Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Δημήτρης Τσατσαμπάς (Δημοτικός Σύμβουλος Χαϊδαρίου): Το πράσινο στο Χαϊδάρι και οι δικαιολογημένες αντιδράσεις των κατοίκων.

Κατηγορία: ΧΑΪΔΑΡΙ Δημοσιεύτηκε στις 03 Φεβρουαρίου 2023

 

Ο Δημοτικός Σύμβουλος Χαϊδαρίου κ. Δημήτρης Τσατσαμπάς παίρνοντας θέση για τις τρέχουσες εξελίξεις σχετικά με την κοπή δένδρων στο δήμο εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

"Η πολυετής απουσία στοιχειώδους πολιτικής για την ανάπτυξη και την προστασία του αστικού πράσινου στους κοινόχρηστους χώρους της πόλης μας δεν χωρά αμφισβήτηση γιατί είναι ορατή με την πρώτη ματιά. 

 


Η ίδια κατάσταση συνεχίζεται μέχρι και σήμερα, καθώς ακόμα και οι λιγοστές παρεμβάσεις της σημερινής δημοτικής αρχής είναι πρόχειρες, αποσπασματικες και χαρακτηρίζονται από μειωμένη αισθητική και ποιοτική αντίληψη.


Η πρόσφατη ανεξέλεγκτη κοπή δένδρων και θάμνων στην πλατεία Σκαμπά (Λαού), επιβεβαιώνει ότι δεν έχει αλλάξει τίποτα από το κακό παρελθόν προηγούμενων Δημοτικων περιόδων.


Όμως έχει αλλάξει η στάση των κατοίκων οι οποίοι βιώνοντας επί χρόνια τη μετριότητα και την προχειρότητα της λειτουργίας του Δήμου σε πολλούς τομείς έχουν χάσει την εμπιστοσύνη τους και έχει εξαντληθεί η υπομονή τους.


Αλήθεια εδώ και πόσα χρόνια έχει υπάρξει στο Χαϊδάρι δρόμος, πεζόδρομος, πλατεία, παρτέρι που για την καλαισθησία του πράσινού του έχει κερδίσει τον θαυμασμό μας ή έστω έχει κεντρίσει την προσοχή μας;

 Ας αναρωτηθούμε και ας δώσουμε ο καθένας την απάντησή του.
 

Πολλά ακόμα θα μπορούσαν να ειπωθούν και για το πράσινο και για τόσα άλλα, όμως όταν μιλάει από μόνη της η πραγματικότητα, τα πολλά λόγια είναι περιττά.
 

Στο δια ταύτα, αυτή η μίζερη κατάσταση όχι μόνο στο πράσινο αλλά και σε όλα όσα καθηλώνουν την πρόοδο της πόλη μας πρέπει να αλλάξει.
 

Πως; Με όραμα και διοικητική ικανότητα, με δημοκρατική συνείδηση και συνεργατική διάθεση, με αξιοποίηση της εμπειρίας και της επιστημονικής γνώσης, με σωστή προτεραιοποίηση αναγκών και πόρων, με αισθητική και ποιοτική αντίληψη, με υπεράσπιση του κοινωνικού οφέλους έναντι του ατομικού!
 

Και φυσικά με μια δημοτική διοίκηση αποτελούμενη απο πρόσωπα που να λειτουργούν έτσι!
 

Χρονιά εκλογών έχουμε, ας το επιδιώξουμε!!"

 

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας