Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Όχι στην προοπτική κατασκευής τερματικών σταθμών υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) και μονάδας παραγωγής ενέργειας στο χώρο των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά από τους τοπικούς συλλόγους

Κατηγορία: ΧΑΪΔΑΡΙ Δημοσιεύτηκε στις 26 Φεβρουαρίου 2023


 

Δελτίο Τύπου των τοπικών συλλόγων του Χαϊδαρίου:

 

1.  Εξωραϊστικός, Περιβαλλοντικός Σύλλογος Κάτω Αφαίας Σκαραμαγκά Χαϊδαρίου 

 

2.  Εξωραϊστικός, Εκπολιτιστικός Σύλλογος Άνω Αφαίας Χαϊδαρίου 

 

3.  Εξωραϊστικός, Πολιτιστικός, Περιβαλλοντικός Σύλλογος Δαφνίου Χαϊδαρίου “Ο Δαφναίος Απόλλων”

 

με θέμα τις δράσεις των ανωτέρω συλλόγων σχετικά με την ενημέρωση και την αντίδραση των κατοίκων της περιοχής στη προοπτική κατασκευής τερματικών σταθμών υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) και μονάδας παραγωγής ενέργειας στο χώρο των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά από τον εφοπλιστή κ. Προκοπίου.

 

 


Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν αναφέρεται:


Σε συνέχεια της κοινής πρωτοβουλίας των συλλόγων μας, με θέμα την ενημέρωση και την αντίδραση των κατοίκων της περιοχής στη προοπτική κατασκευής τερματικών σταθμών υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) και μονάδας παραγωγής ενέργειας στο χώρο των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά από τον εφοπλιστή κ. Προκοπίου σας ενημερώνουμε για το συγκεκριμένο θέμα τα εξής:

Στις 15/02/2023 με πρωτοβουλία του Αντιπροέδρου της Βουλής και Βουλευτή Δυτικού Τομέα Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ κ. Βίτσα κατατέθηκε αναφορά στη Βουλή, η οποία συνυπογράφεται και από τους βουλευτές κ. Δραγασάκη, κα. Καφαντάρη και κ. Κουρουμπλή.


Στις 21/02/2023 πραγματοποιήθηκε συνάντηση των διοικητικών συμβουλίων των συλλόγων με τον βουλευτή Δυτικού Τομέα Αθηνών του ΜΕΡΑ25 κ. Κρίτωνα Αρσένη ο οποίος κατόπιν αυτού κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή.


Στις 22/02/2023 κατατέθηκε επίκαιρη ερώτηση από την Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ κα. Ν. Γιαννακοπούλου.


Στις 23/02/2023 πραγματοποιήθηκε συνάντηση των διοικητικών συμβουλίων των συλλόγων με αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούμενη από του Βουλευτές Δυτικού Τομέα Αθηνών κ. Βίτσα και κα. Καφαντάρη και από την πρώην Περιφερειάρχη και υποψήφια Βουλευτή κα. Δούρου.


Στις 24/02/2023 πραγματοποιήθηκε συνάντηση των διοικητικών συμβουλίων των συλλόγων με αντιπροσωπεία του ΚΚΕ αποτελούμενη από τον Βουλευτή Νότιου Τομέα Αθηνών κ. Κατσώτη και από τον πρώην Δήμαρχο και υποψήφιο Βουλευτή Δυτικού Τομέα Αθηνών κ. Σελέκο.


Απ’ όλες τις συναντήσεις, έγινε σαφής η αντίθεση των παρευρισκόμενων σε οποιαδήποτε πρόσθετη χρήση υψηλής όχλησης στη περιοχή, όπως οι προαναφερόμενες, καθώς και η διάθεσή τους για συνεισφορά στον αγώνα των κατοίκων και το συντονισμό των ενεργειών διαμαρτυρίας στο ενδεχόμενο δημιουργίας τερματικών σταθμών LNG και μονάδας παραγωγής ενέργειας στη περιοχή των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά.

Επίσης σημειώθηκε, η άμεση ανάγκη διασφάλισης των θέσεων εργασίας των εργαζομένων στα Ναυπηγεία οι οποίοι στην πλειοψηφία τους είτε έχουν απολυθεί είτε βρίσκονται σε καθεστώς δίμηνων συμβάσεων.

Από τη μεριά μας, οι τρείς σύλλογοι των όμορων περιοχών, συνεχίζουμε τον αγώνα μας για ενημέρωση των κατοίκων και των φορέων και καλούμε όλες και όλους να παρευρεθούν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου τη Τρίτη 28 Φεβρουαρίου και ώρα 19:30, όπου θα συζητηθεί το σχετικό θέμα.

Στη συνέχεια, προγραμματίζουμε τη πραγματοποίηση κοινής σύσκεψης των μαζικών φορέων του Χαϊδαρίου και των γειτονικών Δήμων για το συντονισμό της δράσης μας και την οργάνωση δυναμικών κινητοποιήσεων στη περιοχή.

Με εκτίμηση

Τα Δ.Σ. των Συλλόγων

1. Εξωραϊστικός, Περιβαλλοντικός Σύλλογος Κάτω Αφαίας Σκαραμαγκά Χαϊδαρίου

2. Εξωραϊστικός, Εκπολιτιστικός Σύλλογος Άνω Αφαίας Χαϊδαρίου

3. Εξωραϊστικός, Πολιτιστικός, Περιβαλλοντικός Σύλλογος Δαφνίου Χαϊδαρίου “Ο Δαφναίος Απόλλων”

 

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας