Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Τσικνίστε χωρίς χοληστερίνη

Κατηγορία: ΥΓΕΙΑ Δημοσιεύτηκε στις 26 Φεβρουαρίου 2019


Η Τσικνοπέμπτη πλησιάζει και οι διατροφολόγοι συμβουλεύουν πώς θα αποφύγετε την... εκτόξευση της χοληστερίνης.


Ενόψει... τσικνίσματος και κρεατοφαγίας, οι ειδικοί επισημαίνουν πως το βράδυ της ερχόμενης Πέμπτης μπορεί πολύ εύκολα να μετατραπεί σε πάρτυ χοληστερίνης!

Το ψήσιμο στα κάρβουνα, βέβαια, θεωρείται γενικά υγιεινός τρόπος μαγειρέματος, αφού απαλλάσσει το κρέας από σημαντικό μέρος τους λίπους.

Επιπλέον, υπάρχουν επιλογές και «κόλπα» για να τηρήσουν το έθιμο και όσοι έχουν πρόβλημα αυξημένης χοληστερόλης ή όσοι δεν θέλουν να αποκτήσουν τέτοιο πρόβλημα!


Σύμφωνα με τους ειδικούς της Διατροφής, υπάρχει πάντα η επιλογή του άπαχου ή λιγότερο λιπαρού κρέατος για να ψήσουμε στο σπίτι ή να παραγγείλουμε στο εστιατόριο. Το φιλέτο ή τα παϊδάκια κοτόπουλου είναι η πρώτη από αυτές τις επιλογές, με μόλις 165 θερμίδες ανά 100 γραμμάρια. 

Ωστόσο, επειδή λίγοι είναι αυτοί που θα αρκεστούν στο κοτόπουλο την Τσικνοπέμπτη, οι διαιτολόγοι προτείνουν και μερικά άλλα «τρικ» για να γιλτώσουμε όσο το δυνατό περισσότερες θερμίδες και λιπαρά.

Έτσι, η χοιρινή μπριζόλα είναι πιο «λάιτ» επιλογή από τα αρνίσια παϊδάκια ή τα λουκάνικα, τα οποία σε κάθε 100 γραμμάρια έχουν πάνω από 300 θερμίδες και μέχρι 30% λιπαρά!

Ένα «κλασικό» κόλπο είναι να αφαιρούμε όλο το ορατό λίπος από το ψητό κρέας και με τον τρόπο αυτό μπορούμε να «εξοικονομήσουμε» αρκετές θερμίδες.

Προσοχή στα συνοδευτικά

Το κρέας, ο πρωταγωνιστής του τραπεζιού της Τσικνοπέμπτης είναι ούτως ή άλλως «φουλ» στα λιπαρά και τη χοληστερινή, οπότε αν δεν θέλουμε να ξεφύγουμε πολύ, καλό είναι όλα τα υπόλοιπα που θα μπουν στο τραπέζι να είναι πιο ελαφριά σε θερμίδες και λιπαρά. 

Αντι, λοιπόν για τηγανητά ορεκτικά επιλέγουμε ψητά - για παράδειγμα διάφορα είδη λαχανικών στη σχάρα - κι έτσι δεν επιβαρύνουμε περισσότερο το πεπτικό και καρδιαγγειακό μας σύστημα.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, στο τραπέζι πρέπει οπωσδήποτε να υπάρχει και σαλάτα από ωμά ή βραστά λαχανικά. Μια καλή ιδεά, μάλιστα, είναι να ξεκινήσουμε με τη σαλάτα η οποία θα μας κόψει την πείνα και στη συνέχεια θα μπορέσουμε να κρατηθούμε μακριά από τις διατροφικές υπερβολές.

Αλκοόλ με μέτρο

Το κρασί και άλλα αλκοολούχα ποτά κατά κανόνα ρέουν άφθονα στο τραπέζι της Τσικνοπέμπτης. Όμως, άφθονες είναι και οι θερμίδες με τις οποίες μας φορτώνουν και μάλιστα χωρίς να τους φαίνεται! Γι' αυτό, οι ειδικοί συνιστούν να αρκεστούμε σε ένα με δύο ποτηράκια και να ξεδιψάμε με νερό.


onmed.gr

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας