Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Χαϊδαρί: Ενα νεο παρκο τσεπης απεκτησε η γειτονια της Αγιας Γρηγορουσας

Κατηγορία: ΧΑΪΔΑΡΙ Δημοσιεύτηκε στις 09 Ιουλίου 2022



Ένα «Πάρκο Τσέπης» δημιουργήθηκε από τον Δήμο Χαϊδαρίου στη Γρηγορούσα, μετατρέποντας έναν αχρησιμοποίητο δημόσιο χώρο σε μια μικρή όαση δροσιάς και πρασίνου.


Τα Πάρκα Τσέπης είναι μια πολεοδομική καινοτομία, που έχει σκοπό την αξιοποίηση μικρών δημόσιων εκτάσεων μέσα στον πυκνοδομημένο αστικό ιστό. Επειδή αυτές οι εκτάσεις έχουν μικρό μέγεθος, δεν μπορούν να διαμορφωθούν σε πλατείες και συχνά μένουν απεριποίητες ή μετατρέπονται σε εστίες ρύπανσης.



Για τη διαμόρφωση των χώρων αυτών επιλέγονται δέντρα και φυτά ανθεκτικά στις υψηλές θερμοκρασίες και την ατμόσφαιρα της πόλης. Η τοποθέτηση αρκετών καθιστικών είναι βασική προϋπόθεση για την επιτυχία του ζητούμενου στόχου, που είναι να δημιουργηθεί ένα σημείο αναφοράς των κατοίκων της γειτονιάς για τον περίπατό τους.
Το νέο Πάρκο Τσέπης στο Χαϊδάρι βρίσκεται κοντά στη συμβολή των οδών Φαβιέρου και Ιωαννίνων. Η κατασκευή του έγινε από την Οργάνωση Γη, με την οποία ο Δήμος Χαϊδαρίου έχει υπογράψει το μνημόνιο συνεργασίας «Χαϊδάρι – Πράσινη Πόλη». Η χρηματοδότηση των εργασιών έγινε εξ ολοκλήρου μέσω χορηγίας της Procter & Gamble Hellas.
Ο Δήμος μας απέκτησε άλλον ένα χώρο πρασίνου και περιπάτου, με μηδενικό κόστος για τα οικονομικά του.

 

 

 

 

 

 Αναρτήθηκε από 

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας