Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Εντός του 2023 οι γειτονιές του Χαϊδάριου θα διαθέτουν σύνχρονο οδοφωτισμό LED

Κατηγορία: ΧΑΪΔΑΡΙ Δημοσιεύτηκε στις 28 Οκτωβρίου 2022Σε εξέλιξη βρίσκεται ήδη η διαγωνιστική διαδικασία για την προμήθεια και εγκατάσταση σύγχρονων φωτιστικών τύπου LED στο σύνολο του Δημοτικού οδοφωτισμού στο Χαϊδάρι. Σε μερικούς μήνες θα ξεκινήσουν οι εργασίες αντικατάστασης των φωτιστικών παλαιάς τεχνολογίας που υπάρχουν σήμερα με τα νέα LED, οι οποίες θα ολοκληρωθούν μέσα στο 2023.

 
Με την αντικατάσταση των συμβατικών φωτιστικών με LED ο Δήμος Χαϊδαρίου θα πετύχει εξοικονόμηση ενέργειας σε ποσοστό τουλάχιστον 70% και θα έχει την αντίστοιχη μείωση στους λογαριασμούς που πληρώνει στη ΔΕΗ. 


Τα νέα φωτιστικά του Δήμου θα είναι εφοδιασμένα με σύστημα τηλεδιαχείρισης ώστε να δέχονται εφαρμογές «έξυπνης πόλης».

Επίσης, σε 100 σημεία της πόλης θα τοποθετηθούν αυτόνομα φωτιστικά LED τροφοδοτούμενα από φωτοβολταϊκά συστήματα.


Το σύνολο του προϋπολογιζόμενου κόστους (3.621.074 Ευρώ) για την προμήθεια και εγκατάσταση των νέων φωτιστικών θα καλυφθεί από τη μείωση των λογαριασμών του Δήμου στη ΔΕΗ. Μάλιστα, η οικονομική εξοικονόμηση που θα έχει ο Δήμος μέσα σε μια δεκαετία θα είναι διπλάσια από αυτό το ποσό, δηλαδή ο Δήμος θα έχει όφελος στο Ταμείο του τουλάχιστον 3.500.000 Ευρώ, σύμφωνα με τα τιμολόγια της ΔΕΗ που ισχύουν σήμερα. 


Ο Δήμος Χαϊδαρίου δεν θα χρειαστεί να δανειστεί για την υλοποίηση της σύμβασης, καθώς ο διαγωνισμός που βρίσκεται σε εξέλιξη προβλέπει την τμηματική εξόφληση του αναδόχου. Στην πράξη, ο Δήμος θα ξεκινήσει ταυτόχρονα να εξοικονομεί χρήματα από τη ΔΕΗ και να εξοφλεί τον ανάδοχο.


Το κόστος του Δημοτικού οδοφωτισμού καλύπτεται οικονομικά από τα Δημοτικά Τέλη που πληρώνουν οι κάτοικοι. 
Με τις συνεχείς αυξήσεις στην τιμή του ρεύματος, η μείωση του κόστους του οδοφωτισμού με την τοποθέτηση LED είναι ο μόνος τρόπος με τον οποίο θα αποφευχθούν αυξήσεις των Δημοτικών Τελών στο Χαϊδάρι τα επόμενα χρόνια. 


Πέραν του τεράστιου οικονομικού αλλά και περιβαλλοντικού οφέλους από την εξοικονόμηση ενέργειας, με την τοποθέτηση των νέων φωτιστικών θα γίνει πολύ καλύτερος και ο φωτισμός στους δρόμους του Χαϊδαρίου, με αποτέλεσμα τη βελτίωση της ποιότητας στην καθημερινή ζωή στην πόλη και τη μεγαλύτερη ασφάλεια των κατοίκων και των περιουσιών τους. 


Επίσης, χάρη στο σύστημα τηλεδιαχείρισης, θα είναι άμεσος ο εντοπισμός και η αντικατάσταση κάθε φωτιστικού που θα παρουσιάσει πρόβλημα. Στη σύμβαση προβλέπεται εγγύηση του αναδόχου για την αντικατάσταση των LED που τυχόν θα καούν κατά τη διάρκεια της πρώτης δεκαετίας

 

Αναρτήθηκε από 

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας