Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Σύγκληση Σ.Ο.Π.Π. στην Π.Ε. του Δυτικού Τομέα Αθηνών για δράσεις αντιμετώπισης σεισμού.

Κατηγορία: ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Δημοσιεύτηκε στις 09 Μαρτίου 2023

Το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας του Δυτικού Τομέα Αθηνών συγκάλεσε μέσω τηλεδιάσκεψης συνεδρίαση υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη κ. Ανδρέα Λεωτσάκου, με σκοπό το βέλτιστο σχεδιασμό δράσεων αντιμετώπισης εκδήλωσης σεισμού σε επίπεδο πρόληψης και διαχείρισης.

Στη διαδικτυακή συνάντηση, στην οποία συμμετείχαν Περιφερειακοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι των Δήμων της Περιφερειακής Ενότητας του Δυτικού Τομέα Αθηνών, του Ο.Α.Σ.Π., της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Ελληνικής Αστυνομίας, της Τροχαίας, του Στρατού, των εθελοντικών ομάδων, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες από την Περιφέρεια και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, συζητήθηκε ως θέμα ημερήσιας διάταξης:

• Σχεδιασμός και δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση σεισμού.

Στο επίκεντρο της συζήτησης ήταν οι συντονισμένες ενέργειες πολιτικής προστασίας για την ετοιμότητα των αρμόδιων υπηρεσιών της Περιφέρειας Αττικής και τη συνδρομή των εθελοντικών οργανώσεων για την αντιμετώπιση κατεπειγουσών αναγκών λόγω εκδήλωσης σεισμού. Ειδικότερα, συζητήθηκαν οι τρόποι επικοινωνίας μεταξύ των επιχειρησιακά εμπλεκόμενων φορέων και η αποτελεσματικότητα τους, η διαθεσιμότητα των απαραίτητων πόρων, τυχόν αδυναμίες ή προβλήματα στα μνημόνια ενεργειών/συνεργασίας των αρμόδιων φορέων και η συνεχής τους εκπαίδευση, η ετοιμότητα κινητοποίησης των Εθελοντικών Ομάδων Πολιτικής Προστασίας, η διαδικασία παροχής άμεσης στέγασης σε πληγέντες από σεισμό, καθώς και η αμεσότητα εγκατάστασης καταυλισμών με σκηνές. Σημαντική μνεία έγινε στο ζήτημα της ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης του γενικού πληθυσμού σε θέματα αυτοπροστασίας.

Προτεραιότητα του Περιφερειάρχη Αττικής, κ. Γιώργου Πατούλη, είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής και η διασφάλιση της περιουσίας των πολιτών. Η Περιφέρεια Αττικής, σε συνεργασία με τους Δήμους και όλους τους συναρμόδιους φορείς, βρίσκεται σε επαγρύπνηση για την αντιμετώπιση έκτακτων συνθηκών και φυσικών καταστροφών μέσω προληπτικών δράσεων, επιτελώντας το καθήκον της στο ακέραιο.



 


 

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας