Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Πολίτες σε Δράση Χαϊδαρίου: Η μάχη για ένα νέο Χαϊδάρι τώρα αρχίζει.

Κατηγορία: ΧΑΪΔΑΡΙ Δημοσιεύτηκε στις 18 Οκτωβρίου 2023

 

Ανακοίνωση της παράταξης "Πολίτες σε Δράση Χαϊδαρίου" μετά τα αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών:

Η εκλογή νέας Δημοτικής Αρχής στο Χαϊδάρι μας υποχρεώνει να κοιτάξουμε μπροστά και να μην ασχοληθούμε με όσα διαδραματίστηκαν στο πρόσφατο παρελθόν, έστω κι αν πολλά απ’ αυτά αποτελούν παράδειγμα προς αποφυγή.
Έστω κι επιγραμματικά, όμως, θα μπορούσαμε να αναφέρουμε τα πολλαπλά μηνύματα της κάλπης, συνολικά και όχι ειδικά στη πόλη μας: την αποδοκιμασία της αλαζονείας, της αδιαλλαξίας και της τοξικότητας, την «κοινή δήλωση» των πολιτών ότι επιθυμούν διέξοδο και ταυτόχρονα την ανάγκη συνεργασιών που θα ωφελήσουν τον τόπο και θα προωθήσουν προοδευτικές πράξεις και ιδέες.
Οι Πολίτες σε Δράση Χαϊδαρίου δώσαμε έναν αξιοπρεπή και πολιτισμένο αγώνα, μείναμε μακριά από εκβιαστικά διλήμματα, παρουσιάσαμε προτάσεις και λύσεις, προαγάγαμε την αξία του διαλόγου και της συνεννόησης.
Γι’ αυτό και καθ’ όλη τη διάρκεια του προεκλογικού αγώνα, αποκτούσαμε συνεχώς όλο και περισσοτέρους νέους φίλους φτάνοντας έτσι στη δημιουργία μιας γερής βάσης. Επάνω στον ίδιο δρόμο και με πιο γοργά βήματα θα βαδίσουμε και από εδώ και πέρα.
Όπως αναφέραμε λίγες ώρες μετά το εκλογικό αποτέλεσμα, είμαστε έτοιμοι να στηρίξουμε οποιαδήποτε πράξη και πρόταση που θα είναι προς όφελος των πολιτών του Χαϊδαρίου, αλλά την ίδια στιγμή θα είμαστε αυστηροί κριτές, όχι όμως άδικοι.
Θα προωθήσουμε τον πολιτισμό και το διάλογο, όχι μόνο μέσα από το Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά και με δράσεις που θα τονώσουν το ενδιαφέρον του κόσμου για την πόλη μας. Δυστυχώς το ποσοστό της αποχής που ξεπέρασε το 55% στο δεύτερο γύρο (ήταν στο 48% στον πρώτο) μας στέλνει ακόμα ένα μήνυμα το οποίο πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπόψη.
Θέλουμε ενεργούς πολίτες και θα το πετύχουμε. Αυτός είναι ο μεγάλος μας στόχος αφού η απαξίωση και η αδιαφορία βολεύει πολλούς. Όμως δεν ωφελεί την πόλη.
Όπως προαναφέραμε όμως, μας απασχολεί κυρίως το μέλλον. Κι εδώ οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε ορισμένα πράγματα:
- Θα είμαστε ΥΠΕΡ κάθε πρότασης που θα προστατεύει τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, την οικογένεια, τον εργαζόμενο, το νοικοκυριό από τη λαίλαπα της ακρίβειας και της κρατικής αναλγησίας.
- Θα είμαστε σφόδρα αντίθετοι στην προοπτική κατασκευής σταθμών LNG στον Σκαραμαγκά όντας έτοιμοι να ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ ώστε να μη δημιουργηθούν.
- Θα διεκδικήσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα 66 στρέμματα του ΚΕΒΟΠ και τη προβλήτα 4 στο Σκαραμαγκά τα οποία ΑΝΗΚΟΥΝ στο Δήμο και στους πολίτες του Χαϊδαρίου. Το ίδιο θα κάνουμε και για οποιονδήποτε χώρο μπορεί να αξιοποιηθεί προς όφελος των Χαϊδαριωτών.
- Θα προωθήσουμε την αξία του πολιτισμού, του αθλητισμού, της συνεργασίας, της κοινωνικής προσφοράς κι αλληλεγγύης.
- Θα συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις ώστε το Χαϊδάρι να γίνει πρότυπο στη διαχείριση των απορριμμάτων, με διαλογή στη πηγή και δράσεις ανακύκλωσης.
- Δε θα επιτρέψουμε την εμφάνιση ατόμων με νοοτροπία «ιδιοκτητών» της πόλης (εφόσον ορισμένοι δεν έλαβαν ακόμα το μήνυμα της κάλπης) και θα επιμείνουμε ότι το Χαϊδάρι ανήκει στους πολίτες. Και συγκεκριμένα θέλουμε ένα ΧΑΪΔΑΡΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Οι Πολίτες Σε Δράση Χαϊδαρίου ξεκινήσαμε ήδη το σχεδιασμό για την επόμενη μέρα της πόλης.
Θα βρισκόμαστε παντού, θα ελέγχουμε τα πάντα, θα είμαστε δίκαιοι, δε θα χαριζόμαστε σε κανέναν και σε τίποτα.
Θα απαιτήσουμε και θα πετύχουμε κοινωνική δικαιοσύνη, στέλνοντας το μήνυμα ότι απ’ εδώ και πέρα αρχίζει η μάχη για ένα νέο Χαϊδάρι, το Χαϊδάρι που μας αξίζει.

 


Βασίλης Τσίτσος
Πολιτικός Μηχανικός  MSc
Υπ. Διδάκτορας Ε.Μ.Π.
Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης
“Πολίτες σε Δράση Χαϊδαρίου”

 

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας