Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Εφαρμογή του Προγράμματος «Καταπολέμησης κουνουπιών» προνυμφοκτονίας και ακμαιοκτονίας στην Π.Ε. Δυτικού Τομέα Αθηνών - 10 & 11 Αυγούστου

Κατηγορία: ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Δημοσιεύτηκε στις 11 Αυγούστου 2023

 

 

 

Στις περιοχές εντός της χωρικής αρμοδιότητας της Περιφερειακής Ενότητας του Δυτικού Τομέα Αθηνών εφαρμόζονται επίγειοι ψεκασμοί προνυμφοκτονίας και ακμαιοκτονίας για την αντιμετώπιση και τη διαχείριση κουνουπιών στο πλαίσιο του ειδικού προγράμματος της τριετούς συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Μπενάκειου Φυτοπαθολογικού Ινστιτούτου.

 

Βάσει των στοιχείων του Παρατηρητηρίου Ψεκασμών της Περιφέρειας Αττικής και της εντομολογικής επιτήρησης, η Διεύθυνση Υγειονομικού Ελέγχου & Περιβαλλοντικής Υγιεινής του Δυτικού Τομέα Αθηνών, υπό την εποπτεία του Αντιπεριφερειάρχη κ. Α. Λεωτσάκου, προχώρησε στον 10ο υπολειμματικό ψεκασμό για την καταπολέμηση προνυμφών κουνουπιών την Πέμπτη 10 Αυγούστου στο Μητροπολιτικό Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης» στο Δήμο Ιλίου και στο ρέμα «Εσχατιάς» στο Δήμο Αγίων Αναργύρων-Καματερού. Στη συνέχεια, την Παρασκευή 11 Αυγούστου εφαρμόστηκαν από εδάφους ψεκασμοί στο ρέμα «Αγίου Αντωνίου», στο ρέμα «Αγίου Ανδρέα» στο Δήμο Χαϊδαρίου και στο «Χαϊδαρόρεμα» στο Δήμο Περιστερίου.

Παράλληλα, αξιολογώντας τα ευρήματα των δειγματοληψιών ακμαίων κουνουπιών, με τη διαδικασία του επείγοντος, πραγματοποιήθηκε η 1η επίγεια εφαρμογή υπολειμματικών ψεκασμών για την καταπολέμηση των ακμαίων εντόμων (κουνουπιών) την Τετάρτη 2 Αυγούστου στα Φρεάτια του οικοδομικού τετραγώνου που περικλείεται από τις οδούς Αγ. Μαρίνας, Δόξης, Κύπρου & Πλατεία Φλέμινγκ στο Δήμο Χαϊδαρίου.

Απόλυτη προτεραιότητα του Περιφερειάρχη Αττικής, κ. Γ. Πατούλη, είναι η διασφάλιση της προστασίας της Δημόσιας Υγείας. Η Περιφέρεια Αττικής ευθυγραμμισμένη με τα πρότυπα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) εφαρμόζει προληπτικές δράσεις στοχευμένα και έγκαιρα σε συνεργασία με τους Δήμους και τους ειδικούς επιστήμονες για την προστασία του πολίτη και του περιβάλλοντος.

 

Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη

  

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας