Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Προβλέπεται κατάσταση συναγερμού (κατ.5) για αύριο Δευτέρα 21 Αυγούστου 2023.

Κατηγορία: ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Δημοσιεύτηκε στις 20 Αυγούστου 2023

 



Σύγκληση Έκτακτου Σ.Ο.Π.Π. στην Π.Ε. Δυτικού Τομέα Αθηνών μετά την έκδοση του Χάρτη πρόβλεψης κίνδυνου Πυρκαγιάς που προβλέπει κατάσταση συναγερμού (κατ.5) για αύριο Δευτέρα 21 Αυγούστου 2023.





Το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικού Τομέα Αθηνών, υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη κ. Ανδρέα Λεωτσάκου, συγκάλεσε έκτακτη συνεδρίαση, μετά τις μετεωρολογικές προβλέψεις και την κατάσταση συναγερμού ( κατηγορία 5) που ισχύει για αύριο Δευτέρα 21 Αυγούστου 2023.

Στόχος της συνεδρίασης ήταν η προετοιμασία, ο συντονισμός και η αποτελεσματικότητα αντιμετώπισης έκτακτων συμβάντων δασικών πυρκαγιών. Όπως έχει τονισθεί και στις τακτικές συνεδριάσεις του ΣΟΠΠ το κύριο μέλημα της Περιφερειακής Διοίκησης είναι η ασφάλεια των κατοίκων και των επισκεπτών, η προστασία των οικοσυστημάτων αλλά και η διαφύλαξη των περιουσιών των πολιτών. Όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς δήλωσαν ετοιμότητα.

Παράλληλα επισημάνθηκε ότι βρίσκεται σε επαγρύπνηση ο μηχανισμός πολιτικής προστασίας της Περιφέρειας Αττικής για να συνδράμει με υδροφόρες και μηχανήματα έργου όπου και όταν αυτά ζητηθούν ύστερα από αίτημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν, εκπρόσωποι των Δήμων της Περιφερειακής Ενότητας του Δυτικού Τομέα Αθηνών, του ΑΣΔΑ, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, των εθελοντικών ομάδων, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες από την Περιφέρεια.

Με αφορμή τις υψηλές θερμοκρασίες καλούμε όλους τους πολίτες, ειδικά εάν ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, να λαμβάνουν μέτρα αυτοπροστασίας και να ακολουθούν σχολαστικά τα μέτρα προφύλαξης και πρόληψης των παθολογικών καταστάσεων που προκαλούνται από τις υψηλές θερμοκρασίες .

 



 

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας