Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Πρεμιέρα για τους καφέ κάδους στο Δήμο Αιγάλεω Αττικής

Κατηγορία: ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Δημοσιεύτηκε στις 26 Φεβρουαρίου 2021


Στο πλαίσιο της περιβαλλοντικής πολιτικής και της αναβάθμισης των λαϊκών αγορών, ξεκίνησε η εγκατάσταση και λειτουργία των πρώτων καφέ κάδων στις λαϊκές αγορές του Δήμου Αιγάλεω, για τη συλλογή οργανικών απορριμμάτων (βιοαπόβλητα). 

Πρόκειται για ένα σύγχρονο εξοπλισμό, ο οποίος έχει τεθεί στη διάθεση των Δήμων από την Περιφέρεια Αττικής, με στόχο την ολοκληρωμένη διαχείριση αποβλήτων. Στους κάδους κομποστοποίησης θα εναποτίθενται τα βιοαπόβλητα από τη Λαϊκή Αγορά κατά την ημέρα λειτουργίας της, μία διαδικασία με σημαντικά περιβαλλοντικά οφέλη.

Την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου, στην Λαϊκή Αγορά επί της οδού Δελφών, ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα Αθηνών Ανδρέας Λεωτσάκος, ο Δήμαρχος Αιγάλεω Γιάννης Γκίκας, ο Αντιπεριφερειάρχης Λαϊκών Αγορών Σταύρος Μελάς, ο Πρόεδρος της ΠΟΣΠΛΑ Δημήτρης Μουλιάτος και ο Πρόεδρος Επαγγελματιών Πωλητών της ΄Β Λαϊκής Αγοράς Πειραιά Γιώργος Τσούνιας, ενημέρωσαν, από κοινού, τους παραγωγούς για το πρόγραμμα συλλογής βιοαποβλήτων, παροτρύνοντάς τους να εναποθέτουν όλα τα υπολείμματα φυτικών προϊόντων τους στους καφέ κάδους που βρίσκονται, πλέον, στο χώρο των λαϊκών αγορών.

Με αφορμή την έναρξη λειτουργίας του νέου προγράμματος στον Δήμο Αιγάλεω, ο κ. Λεωτσάκος δήλωσε: «Έχει ξεκινήσει δυναμικά η ανάπτυξη ενός νέου δικτύου για τη χωριστή συλλογή οργανικών προϊόντων με στόχο την μείωση των απορριμμάτων και την προστασία του Περιβάλλοντος. Οικοδομούμε βήμα - βήμα ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα διαχείρισης απορριμμάτων, παρέχοντας βιώσιμες λύσεις. Κάνουμε πράξη, με συντονισμένες περιβαλλοντικές δράσεις, το όραμα του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη για μια πράσινη, πρότυπη Περιφέρεια. 

Στην ίδια κατεύθυνση, υλοποιείται η δέσμευση για τη σταδιακή διακοπή λειτουργίας του ΧΥΤΑ Φυλής, ενώ, ταυτόχρονα κατασκευάζονται 3 νέες μονάδες επεξεργασίας απορριμμάτων. Κοινός μας στόχος μία περιβαλλοντικά αναβαθμισμένη Αττική, με επίκεντρο την ανακύκλωση, ως καθημερινή πράξη ευθύνης».

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας