Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Σύγκλιση του Τοπικού Επιχειρησιακού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Χαϊδαρίου

Κατηγορία: ΧΑΪΔΑΡΙ Δημοσιεύτηκε στις 16 Μαΐου 2024

Έγινε το απόγευμα της Τετάρτης 15 Μαΐου η σύγκλιση του Τοπικού Επιχειρησιακού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Χαϊδαρίου, με διευρυμένη σύνθεση.

  • Σε αυτή συμμετείχαν εκπρόσωποι του Πυροσβεστικού Σώματος, του Αστυνομικού Τμήματος Χαϊδαρίου, του Ναυτικού Οχυρού Σκαραμαγκά, του Δασαρχείου Αιγάλεω, του Βοτανικού Κήπου, των Προσκόπων Χαϊδαρίου, των Φίλων της Φύσης, του ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ, εθελοντικών ομάδων (ΛΕΦΕΔ, Ομάδα Πολιτών Περιστερίου, ΣΕΕΔ), του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου και του Εξωραϊστικού Περιβαλλοντικού Πολιτιστικού Συλλόγου του Δάσους. Συμμετείχαν επίσης οι επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων, Αντιδημάρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι.


Ο Δήμαρχος Χαϊδαρίου Μιχάλης Σελέκος στάθηκε στην ανάγκη συμβολής όλων των εμπλεκόμενων φορέων ώστε να ανταποκριθεί ο Δήμος στις διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες της αντιπυρικής περιόδου. Σημείωσε επίσης πως θα πρέπει να υπάρξει από την κεντρική κυβέρνηση ενίσχυση του Δήμου τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό και σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό, υπενθυμίζοντας πως ο Δήμος κατέθεσε αίτημα στο Υπουργείο Εσωτερικών ώστε να υπάρξει επαρκής χρηματοδότηση για την πυροπροστασία, καθώς η υπάρχουσα δεν ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες (δίνονται 47.000 ενώ οι απαιτούμενες δαπάνες ανέρχονται σε 200.000).

  • Στην συνάντηση εκφράστηκε από όλους τους συμμετέχοντες η διάθεση συμβολής στην λήψη μέτρων για την προστασία του δασικού πλούτου της περιοχής και επισημάνθηκε η σημασία που έχει η βοήθεια από τον κάθε φορέα.

 

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας