Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Δήμος Χαϊδαρίου - Μπαράζ συναντήσεων με τα Κοινοβουλευτικά Κόμματα για τη διεκδίκηση της απαιτούμενης χρηματοδότησης

Κατηγορία: ΧΑΪΔΑΡΙ Δημοσιεύτηκε στις 14 Ιουλίου 2026

 

Συνάντηση με εκπροσώπους των κοινοβουλευτικών κομμάτων πραγματοποίησε την Τρίτη 14 Ιουλίου αντιπροσωπεία της Δημοτικής Αρχής Χαϊδαρίου, με επικεφαλής τον Δήμαρχο Μιχάλη Σελέκο, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Β. Παντελάρο, τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών Νίκο Σταθόπουλο και τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου Παναγιώτη Κουβαρά, κατόπιν αιτήματος της Δημοτικής Αρχής προς όλες τις κοινοβουλευτικές ομάδες.

Η Δημοτική Αρχή πραγματοποίησε τις συναντήσεις στο πλαίσιο της άμεσης διεκδίκησης της απαραίτητης χρηματοδότησης, λίγη ώρα μετά και τη συγκέντρωση των εργαζόμενων μπροστά από το Δημαρχείο Χαϊδαρίου.

Συγκεκριμένα, την αντιπροσωπεία της Δημοτικής Αρχής συνάντησαν εκ μέρους των κοινοβουλευτικών ομάδων της ΝΔ ο βουλευτής Παναγής Καππάτος, του ΣΥΡΙΖΑ ο Προεδρεύων της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Θεόφιλος Ξανθόπουλος και η βουλευτής Ρένα Δούρου, του ΠΑΣΟΚ ο Υπεύθυνος Τομέα Εσωτερικών Παναγιώτης Δουδωνής και η βουλευτής Νάντια Γιαννακοπούλου και εκ μέρους του ΚΚΕ ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος Θανάσης Παφίλης η βουλευτής Βιβή Δάγκα, και εκ μέρους της Ελληνικής Λύσης η βουλευτής Μαρία Αθανασίου.

Στη συνάντηση με τους εκπροσώπους των κοινοβουλευτικών ομάδων, ο Δήμαρχος Χαϊδαρίου ενημέρωσε με συγκεκριμένα στοιχεία για την πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση που έχει περιέλθει ο Δήμος Χαϊδαρίου, ως αποτέλεσμα της χρόνιας υποχρηματοδότησης με ευθύνη διαχρονικά των κυβερνήσεων που παρακρατούν κάθε χρόνο από τους Δήμους το 60% της θεσπισμένης χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό, καθώς και για τα χρέη ύψους 1 εκατομμυρίου ευρώ του Υπουργείου Υγείας προς τον Δήμο αλλά και 3,2 εκατομμύρια ευρώ, των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, που στερούν από τους Χαϊδαριώτες σημαντικούς οικονομικούς πόρους.

Ταυτόχρονα έγινε ενημέρωση για την τεράστια υποστελέχωση των υπηρεσιών και την αδυναμία κάλυψης σημαντικών αρμοδιοτήτων του Δήμου. Προβλήματα που έχουν άμεσες συνέπειες στην δυνατότητα πρόσληψης του αναγκαίου προσωπικού και συνολικά στην κάλυψη των υπηρεσιών που παρέχονται προς τους κατοίκους της πόλης. Ο Δήμαρχος Χαϊδαρίου παρέδωσε στους εκπροσώπους των κομμάτων και το ενημερωτικό έντυπο που έχει εκδώσει ο Δήμος, με τα αναλυτικά στοιχεία. Εξέφρασε παράλληλα την αποφασιστικότητα της Δημοτικής Αρχής να μη συμβιβαστεί με τη σημερινή κατάσταση, αλλά αντίθετα να διεκδικήσει όλα όσα ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες των Χαϊδαριωτών και των εργαζόμενων του Δήμου.

Ιδιαίτερα στη συνάντηση με τον εκπρόσωπο της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ, η Δημοτική Αρχή ανέδειξε ότι από τις μέχρι τώρα συναντήσεις με το Υπουργείο Εσωτερικών, δεν δίνεται καμία σαφής ουσιαστική λύση των προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί, τόσο για την υποχρηματοδότηση όσο και για τις οφειλές, ενώ φορτώνεται ο Δήμος διαρκώς νέα βάρη και υποχρεώσεις, χωρίς καμία επιπλέον οικονομική ενίσχυση.

Ο Δήμαρχος Χαϊδαρίου έκανε επίσης σαφές πως η Δημοτική Αρχή δίνει αυτό τον αγώνα έχοντας στο πλάι της το λαό της πόλης και τους εργαζόμενους του Δήμου και εκφράζει και τις δικές τους δίκαιες διεκδικήσεις, για αυτό και ο αγώνας όχι μόνο δεν θα υποχωρήσει αλλά θα κλιμακωθεί, έως ότου δοθούν άμεσα λύσεις από τα αρμόδια Υπουργεία και συνολικά την κυβέρνηση.

Οι αντιπροσωπείες των υπόλοιπων κοινοβουλευτικών κομμάτων αναγνώρισαν ως δίκαια τα αιτήματα του Δήμου, και την ανάγκη ανάδειξής τους και στο Κοινοβούλιο. Οι βουλευτές του ΚΚΕ δεσμεύτηκαν πως θα θέσουν στην Βουλή τα δίκαια αιτήματα του Δήμου και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ανέφεραν πως θα υποβάλουν σχετική ερώτηση. 

 

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας