Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Λαϊκή Συσπείρωση Πετρούπολης: Είναι σημαντικό η πόλη να έχει μια δημοτική αρχή που θα είναι δίπλα στο λαο

Κατηγορία: ΧΑΪΔΑΡΙ Δημοσιεύτηκε στις 16 Ιουλίου 2023

 

«Συνεχίζουμε δυναμικά με τον λαό της Πετρούπολης. Για τις ανάγκες των πολλών κόντρα στα κέρδη

των λίγων» ο τίτλος της εκδήλωσης που διοργάνωσαν οι Κ.Ο Πετρούπολης του ΚΚΕ στην
κατάμεστη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Πετρούπολης.

Μίλησαν ο Γιάννης Πρωτούλης, υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση»,
μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και ο Βαγγέλης Σίμος, υποψήφιος δήμαρχος Πετρούπολης με τη
«Λαϊκή Συσπείρωση». Έγινε η παρουσίαση 41 από τους 80 υποψήφιους δημοτικούς σύμβουλος.

Ο Βαγγέλης Σίμος τόνισε:




«Με την σημερινή μας συγκέντρωση ξεκινάμε και επίσημα την δουλειά μας για τις δημοτικές εκλογές που θα πραγματοποιηθούν στις 8 Οκτώβρη.

Η πραγματικότητα που διαμορφώθηκε μετά τις δυο συνεχόμενες εκλογές δεν αφήνει περιθώρια για αυταπάτες.

Η επόμενη ημέρα θα είναι ακόμα πιο δύσκολη για το λαό.

Είναι βέβαιο ότι θα συνεχιστεί με ακόμα μεγαλύτερη ένταση η αντιλαϊκή πολιτική, με νέο γύρω περικοπών και λιτότητας και την εφαρμογή των πάνω από 250 προαπαιτούμενων του Ταμείου Ανάκαμψης και του Συμφώνου Σταθερότητας.

Στην ίδια κατεύθυνση θα κινηθεί και η κυρίαρχη πολιτική στο χώρο της τοπικής διοίκησης πατώντας πάνω στις αντιλαϊκές ράγες που στρώθηκαν εδώ και 2 περίπου δεκαετίες, με διαδοχικές θεσμικές μεταρρυθμίσεις των κυβερνήσεων ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ. Μεταρρυθμίσεις όπως ο Καλλικράτης, ο Κλεισθένης κ.ά. που στηρίχθηκαν και υλοποιήθηκαν από τους εκλεκτούς των πολιτικών αυτών δυνάμεων σε Δήμους και Περιφέρειες αλλά και στα κεντρικά όργανα της ΚΕΔΕ και της ΕΝΠΕ.

Είναι η πολιτική:

Που αντικατέστησε την κρατική χρηματοδότηση με την τοπική φορολογία και τα ανταποδοτικότητα, ώστε η λαϊκή οικογένεια, που πληρώνει ούτως ή άλλως το 95% του κρατικού προϋπολογισμού, να υποχρεώνεται να βάλει ξανά το χέρι στην τσέπη για να έχει στον τόπο που κατοικεί υποτυπώδη πρόσβαση στην εκπαίδευση, στον πολιτισμό, τον αθλητισμό.

Είναι η πολιτική της απαγόρευσης προσλήψεων και της συρρίκνωσης του προσωπικού που υποβαθμίζει τις υπηρεσίες προς τους δημότες για να στρώσει το έδαφος στην ιδιωτικοποίηση.

Που βλέπει σαν ανεπιθύμητο κόστος τις σταθερές και αξιοπρεπείς εργασιακές σχέσεις και προτιμά να καλύπτει τα κενά (όποτε το κάνει και αυτό) με φτηνούς και περιστασιακούς συμβασιούχους εργαζόμενους.

Είναι η πολιτική της λεγόμενης "πράσινης μετάβασης" και των επιχειρηματικών μπίζνες στον τομέα των σκουπιδιών, για τα οποία ο λαός πληρώνει ήδη το υπέρογκο κόστος της ενέργειας και της αποκομιδής καθώς και τα διάφορα περιβαλλοντικά τέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Που διατηρεί σε εξευτελιστικά επίπεδα τις όποιες δαπάνες για έργα υποδομών και συντηρήσεις, αφήνοντας να απαξιωθούν αθλητικές εγκαταστάσεις, πάρκα, πλατείες, για να βάλουν σε αυτά πόδι τα κάθε λογής επιχειρηματικά συμφέροντα, να εμπορευματοποιηθεί και η τελευταία σπιθαμή της λαϊκής περιουσίας που συχνά κατακτήθηκε με αγώνες και θυσίες

Ανέφερε ακόμα πως:

Αυτή η πολιτική παρά το ότι φροντίζει να ντύνει τον εαυτό της με ωραία συνθήματα και φράσεις (και θα ακούσουμε πολλά τέτοια στην προεκλογική περίοδο) -αναπτυξιακή - πράσινη - πολιτική της αποκέντρωσης και της οικονομικής αυτοτέλειας- της τοπικής επιχειρηματικότητας δείχνει με κάθε ευκαιρία ότι είναι πολιτική χρεοκοπίας του λαού. Φορτωμένη με άπειρα μικρά και μεγάλα εγκλήματα, που ζήσαμε και ζούμε (...)

Άλλωστε γίνεται πλέον φανερό με κάθε τρόπο πως οι Δήμοι δεν έχουν τίποτα το αυτοδιοίκητο πια, είναι όχι απλά το μακρύ χέρι του κράτους, είναι το ίδιο το κράτος, αυτό το αντιλαϊκό, το αντιδραστικό κράτος, που μάλιστα τις περισσότερες φορές λειτουργεί ως πιλότος για μια σειρά αναδιαρθρώσεις που πρώτα ξεκινούν σε δήμους και περιφέρειες και μετά προχωρούν και σε περαιτέρω φορείς. π.χ. ΣΔΙΤ, ΚΟΙΝΣΕΠ, κτλπ.

Αυτή η πολιτική δεν ωραιοποιήσεις, δεν μπορεί να συμβιβάσει το ασυμβίβαστο! Δηλαδή την εξυπηρέτηση των αναγκών του λαού από τη μία και την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων από την άλλη!

Αν θέλεις να είσαι στο πλάι των πολλών και να υπερασπίσεις τα λαϊκά συμφέροντα, πρέπει να βρεθείς απέναντί της. Να την αποκαλύψεις και να την αντιπαλέψεις πρωτοστατώντας στην πάλη του λαού. Όπως κάνουν με συνέπεια όλα αυτά τα χρόνια οι εκλεγμένοι της "Λαϊκής Συσπείρωσης" μέσα και έξω από τα δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια».

Για την Πετρούπολη υπογράμμισε ότι:

«Τα 4 χρόνια που πέρασαν στην δημοτική αρχή έχουμε την συνδιοίκηση Βλάχου-Σκαλιστήρα-Λάππα, μία πολιτική παντρειά με σκοπό την εξουσία, με στόχο να φύγουν οι αγωνιστές-οι κομμουνιστές από την Πετρούπολη, όπως χαρακτηριστικά είχαν πει προεκλογικά.

Με συνθήματα όπως ''τέρμα πια στη στασιμότητα και την οπισθοδρόμηση'', ''να φύγουν οι αριστεροί που δεν παίρνουν ευρωπαϊκά προγράμματα'', κ.α. και με δεδομένη την αύξηση της ΝΔ, αλλά και την απογοήτευση του λαού από τον ΣΥΡΙΖΑ και την πρώτη φορά αριστερά κατάφεραν και κέρδισαν οριακά τις εκλογές. Γνωρίζοντας όμως, ότι οι δεσμοί μας με τον λαό της Πετρούπολης είναι χρόνιοι και δυνατοί, και πως δεν θα μπορέσουν να υλοποιήσουν την πολιτική τους χωρίς εμπόδια, από την στιγμή που η φωνή της Λαϊκής Συσπείρωσης, θα είναι η πλειοψηφούσα μέσα στο Δ.Σ.

Δεν είναι λίγες οι φορές όπου η συνδιοίκηση προσπάθησε να εφαρμόσει την κυβερνητική πολιτική, κυρίως όσον αφορά στο κομμάτι της ανταποδοτικότητας. Χαρακτηριστική είναι η προσπάθεια τους να αυξήσουν τα δημοτικά τέλη, πράγμα που ούτε καν τόλμησαν να κατεβάσουν ως θέμα στο Δ.Σ, βρίσκοντας απέναντι τους την προειδοποίηση των εκλεγμένων της "Λαϊκής Συσπείρωσης". 
Μάλιστα αντίστοιχες σκέψεις υπήρχαν και για επιβολή τροφείων στους παιδικούς σταθμούς. Τα σιγοψυθίριζαν τα παραπάνω μέσα σε συνεδριάσεις,ακόμα και με δημοσιεύματα τους, πριν καν ορκιστούν και αναλάβουν καθήκοντα, σκεπτόμενοι όμως πάντα πως θα μας βρουν απέναντι τους με όλες μας τις δυνάμεις.

Το ίδιο ακριβώς που προσπάθησαν, δύο φορές κιόλας με την αύξηση των συνδρομών στις δράσεις πολιτισμού-αθλητισμού, και την υποβάθμιση του Ωδείου και της Φιλαρμονικής, σε δύο πραγματικά θυελλώδεις συνεδριάσεις, όπου και πάλι αναγκάστηκαν να αποσύρουν την αντιδραστική πρότασή τους».

Αναφέρθηκε αναλυτικά στη δράση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Πετρούπολη για σειρά θεμάτων και προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο λαός του δήμου και υπογράμμισε:

«Είναι κρίσιμο και σημαντικό στην δύσκολη επόμενη ημέρα που προδιαγράφεται, τα λαϊκά στρώματα της πόλης μας να έχουν μια δημοτική αρχή που θα είναι δίπλα τους στην πάλη για όλα αυτά που δικαιούται. Που δεν θα είναι το μακρύ χέρι της αντιλαϊκής πολιτικής.

Μια δημοτική αρχή της "Λαϊκής Συσπείρωσης" που δεν θα σφυρίζει αδιάφορα στα μεγάλα προβλήματα στα προβλήματα που απασχολούν τα λαϊκά στρώματα, την ακρίβεια, την ανεργία, τους πλειστηριασμούς, την φοροληστεία.

Θα παλέψει για γενναία αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για να μπορεί ο δήμος να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες του.

Θα αξιοποιήσει κάθε δυνατότητα για να ανακουφίσει τη λαϊκή οικογένεια και τα μικρομάγαζα από την βαριά τοπική φορολογία.

Θα στηρίξει τους εργαζόμενους του δήμου και θα διεκδικήσει την κάλυψη των μεγάλων ελλείψεων σε όλους τους τομείς του Δήμου με μόνιμο προσωπικό, γιατί αυτοί είναι που με την εργασία τους προσφέρουν καθημερινά στους συμπολίτες μας και δεν είναι εχθροί όπως τους αντιμετωπίζει η σημερινή δημοτική αρχή.

Θα παλέψουμε για έργα που υπηρετούν τις λαϊκές ανάγκες στην παιδεία, στον πολιτισμό και τον αθλητισμό.

Ιδιαίτερο βάρος στην καθημερινότητα της πόλης που κατά κοινή ομολογία έχει χειροτερεύσει.

Στη συντήρηση του πρασίνου και των κοινόχρηστων χώρων.

Ταυτόχρονα θα διεκδικήσουμε χρηματοδότηση για έργα και υποδομές που έχει πραγματικά ανάγκη ο λαός.

Δεν είμαστε θαυματοποιοί, ούτε τάζουμε "τοπικούς παραδείσους", όταν κυριαρχεί η αντιλαϊκή πολιτική, όταν την κοινωνία μας την κινεί το κέρδος και όχι η ικανοποίηση των ανθρώπινων αναγκών.

Δεν υποτιμάμε όμως το παραμικρό που αφορά την καθημερινή ζωή και τις ανάγκες των λαϊκών στρωμάτων και αυτή είναι η ξεκάθαρη προτεραιότητά μας.

Στη θητεία μας στη διοίκηση του Δήμου, δεν ξεχωρίσαμε τους κατοίκους από το κόμμα που ψήφισε ο καθένας στις εκλογές, από το εάν συμφωνεί ή όχι σε όλα μαζί μας. Ήμασταν δημοτική αρχή όλων των Πετρουπολιωτών. Και αυτό θα είμαστε και τώρα.

Ελάτε λοιπόν, να βαδίσουμε μαζί τον δρόμο της εντιμότητας, της συνέπειας, του αγώνα για ένα καλύτερο αύριο για τους πολλούς. Τον δρόμο στον οποίο πορεύτηκε η πόλη μας με μπροστάρηδες τους κομμουνιστές και αγωνιστές δημάρχους, που έμειναν στην ιστορία γιατί έγιναν ένα με το λαό της.

Αφήστε μόνους τους όσους σας καλούν να βολεύεστε διαρκώς με τα λίγα, με μια ζωή αναντίστοιχη των δυνατοτήτων της εποχής μας. Είναι μόνοι τους και είμαστε όλοι μας!

Μην ακούτε κανέναν που προδιαγράφει το αποτέλεσμα των εκλογών κάνοντας αθροίσεις "επί χάρτου". Λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο!

Πάμε λοιπόν να τους κάνουμε να το φυσάνε και αυτό να μην κρυώνει!!

Και είμαστε βέβαιοι ότι την βραδιά των αποτελεσμάτων στον χάρτη θα υπάρχουν και κόκκινες κουκκίδες, και μία από αυτές θα είναι και εδώ στην Πετρούπολη!

Καλούμε όλους τους Πετρουπολιώτες, να κάνουν το βήμα από την πρώτη Κυριακή για να βγει το ψηφοδέλτιο της "Λαϊκής Συσπείρωσης" τόσο ενισχυμένο που να μην αφήνει περιθώρια για να αλλοιωθεί με μαγειρέματα η θέληση του λαού της πόλης μας.

Προχωράμε λοιπόν άμεσα, να δώσουμε την μάχη πόρτα πόρτα, σπίτι σπίτι, μαγαζί το μαγαζί, διοργανώνοντας συσκέψεις, περιοδείες και εξορμήσεις, για να κάνουμε πλατύ άνοιγμα και να ζητήσουμε την στήριξη όλων, ακόμα και αν δεν συμφωνούν σε όλα μαζί μας, για να αναδειχθεί ξανά η Λαϊκή Συσπείρωση στην δημοτική αρχή.

Καλόν αγώνα και θα καταφέρουμε, στον δρόμο της σύγκρουσης και της ανατροπής γιατί εκεί βρίσκεται η ομορφιά της ζωής!».



Αναρτήθηκε από 

 

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας