Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΑΣΤΟΥ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΡΙΑ ΣΕ ΕΝΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΟ ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΤΡΙΣΔΙΑΣΤΑΤΗΣ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΗΣ

Κατηγορία: ΥΓΕΙΑ Δημοσιεύτηκε στις 12 Ιανουαρίου 2021

 

Αποκατάσταση μαστού (μετά από αφαίρεση λόγω καρκίνου) και επίτευξη συμμετρίας σε ένα και όχι τρία χειρουργεία με τη βοήθεια της τρισδιάστατης απεικόνισης πραγματοποιούν Έλληνες γιατροί!

 

 

Τα οφέλη της νέας μεθόδου είναι πολλά κυρίως για τις γυναίκες ασθενείς, αλλά και για το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας.

 

«Το βασικό όφελος για τις γυναίκες ασθενείς είναι το γεγονός ότι μένουν ικανοποιημένες, γιατί αφήνουν σύντομα πίσω τους το κεφάλαιο της μαστεκτομής και μπορούν απερίσκεπτα να συνεχίσουν με την συμπληρωματική θεραπεία της νόσου» αναφέρει ο διακεκριμένος πλαστικός χειρουργός κ Ανδρέας Γραββάνης Δ/ντής Πλαστικής Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής του Νοσοκομείου METROPOLITAN, που εφαρμόζει τη νέα μέθοδο μαζί με την ομάδα του. 

 

Η νέα μέθοδος εφαρμόζεται στην Ελλάδα εδώ και τρία χρόνια με απόλυτη επιτυχία.

 

«Σήμερα, όπως εξηγεί ο κ Γραββάνης, με την τρισδιάστατη απεικόνιση και εκτύπωση μπορούμε να επιτύχουμε αποκατάσταση μαστού και συμμετρία με τον υγιή μαστό σε ένα στάδιο. Βέβαια πάντα με γνώμονα ότι η χειρουργική παρέμβαση δεν θα εμποδίσει ή θα καθυστερήσει την συμπληρωματική θεραπεία της ασθενούς για την καταπολέμηση της νόσου».

 

Οι επεμβάσεις αυτές πραγματοποιούνται στο Τμήμα Πλαστικής, Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής του Νοσοκομείου METROPOLITAN, όπου έχει δημιουργηθεί ένα εργαστήριο τρισδιάστατης απεικόνισης και εκτύπωσης.

 

Χρησιμοποιώντας ειδικά λογισμικά οι πλαστικοί χειρουργοί μπορούν να υπολογίσουν τον όγκο του υγιούς μαστού, να προσομοιάσουμε τον όγκο και σχήμα του επιθυμητού μαστού και να εκτυπώσουμε τρισδιάστατα μοντέλα τα οποία τους κατευθύνουν στο χειρουργείο να επιτύχουν το επιθυμητό συμμετρικό αποτέλεσμα.

 

 ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΟΓΚΟΛΟΓΙΑ, ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΡΙΑ ΣΕ ΕΝΑ ΣΤΑΔΙΟ

 

Το σημαντικότερο είναι ότι με την βοήθεια αυτής της τεχνολογίας μπορούμε να σχεδιάσουμε και να επέμβουμε στον υγιή μαστό, στο ίδιο χειρουργείο, για επίτευξη συμμετρίας.

 

Αξιοσημείωτο είναι ότι σε σωστά επιλεγμένες ασθενείς (δεν θα χρειαστεί συμπληρωματική ακτινοβολία, νέες, υγιείς, με κατάλληλο σωματότυπο) μπορεί να πραγματοποιηθεί η ογκολογική επέμβαση από τους χειρουργούς της Κλινικής Μαστού του Νοσοκομείου μας και από την ομάδα των πλαστικών χειρουργών άμεση αποκατάσταση μαστού και επέμβαση στον υγιή μαστό για συμμετρία, τονίζει ο κ. Γραββάνης, έτσι ώστε:

 

 -αισθητικά, οι δύο μαστοί να είναι παρόμοιου μεγέθους και σχήματος, με αντίστοιχες θέσεις στο θώρακα και παρόμοια πτώση, ώστε να δίνουν ένα οπτικό αποτέλεσμα που να πλησιάζει την πρότερη κατάσταση ή και να τη βελτιώνει.

 

- λειτουργικά, να μην υπάρχει μεγάλη ανισομέρεια ανάμεσα στα δύο ημιθωράκια που επηρεάζει την ποιότητα ζωής των ασθενών.

 

«Με βάση την εμπειρία των τριών ετών, σε όλο και περισσότερες ασθενείς εφαρμόζουμε σήμερα αυτή την μέθοδο. Ένα μεγάλο ποσοστό των γυναικών αποφεύγουν το 2ο ή και 3ο χειρουργείο αποκατάστασης-συμμετρίας. Σε λίγες περιπτώσεις η απόλυτη συμμετρία μπορεί να χρειαστεί και δεύτερο στάδιο» προσθέτει ο κ Γραββάνης.

 

Σύμφωνα με τους  πλαστικούς μετά από μια ογκολογική επέμβαση στον πάσχοντα μαστό είναι η επίτευξη συμμετρίας με τον υγιή, ώστε η γυναίκα να νιώσει το κατά δυνατό αρτιμελής και συμμετρική.

 

Μέχρι πριν από τρία χρόνια αυτό παραδοσιακά γινόταν σε ένα δεύτερο ή ακόμη και τρίτο χειρουργικό στάδιο. Όμως οι πολλαπλές χειρουργικές επεμβάσεις δεν είναι το ιδεατό σε μία καρκινοπαθή γυναίκα ασθενή, που μετά την αφαίρεση πρέπει να ολοκληρώσει την θεραπεία της (χημειοθεραπεία ή/και ακτινοβολία) και επιθυμεί να επανέλθει το συντομότερο στην κανονικότητα.

 

«Σήμερα, όλα αυτά τείνουν να γίνουν παρελθόν, καθώς με την τρισδιάστατη απεικόνιση και εκτύπωση μπορούμε να επιτύχουμε συμμετρία σε ένα στάδιο» καταλήγει ο κ Γραββάνης.              

https://plastikos-gravvanis.gr/,  τηλ.  210 010 5450

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας