρούν μια κατάσταση συγκρούσεων αποκλειστικά για την εξυπηρέτηση κοινών ή συγκλινουσών προσωπικών επιδιώξεών τους.

Με σκοπό την πληροφόρηση όχι της κας Χατζή, που γνωρίζει καλά όλα τα παρακάτω, αλλά των κατοίκων και της Αθλητικής οικογένειας στο Χαϊδάρι συνολικά, ενημερώνουμε ότι:

Ο νέος Κανονισμός Λειτουργίας των Αθλητικών Εγκαταστάσεων έχει ως στόχο του το «νοικοκύρεμα» της αθλητικής δραστηριότητας στην πόλη. Με σαφή κριτήρια για την κατανομή της χρήσης των εγκαταστάσεων από τους Συλλόγους, με αποσαφήνιση του ρόλου του σωματειακού, του Δημοτικού και του μαζικού αθλητισμού στην πόλη. Είναι από κάθε πλευρά ωφέλιμος για την πρόοδο του τοπικού Αθλητισμού .

Για τον Κανονισμό έχει ολοκληρωθεί μια πολύμηνη δημόσια διαβούλευση. Στο πλαίσιο της διαβούλευσης, η Δημοτική Αρχή πραγματοποίησε συνάντηση με το Συντονιστικό όπου έκανε ξεκάθαρη τη θέση της ότι κάθε άθλημα είναι ξεχωριστό και έχει τις δικές του ανάγκες. Κατά τη διάρκεια της διαβούλευσης, έγιναν συναντήσεις όλων των Σωματείων με την Δημοτική Αρχή. Όλες οι συναντήσεις κατέληξαν σε συμφωνία επί των συγκεκριμένων θεμάτων που απασχολούν τα Σωματεία και φυσικά είναι διαφορετικά, ανάλογα με τη φύση των αθλημάτων στα οποία το κάθε Σωματείο δραστηριοποιείται.

Παρόλα αυτά, ακριβώς πριν την συζήτηση του Κανονισμού στο Δημοτικό Συμβούλιο, υποβλήθηκε από το Συντονιστικό των Αθλητικών Σωματείων και από παρατάξεις της αντιπολίτευσης αίτημα για αναβολή της σχετικής συζήτησης και απόφασης. Η Δημοτική Αρχή έκανε δεκτό το αίτημα, γιατί επιδίωξή μας είναι να επιτευχθεί η μέγιστη δυνατή συναίνεση για τον νέο κανονισμό.

Παραμένει ωστόσο απορίας άξιο, τι μεσολάβησε και δημιούργησε την ανάγκη αυτής της αναβολής. Ακόμη περισσότερο ανεξήγητο ήταν το αίτημα αναβολής από την πλευρά της Λαϊκής Συσπείρωσης, που τόσον καιρό ζητούσε να έρθει το συντομότερο στο ΔΣ για συζήτηση ο Κανονισμός, χωρίς μάλιστα να βάζει ζήτημα μιας «δια ζώσης» συνεδρίασης, η οποία μάλιστα αντί να ενθαρρύνει όπως λένε τη συμμετοχή, μάλλον την αποθαρρύνει εν μέσω πανδημίας. Μήπως τελικά αυτό ήταν ένα πρόσχημα ώστε να μην γίνει ποτέ η συζήτηση του Κανονισμού;

Πιστεύουμε ότι όλη η πόλη έχει πλέον αντιληφθεί ότι από κοινού η κα Χατζή και ο κ. Μοσχονάς επιχειρούν να υποκινήσουν τους Αθλητικούς Συλλόγους του Χαϊδαρίου σε μια άσκοπη και αναίτια σύγκρουση με τον Δήμο. Είμαστε όμως βέβαιοι ότι οι Σύλλογοι, οι αθλητές, τα νέα παιδιά και οι γονείς τους, έχουν νου και γνώση ποιο είναι το πραγματικό συμφέρον του τοπικού Αθλητισμού.

Επειδή στο δελτίο τύπου του ΑΟΑΧ γίνεται αναφορά και στο θέμα της συντήρησης και αναβάθμισης των Δημοτικών αθλητικών εγκαταστάσεων, ενημερώνουμε ότι:

Το έργο αυτό αποτελεί προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής, στην πράξη και όχι στα λόγια. Πέραν των συχνών εργασιών συντήρησης των εγκαταστάσεων από τη φυσική φθορά λόγω της χρήσης τους, ο Δήμος έχει ήδη πραγματοποιήσει:

ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ του ηλεκτροφωτισμού στο ποδοσφαιρικό γήπεδο «Τάκης Χαραλαμπίδης» με προβολείς τεχνολογίας led.

ΕΚΤΕΤΑΜΕΝΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ του μηχανολογικού εξοπλισμού στο Δημοτικό Κολυμβητήριο.

ΕΧΕΙ ΕΓΚΡΙΘΕΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ από το Υπουργείο Εσωτερικών της συνολικής ενεργειακής αναβάθμισης του Κλειστού Γυμναστηρίου στο Α΄Αθλητικό Κέντρο και της ανακατασκευής των γηπέδων 5Χ5 κοντά στο Αττικό Νοσοκομείο. Το έργο είναι έτοιμο προς δημοπράτηση.

ΕΧΕΙ ΕΝΤΑΧΘΕΙ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ της Περιφέρειας έργο αναβάθμισης των αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου που περιλαμβάνει: Την αντικατάσταση του ταρτάν στο Α΄ Αθλητικό Κέντρο, την ανακατασκευή των γηπέδων μπάσκετ και τένις Α, Β, Γ στον ίδιο χώρο, την πλήρη ανακατασκευή του αχρησιμοποίητου γηπέδου μπάσκετ στη συμβολή Ιεράς οδού και Πλαταιών και άλλες παρεμβάσεις βελτίωσης αθλητικών υποδομών.

Το συνολικό ύψος των χρηματοδοτήσεων αυτών που έχουν διασφαλιστεί για τον Αθλητισμό στο Χαϊδάρι πλησιάζει τα 2,5 εκατομμύρια Ευρώ, ποσό πολύ μεγαλύτερο από αυτό που έχει διατεθεί αθροιστικά εδώ και αρκετές δημοτικές θητείες.

Τα στοιχεία αυτά είναι γνωστά στην τοπική κοινωνία και από σχετικά αναλυτικά δημοσιεύματα του Τύπου. Ο ισχυρισμός λοιπόν της ανακοίνωσης του ΑΟΑΧ ότι ο Δήμος δεν έχει ενεργό ρόλο σε αυτό το πολύ σημαντικό ζήτημα, είναι όχι μόνον αναληθής αλλά και κακόπιστος.

Τέλος, σχετικά με το αίτημα του ΑΟΑΧ για τη διοργάνωση πρωταθλημάτων και τουρνουά σε Δημοτικά γήπεδα τένις πέραν αυτών που του έχουν παραχωρηθεί για χρήση, διευκρινίζουμε τα εξής:

Η διοργάνωση πρωταθλημάτων τένις σε όλα ταυτόχρονα τα Δημοτικά γήπεδα, σημαίνει την αδυναμία διεξαγωγής σε αυτά των προγραμμάτων του Δήμου «εκμαθήσεις παιδιών-ενηλίκων» και «τένις για όλους» και επίσης την αδυναμία χρήσης των γηπέδων από τους κατοίκους. Παρόλα αυτά, ο Δήμος είναι διατεθειμένος να εξετάσει θετικά τέτοια αιτήματα, στο πλαίσιο όμως του συνολικού προγραμματισμού του έτους και όχι μέσα σε ένα καθεστώς εκβιασμών και μονομερών αποφάσεων. Αυτή τη θέση μας έχουμε εξηγήσει επανειλημμένα στην κα Χατζή και σε αυτήν θα επιμείνουμε.

Η Δημοτική Αρχή Χαϊδαρίου επιδιώκει την αναβάθμιση του Αθλητισμού στην πόλη και έχει δείξει επανειλημμένα τις προτεραιότητές που βάζει. Βελτίωση των υποδομών, εξορθολογισμός της λειτουργίας όλων των εγκαταστάσεων, συνεργασία με την αθλητική οικογένεια του Χαϊδαρίου στη βάση του αμοιβαίου σεβασμού και της ειλικρίνειας. Μπορεί μια άλλη Διοίκηση, όπως αυτή στην οποία συμμετείχε ο κ. Μοσχονάς, να ξαναέδινε τα κλειδιά των γηπέδων τένις στην κα Χατζή όπως η ίδια διακαώς επιθυμεί. Να επανέφερε πάλι το «σκορποχώρι» στον χώρο της Ανάπλασης, ακόμη και να ανεχόταν μια τυχόν αμφισβήτηση της Δημοτικής ιδιοκτησίας στα «μπλε» γήπεδα, όπως άλλωστε κάνει και τώρα. Αυτό όμως θα αποτελούσε την οπισθοδρόμηση σε μια πολύ αρνητική κατάσταση για τον Αθλητισμό στον Δήμο μας.

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας