Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Δήμος Χαϊδαρίου - Γέμισε κόσμο το Πάρκο Νεολαίας για τη μεγάλη συναυλία! Ηχηρό μήνυμα αγώνα και διεκδίκησης

Κατηγορία: ΧΑΪΔΑΡΙ Δημοσιεύτηκε στις 18 Ιουνίου 2026

 

Μήνυμα αγώνα και διεκδίκησης εξέπεμψε ακόμα μια φορά το Πάρκο Νεολαίας το βράδυ της Τετάρτης 17 Ιουνίου, στη συναυλία που διοργάνωσε ο Δήμος Χαϊδαρίου, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων για να αποδοθεί το Πάρκο στον Χαϊδαριώτικο λαό.

Πριν την έναρξη της συναυλίας, χαιρετισμό απηύθυνε ο Δήμαρχος Χαϊδαρίου Μιχάλης Σελέκος, ο οποίος υπενθύμισε την απόφαση που έχει πάρει ομόφωνα ο Δήμος κόντρα στα σχέδια της κυβέρνησης, ώστε το Πάρκο Νεολαίας να μην τσιμεντοποιηθει, αλλά να αξιοποιηθεί ως ένας ελεύθερος χώρος, πρασίνου, άθλησης και αναψυχής.

Ο κ. Σελέκος έκανε μια σύντομη αναδρομή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς του Πάρκου Νεολαίας (το οποίο δεν ανήκε ποτέ στον Δήμο) και συγκεκριμένα στο πώς από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας είχε παραχωρηθεί στο Δημόσιο, και τώρα το επανέκτησε με σκοπό να χτίσει κατοικίες.

Όπως είπε, θέλουν να γεμίσουν τσιμέντο άλλο ένα χώρο πρασίνου, προκειμένου να κερδίσουν από το real estate, ενώ για να το δεχτεί ο λαός τάζουν πως ένα πολύ μικρό μέρος των κατοικιών αυτών θα είναι κοινωνικές κατοικίες, που και αυτές όμως θα δοθούν με αυστηρά κριτήρια και με δάνεια.

Ο κ. Σελέκος υπενθύμισε πως από την πρώτη στιγμή κηρύχτηκε ξεσηκωμός ενάντια σε αυτά τα σχέδια, με το Δημοτικό Συμβούλιο να παίρνει 3 ομόφωνες αποφάσεις, με τη Δημοτική Αρχή να πραγματοποιεί συναντήσεις με τα αρμόδια υπουργεία ώστε να εκφραστεί και εκεί η αντίθεση, και όλα αυτά φυσικά έχοντας το πλευρό της όλο το λαό της πόλης.

Κάτι που εκφράστηκε και με τις αποφάσεις που πήραν όλοι οι μαζικοί φορείς του Χαϊδαρίου ώστε το Πάρκο Νεολαίας να αποδοθεί στον Δήμο και να αξιοποιηθεί, αλλά και από τις μαζικές κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν στο Χαϊδάρι το προηγούμενο διάστημα. Όπως είπε ο Δήμαρχος Χαϊδαρίου, αυτός ακριβώς οι αποφασισμένος αγώνας είναι πο

υ έβαλε δύσκολα στην κυβέρνηση, και τώρα διαρρέεται πως δεν θα προχωρήσουν όσα είχαν σχεδιαστεί. Ωστόσο, όπως υπογράμμισε ο κ. Σελέκος, αυτό θα πρέπει να γίνει και έμπρακτα με την απόδοση του Πάρκου Νεολαιας στον Δήμο Χαϊδαρίου και για αυτό οι κινητοποιήσεις δεν σταματούν μέχρι αυτό να γίνει επίσημο.

Και σε αυτό το πλαίσιο συνέχισης των κινητοποιήσεων, έγινε και αυτή η συναυλία. Υπενθύμισε επίσης πως ομόφωνη απόφαση στήριξης του αιτήματος του Δήμου έχει πάρει και το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, στην οποία απόφαση προβλέπεται και ότι η Περιφέρεια θα χρηματοδοτήσει τον Δήμο για την αξιοποίηση του Πάρκου. Τέλος ο κ. Σελέκος ευχαρίστησε όλους τους καλλιτέχνες για τη συμμετοχή τους, η οποία ήταν αφιλοκερδώς.

Στην συνέχεια ανέβηκαν στη σκηνή ο Διονύσης Τσακνής, τα Κίτρινα Ποδήλατα και η Μιρέλα Πάχου, τραγουδώντας αγαπημένα τραγούδια, κάνοντας και το κοινό -που κατεκλυσε το Παρκο Νεολαίας- να τραγουδούν μαζί τους. Οι καλλιτέχνες εξέφρασαν και αυτοί από τη μεριά τους την αλληλεγγύη τους στον αγώνα που δίνει ο Δήμος και ο λαός της πόλης, εκφράζοντας την πεποίθηση πως αυτός θα είναι νικηφόρος.

Τη συναυλία παρακολούθησαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Χαϊδαρίου, οι Αντιδήμαρχοι και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, ενώ παρευρέθηκε και η βουλευτής Δυτικού Τομέα Αθηνών του ΚΚΕ, Βιβή Δάγκα. 

 







 

 

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας