Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Έναρξη εργασιών της Δ΄ και τελευταίας φάσης αποκατάστασης του ΧΑΔΑ Σχιστού αποβλήτων με αυξημένη ραδιενέργεια

Κατηγορία: ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Δημοσιεύτηκε στις 08 Ιουνίου 2021

 Σε μία εκδήλωση με συμβολικό χαρακτήρα που πραγματοποιήθηκε στο Σχιστό στο πλαίσιο της σημερινής Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος και με αφορμή την έναρξη της τέταρτης και τελευταίας φάσης των εργασιών αποκατάστασης του επικίνδυνου ΧΑΔΑ Σχιστού, αποβλήτων με αυξημένη ραδιενέργεια, παραβρέθηκε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης.

Παράλληλα, σήμερα, θα εγκατασταθούν νέες μεταλλικές δεξαμενές δασοπυρόσβεσης σε επίκαιρα σημεία του όρους Αιγάλεω.
Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο που υλοποιείται με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής ύψους 1.001.088,31ευρώ, στο πλαίσιο της Προγραμματικής Σύμβασης που υπέγραψε στις αρχές του χρόνου ο κ. Πατούλης με τον Πρόεδροτου Περιβαλλοντικού Συνδέσμου Δήμων Αθήνας – Πειραιά (ΠΕΣΥΔΑΠ) Γ. Γουρδομιχάλη.
Τον Περιφερειάρχη Αττικής υποδέχθηκε ο Πρόεδρος του ΠΕΣΥΔΑΠ ενώ παρόντες στην εκδήλωση ήταν επίσης οι Βουλευτές της ΝΔ Γ. Τραγάκης και Δ. Μαρκόπουλος, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τ. Αλεξιάδης, η βουλευτής του ΜΕΡΑ 25 Φ. Μπακαδήμα, η Αντιπεριφερειάρχης Πειραιώς Σ. Αντωνάκου, ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα Α. Λεωτσάκος, ο ΑντιπεριφερειάρχηςΠολιτικής Προστασίας και Πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ Β. Κόκκαλης,η εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος Ε. Μπαρμπαγιάννη, ο Πρόεδρος του Αναπτυξιακού Οργανισμού ΟΤΑ Περιφέρειας Αττικής Ν. Παπαγεωργίου, οι Δήμαρχοι Χαιδαρίου Β. Ντηνιακό, Κορυδαλλού Ν. Χουρσαλάς, Περάματος Γ. Λαγουδάκης, ο Αντιδήμαρχος Πειραιά Δ, Καρύδης,ο Αντιπρόεδρος τουΠΕΣΥΔΑΠ Ν. Βρεττάκος,ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γ. Γαβρίλης, εκπρόσωποι των Δήμων Νίκαιας-Ρέντη και Αιγάλεω και ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Μ. Δομάζος.
Ο Γ. Πατούλης δήλωσε: «Τιμούμε τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος με έργα που θεραπεύουν περιβαλλοντικές «πληγές» και διασφαλίζουν ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας».
Το έργοΣκοπός του έργου είναι η προστασία της δημόσιας υγείας και η περιβαλλοντική αποκατάσταση της περιοχής επέμβασης. Με την ολοκλήρωση του έργου εξασφαλίζεται η στεγανότητα της μάζας των 10.000.000 τόνων αποβλήτων με αυξημένη φυσική ραδιενέργεια (φωσφογύψος), που βρίσκονται κάτω από επιφάνεια 125 στρεμμάτων. Στο έργο προβλέπονται χωματουργικές εργασίες διαμόρφωσης και τελικής κάλυψης, προμήθεια και τοποθέτηση γεωσυνθετικών υλικών, έργα αντιπλημμυρικής προστασίας, έργα υποδομής και περιβαλλοντικής προστασίας και έργα φυτεύσεων.
«Έργα ουσίας με απτά αποτελέσματα »

 

Αποκατάσταση ΧΑΔΑ Σχιστού αποβλήτων

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, ο Αντιπεριφερειάρχης του Δυτικού Τομέα Αθηνών, κ. Α. Λεωτσάκος, παρευρέθη το Σάββατο 5 Ιουνίου στην έναρξη εργασιών της Δ΄ και τελευταίας φάσης αποκατάστασης του ΧΑΔΑ Σχιστού αποβλήτων με αυξημένη ραδιενέργεια, πρόγραμμα που υλοποιείται από τον ΠΕΣΥΔΑΠ, με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής ύψους 1 εκατ. €. 

Στεγάνωση της 5ης λίμνης και του καναλιού στο Μητροπολιτικό Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης»

Αντίστοιχα, στις 7 Ιουνίου έδωσε το παρών στις δράσεις στο Μητροπολιτικό Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης», που διοργανώνει η Περιφέρεια Αττικής για το Περιβάλλον σε συνεργασία με τον Φορέα Διαχείρισης, στο πλαίσιο μετεξέλιξής του σε ένα πρότυπο Περιβαλλοντικό Κέντρο προς όφελος των πολιτών της Δυτικής Αθήνας και όλης της Αττικής.  Παράλληλα, ο Περιφερειάρχης Αττικής, κ. Γ. Πατούλης, πραγματοποίησε την επίσημη έναρξη των έργων βιοκλιματικής ανάπλασης μήκους 1,5 χιλιομέτρου, του έργου στεγάνωσης της 5ης λίμνης και του καναλιού που διατρέχει το Πάρκο, χρηματοδότησης από το Πράσινο Ταμείο.

Πρωταρχικός στόχος της Περιφέρειας Αττικής και του Περιφερειάρχη κ. Γ. Πατούλη είναι η δημιουργία μίας πράσινης Περιφέρειας, υλοποιώντας ένα ολοκληρωμένο στρατηγικό σχεδιασμό για τη διαχείριση των απορριμμάτων, τη μείωση των αποβλήτων, την αντιπλημμυρική προστασία, την αναβάθμιση κτηρίων, την εξοικονόμηση ενέργειας και την προώθηση ηλεκτροκίνησης. Μέσα από τη χάραξη μακροπρόθεσμων περιβαλλοντικών πολιτικών και σε συνεργασία με Δήμους και συναρμόδιους φορείς μένουμε πιστοί στις δεσμεύσεις μας, δημιουργώντας ένα ισχυρό δίκτυο διαχείρισης του περιβάλλοντος με κεντρικό άξονα την ανακύκλωση, την ξεχωριστή συλλογή βιοαποβλήτων και τις καινοτόμες τεχνολογίες. 

 

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας