Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Πλήθος κόσμου στη Πρωτομαγιάτικη γιορτή της Περιφέρειας Αττικής στο Μητροπολιτικό Πάρκο Αντώνης Τρίτσης

Κατηγορία: ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Δημοσιεύτηκε στις 01 Μαΐου 2022

Με χορό και τραγούδια, στο καταπράσινο και πλήρως ανανεωμένο αισθητικά και λειτουργικά Πάρκο Τρίτση, υποδέχθηκαν εκατοντάδες πολίτες της Αττικής, την Πρωτομαγιά γιορτάζοντας σε μια πολύωρη μουσική εκδήλωση που διοργανώθηκε από την Περιφέρεια Αττικής.


Στην εκδήλωση, παραβρέθηκε και ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, ο οποίος μαζί με τους πολίτες, αντιπεριφερειάρχες, στελέχη του Φορέα Διαχείρισης του Πάρκου και της Περιφέρειας Αττικής, είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει από κοντά τις εκδηλώσεις για την, διπλής σημασίας, γιορτή της ημέρας: Τον εορτασμό της Άνοιξης αλλά και των αγώνων του εργατικού κινήματος.

Ειδικότερα στο πεντάωρο μουσικό πρόγραμμα που επιμελήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού Χ. Ρώμας, συμμετέχουν οι εξαίρετοι καλλιτέχνες Χρήστος Παπαδόπουλος, Γιώργος Σαρρής, Μιχάλης Κονιτόπουλος και Φάνης Φωτόπουλος οι οποίοι ταξίδεψαν τους επισκέπτες με τραγούδια από το 1980 μέχρι και σήμερα, αλλά και αγαπημένα δημοτικά. Μαζί τους οι Πάνος Μπλέτζας και Μαρία Πεΐδη.



Ο κ. Πατούλης ευχαρίστησε θερμά τον Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού Χ. Ρώμα αλλά και όλους όσους συνέβαλαν στην επιτυχή διοργάνωση της μεγάλης γιορτής, ενώ συνομιλώντας με πολίτες, εξέφρασε για ακόμη μια φορά την ισχυρή βούλησή του, να γίνει το Πάρκο Τρίτση ένας μητροπολιτικός πόλος ψυχαγωγίας, εκπαίδευσης και άθλησης, για όλους τους πολίτες της Αττικής


Στη γιορτή της Περιφέρειας Αττικής στο Πάρκο Τρίτση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο
Αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα Αθηνών Α. Λεωτσάκος, ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού Χ. Ρώμας, o βουλευτής Γ. Λοβέρδος, ο Δήμαρχος Αγ. Αναργύρων- Καματερού Σ. Τσίρμπας, η Μ. Αγγελοπούλου Β’ Αντιπρόεδρος ΔΣ Φορέα Διαχείρισης και Περιφερειακή Σύμβουλος, ο Χ. Αλεξανδράτος Α’ Αντιπρόεδρος ΔΣ Φορέα Διαχείριση και Περιφερειακός Σύμβουλος, η Γενική Διευθύντρια του Φορέα Μ. Χατζηαθανασίου, μέλη του Δ.Σ. και στελέχη του Φορέα, ο Α. Σπυράκος, Αναπληρωτής Τομεάρχης Αυτοδιοίκησης Δυτικού Τομέα Αθηνών, Γ. Κωνσταντόπουλος, Νομικός Σύμβουλος του Φορέα Διαχείρισης του Πάρκου και άλλοι.
Σε δηλώσεις του ο κος Πατούλης επισήμανε χαρακτηριστικά:

«Σήμερα, είναι μια πολύ σημαντική μέρα, με διπλό συμβολισμό. Γιορτάζουμε την Πρωτομαγιά ως μία εμβληματική ημέρα τιμής των αγώνων του εργατικού κινήματος αλλά και ως μία μεγάλη γιορτή της φύσης και του Περιβάλλοντος στο οποίο οφείλουμε να δείχνουμε σεβασμό, κάθε μέρα. Η Περιφέρεια Αττικής δεν θα μπορούσε να μην γιορτάσει μαζί με όλους τους συμπολίτες μας, εδώ στο Μητροπολιτικό μας Πάρκο Τρίτση, αυτή τη γιορτή της Φύσης. 
Σ΄αυτό το πλαίσιο ένα πεντάωρο πρόγραμμα εκδηλώσεων, ψυχαγωγεί από το πρωί όσους πολίτες προσήλθαν εδώ για να γιορτάσουν μαζί μας, σαν μία μεγάλη οικογένεια. Σήμερα όλοι μαζί στέλνουμε ένα ηχηρό μήνυμα πως θα φροντίζουμε και θα σεβόμαστε το περιβάλλον ως κόρη οφθαλμού, θα αντιμετωπίζουμε με σοβαρότητα και σχέδιο τις προκλήσεις της περιβαλλοντικής κρίσης και πως θα φροντίσουμε τα παιδιά μας να μεγαλώσουν σ΄ένα καλύτερο κόσμο, πιο υγιή. 
Παράλληλα η σημερινή μέρα σηματοδοτεί και την επιστροφή στην κανονικότητα μετά από την σκληρή μάχη που δώσαμε απέναντι στην πανδημία. Εύχομαι σε όλους, καλή Πρωτομαγιά, με υγεία, ευημερία και νίκες απέναντι σε κάθε πρόκληση των καιρών και της ζωής».

Δείτε σχετικό βίντεο από την εκδήλωση 










Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας