Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Εφαρμογή του Προγράμματος «Καταπολέμησης κουνουπιών» προνυμφοκτονίας και ακμαιοκτονίας στην Π.Ε. Δυτικού Τομέα Αθηνών.

Κατηγορία: ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Δημοσιεύτηκε στις 19 Αυγούστου 2022


Στο πλαίσιο του ειδικού προγράμματος της τριετούς συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Μπενάκειου Φυτοπαθολογικού Ινστιτούτου, καθώς και της λειτουργίας του Παρατηρητηρίου Ψεκασμών, συνεχίζονται οι επίγειοι ψεκασμοί προνυμφοκτονίας και ακμαιοκτονίας για την αντιμετώπιση και τη διαχείριση κουνουπιών σε περιοχές εντός της χωρικής αρμοδιότητας της Περιφερειακής Ενότητας του Δυτικού Τομέα Αθηνών.

Βάσει της εντομολογικής επιτήρησης η Διεύθυνση Υγειονομικού Ελέγχου & Περιβαλλοντικής Υγιεινής του Δυτικού Τομέα Αθηνών, υπό την εποπτεία του Αντιπεριφερειάρχη κ. Α. Λεωτσάκου, προχώρησε στον 11ο υπολειμματικό ψεκασμό για την καταπολέμηση προνυμφών κουνουπιών την Πέμπτη 18 Αυγούστου στο Μητροπολιτικό Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης» και στο ρέμα «Εσχατιάς». Στη συνέχεια, την Παρασκευή 19 Αυγούστου εφαρμόστηκαν από εδάφους ψεκασμοί στο ρέμα «Αγίου Αντωνίου», στο ρέμα «Αγίου Ανδρέα» και στο «Χαϊδαρόρεμα».

Επιπροσθέτως, αξιολογώντας τα ευρήματα των δειγματοληψιών ακμαίων κουνουπιών, με τη διαδικασία του επείγοντος, πραγματοποιήθηκε η 1η επίγεια εφαρμογή υπολειμματικών ψεκασμών για την καταπολέμηση των ακμαίων εντόμων (κουνουπιών) την Τετάρτη 10 Αυγούστου στα Φρεάτια του οικοδομικού τετραγώνου που περικλείεται από τις οδούς Αγ. Μαρίνας, Δόξης, Κύπρου & Πλατεία Φλέμινγκ, και στον αύλειο χώρο του 3ου Παιδικού Σταθμού Χαϊδαρίου επί της οδού Αγ. Μαρίνας 38. Αντίστοιχα προγραμματίστηκε ο 2ος υπολειμματικός ψεκασμός ακμαιοκτονίας τη Δευτέρα 22 Αυγούστου.

Καθημερινή μέριμνα του Περιφερειάρχη Αττικής, κ. Γ. Πατούλη, είναι η προστασία της Δημόσιας Υγείας, μέσω της πρόληψης και της συνεχούς συνεργασίας με τους Δήμους και τους ειδικούς επιστήμονες. Η Περιφέρεια Αττικής ευθυγραμμισμένη με τα πρότυπα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) και των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) εφαρμόζει στοχευμένες και έγκαιρες δράσεις για την προστασία του πολίτη και του περιβάλλοντος.Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη

ΠΕ Δυτικού Τομέα Αθηνών

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


 

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας