Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΡΩΤΟΥΛΗΣ Μαζί με τον λαό της Αττικής στους αγώνες για τις ανάγκες των πολλών και όχι για τα κέρδη των λίγων

Κατηγορία: ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΑ Δημοσιεύτηκε στις 13 Ιουλίου 2023

Την ανάγκη ο λαός της Αττικής να διεκδικήσει την κάλυψη των αναγκών των πολλών και όχι τα κέρδη των λίγων, επισήμανε ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», μιλώντας στο κανάλι «Attica» το μεσημέρι της Τετάρτης 12 Ιούλη.

Ξεκινώντας τη συνέντευξη αναφέρθηκε στην ανάγκη να ληφθούν ουσιαστικά μέτρα προστασίας της ασφάλειας και της ζωής των εργαζομένων σε συνθήκες καύσωνα, όπως διακοπή των υπαίθριων εργασιών, προστασία των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού κ.α., αιτήματα που διεκδικούν σωματεία και φορείς. 

Όσον αφορά τα έργα που πραγματοποιούνται στην Περιφέρεια Αττικής επισήμανε ότι δεν γίνονται οι αναγκαίες υποδομές για την προστασία της ανθρώπινης ζωής από φυσικές καταστροφές, πλημμύρες, πυρκαγιές, σεισμούς κ.λπ., αλλά μόνο τα έργα που εξυπηρετούν τις ανάγκες του κεφαλαίου, όπως αναπλάσεις κοντά σε επενδύσεις μεγάλων ξενοδοχειακών ομίλων, γιατί αυτά έχουν κέρδος για τους επιχειρηματικούς ομίλους.

Τα αναγκαία έργα για την προστασία του λαού δεν θεωρούνται επιλέξιμα και δεν χρηματοδοτούνται, επισήμανε χαρακτηριστικά κι έφερε ως ενδεικτικό παράδειγμα την έγκριση  -μόλις προχθές 5 Ιούλη από το Περιφερειακό Συμβούλιο- της μελέτης για τη διευθέτηση δύο ρεμάτων στη Μάνδρα, 7 χρόνια μετά τις πλημμύρες, όπου είχαμε 25 νεκρούς και καταστροφή 794 σπιτιών και 126 επαγγελματικών χώρων.

Σε αυτή την κατεύθυνση, επισήμανε, είναι και το έργο του Φαληρικού Δέλτα, όπου δόθηκαν μέχρι στιγμής 250 εκατομμύρια ευρώ, για να φτιαχτεί στην ουσία η «αυλή» του Ιδρύματος Νιάρχου, ενταγμένο στην περίφημη «Αθηναϊκή Ριβιέρα», από την οποία ο λαός και οι κάτοικοι δεν έχουν να κερδίσουν τίποτα. 

Αντίθετα, για τα 117 ελάχιστα αντιπλημμυρικά έργα που είναι αναγκαία στην Αττική, έχουν πιστωθεί μόλις 9 εκατομμύρια ευρώ, όταν χρειάζονται τουλάχιστον 400 εκατομμύρια ευρώ, ενώ κατήγγειλε πως δεκάδες έργα μεταφέρονται κάθε χρόνο στους προϋπολογισμούς της Περιφέρειας, χωρίς ποτέ να γίνονται, όπως η αποχέτευση της Ανατολικής Αττικής, όπου το έργο έχει ξεκινήσει από το 2014 και ακόμα δεν έχει τελειώσει. Φέτος, πρόσθεσε, παραδόθηκε η μελέτη για την αποχέτευση της Αίγινας. 

Κατήγγειλε τις ευθύνες των κομμάτων ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, αλλά και των παρατάξεών τους και διοικήσεών τους στην Περιφέρεια Αττικής που από κοινού έχουν ψηφίσει μία σειρά αντιλαϊκά μέτρα, προκειμένου να ενισχύονται τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, καθώς και τη νομοθεσία που επιτρέπει στις οικονομικές επιτροπές των δήμων να εγκρίνουν έργα και κονδύλια, χωρίς καν την ενημέρωση των Περιφερειακών και Δημοτικών Συμβουλίων. Υπενθύμισε πως αυτές οι παρατάξεις, στο πλαίσιο του τρίτου μνημονίου, ψήφισαν τη δέσμευση των αποθεματικών των ΟΤΑ από την Τράπεζα της Ελλάδας, ενώ δεν κάνουν τίποτα για την υποχρηματοδότηση της Τοπικής Διοίκησης από τον κρατικό προϋπολογισμό, με αποτέλεσμα μόνο για φέτος να δοθούν μόλις 27 εκατομμύρια ευρώ για τα 4 εκατομμύρια κατοίκων της Αττικής. 

Κατήγγειλε ότι η αντιπαράθεσή τους, ενόψει τοπικών εκλογών, για τα «άδεια ταμεία» της Περιφέρειας είναι υποκριτική, σημειώνοντας πως όλοι τους στηρίζουν και προωθούν την καπιταλιστική ανάπτυξη, που έχει ως γνώμονα τα κέρδη των λίγων και όχι τις ανάγκες των πολλών. 

Ερωτηθείς για τη διαχείριση των απορριμμάτων, σημείωσε πως η «Λαϊκή Συσπείρωση» προτείνει την επιστημονικά τεκμηριωμένη λύση της ανακύκλωσης που είναι προς όφελος και της Δημόσιας Υγείας και του περιβάλλοντος. Ωστόσο, οι άλλες παρατάξεις αλλά και οι κυβερνήσεις προωθούν την καύση των απορριμμάτων, την πλέον καρκινογόνα επιλογή -με το πρόσχημα της παραγωγής ενέργειας. Σημείωσε πως τα εργοστάσια αυτά θα λειτουργήσουν στη Δυτική Αττική, στην πίσω αυλή της Αθήνας, στην ήδη υποβαθμισμένη περιοχή, ενώ, σύμφωνα με την τελευταία απόφαση των παρατάξεων ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ στην περιφέρεια Αττικής, κανονικά θα λειτουργεί για τα επόμενα 20 χρόνια και η χωματερή στα Άνω Λιόσια, η οποία μάλιστα επεκτείνεται για να υποδεχθεί 8 εκατομμύρια κυβικά μέτρα σκουπιδιών, προκαλώντας σωρεία προβλημάτων στους σημερινούς κατοίκους αλλά και τις επόμενες γενιές.

Μάλιστα, όπως επισήμανε, από τις ρυπογόνες δραστηριότητες που αναπτύσσονται στη συγκεκριμένη περιοχή, σύμφωνα με περιβαλλοντικές μελέτες που έχει δημοσιοποιήσει η «Λαϊκή Συσπείρωση» στον πληθυσμό της Δυτικής Αττικής καταγράφεται τα τελευταία χρόνια αύξηση κατά 30% των νεοπλασιών σε σχέση με τους κατοίκους στο υπόλοιπο Λεκανοπέδιο. 

Ο Γ. Πρωτούλης αναφέρθηκε και στην κοινωνική πολιτική που μπορεί ν' ασκεί η Περιφέρεια, κάτι που δεν γίνεται σήμερα με ευθύνη όλων διαχρονικά των διοικήσεων, αφού έχουν αφήσει χωρίς χρηματοδότηση, αλλά και προσωπικό, κρίσιμες κοινωνικές υπηρεσίες, όπως οι κοινωνικοί λειτουργοί, οι οποίοι σήμερα είναι μόλις 36 για να διεξάγουν 6.000 ελέγχους τον χρόνο.

 

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας